Eliteserietips 23. Serierunde 2018

Odd – Vålerenga Lørdag 22.09.2018 klokka 18.00

Odd ligger som nummer åtte på tabellen med 30 poeng på 22 seriekamper. Odd har hatt en god periode nå der de står med 3-4-0 på de syv siste seriekampene. De siste fem seriekampene de har spilt hjemme har de kun 1-2-2. Elbasan Rashani er toppscorer for Odd med syv seriemål denne sesongen.

Vålerenga ligger som nummer seks med 33 poeng. Vålerenga for sin del hadde tre strake seire før de tapte mot Rosenborg sist kamp. Vålerenga hadde før Rosenborg slått lag som Tromsø 3-0 hjemme, de slo Brann 2-0 hjemme og de slo Lillestrøm borte 1-0. Sam Johnson er toppscorer for Vålerenga med åtte seriemål denne sesongen.

Det har vært jevnspilt mellom Odd og Vålerenga på Skagerak Arena. De siste tre seriekampene på Skagerak Arena har endt med at Vålerenga vant i 2015 og 2016 med sifrene 1-2. Mens Odd vant i fjor 2-1 mot Vålerenga.

Vi tror det kommer til å bli en kamp med mye underholdning. Vi tror at Vålerenga kan hevne seg siden Daniel Fredheim Holm og Jonathan Tollås Nation vil fort være tilbake fra suspensjonen de hadde mot Rosenborg. Vi tror at kampen ender med 1-2 seier for Vålerenga. Her setter vi en UB.

Stabæk – Ranheim Søndag 23.09.2018 klokka 18.00

Stabæk ligger som nummer 13 på tabellen i Eliteserien og kjemper for å berge plassen. Stabæk har ikke tatt mye poeng på de siste kampene. De siste tre kampene står de med 0-2-1. På de siste fem seriekampene hjemme står Stabæk med 2-2-1 og har tatt åtte poeng. Franck Boli er toppscorer for Stabæk med ni seriemål denne sesongen.

Ranheim har imponert mye i årets sesong av Eliteserien. Ranheim ligger som nummer fem på tabellen med 35 poeng. Ranheim har 1-2-2 på de siste fem bortekampene i Eliteserien, samtidig har Ranheim kun tapt en kamp på bortebane i år som har blitt spilt på naturgress, det var sist bortekamp som var mot Brann. Mads Reginiussen er toppscoreren for Ranheim med syv seriemål denne sesongen.

Det har vært spilte tre seriekamper mellom Stabæk og Ranheim fra 2013. I 2013 møtes Stabæk og Ranheim i Obos-ligaen. Da endte det med 4-1 seier til Stabæk hjemme, og det ble 1-1 når de tok turen til Trondheim. I april 2018 fikk Stabæk juling av Ranheim da tapte de 4-1 på bortebane.

Vi tror at Stabæk kommer til å ta en sterk hjemmeseier mot Ranheim denne kvelden. Vi tror at Stabæk går av med en 3-1 seier. Her setter vi en H.

Bodø/Glimt – Start Søndag 23.09.2018 klokka 18.00

Bodø/Glimt ligger som nummer elleve på tabellen med 27 poeng. Bodø/Glimt tabbet seg ut sist kamp da de tok ledelsen 0-1 borte mot Sandefjord, men klarte å gi fra seg ledelsen to minutter senere. Kampen endte da med 1-1. Bodø/Glimt er formlaget i Eliteserien der de står med 3-2-0 på de siste fem seriekampene. Bodø/Glimt har også 2-3-0 på de siste fem seriekampene de har spilt på Aspmyra. Kristian Fardal Opseth er toppscorer for Bodø/Glimt med ni seriemål denne sesongen.

Start ligger som nummer 14 på tabellen, men sikret seg sist en viktig seier mot Lillestrøm som de gikk forbi når de slo dem 3-0. Start har ikke tatt mye poeng borte på de siste kampene og står kun med 0-2-3 på bortebane på de fem siste kampene. Start er også det dårligste bortelaget denne sesongen, med 0-3-7 på de ti bortekampene så langt. De har kun scoret fem seriemål på bortebane denne sesongen.

Kampene mellom Bodø/Glimt og Start som har vært spilt på Aspmyra er det vanligvis Bodø/Glimt som går av med seieren. Bodø/Glimt har ikke tapt mot Start på Aspmyra i seriesammenheng siden Juli 2000 da tapte de 3-4. Bodø/Glimt har vunnet de siste fem seriekampene mot Start på Aspmyra.

Vi tror at Bodø/Glimt tar seieren på Aspmyra. Vi tror at resultatet blir 2-0 til Bodø/Glimt. Her setter vi en H.

Brann – Sandefjord Søndag 23.09.2018 klokka 18.00

Brann ligger som nummer to på tabellen med 47 poeng på 22 seriekamper. Brann har vært sterke hjemme denne sesongen å står med 7-2-1 på de ti seriekampene. Brann har kun et tap på hjemmebane det kom mot Molde da de tapte 0-4. Brann har tre strake seire på hjemmebane mot lag som Start som de slo 4-1, slo Sarpsborg 2-0 og Ranheim 1-0.

Sandefjord for sin del ligger helt nederst i Eliteserien med 13 poeng. Det er hele syv poeng opp til Start som ligger på kvalifiseringsplassen. Sandefjord fikk med seg et poeng når de spilte hjemme sist kamp mot Bodø/Glimt, men det burde fort vært flere om de skulle berget seg i årets sesong av Eliteserien. Sandefjord har 0-4-1 på de siste fem seriekampene på bortebane. Sandefjord har kun en seier på bortebane denne sesongen og den kom mot Stabæk på naturgress da de vant 1-4.

De siste fem kampene mellom Brann og Sandefjord i Bergen har endt med 4-0-1 til Brann. I fjor fikk Sandefjord bank i Bergen på 16. Mai og tapte hele 5-0.

Vi tror at Brann kommer til å ta en overlegen seier mot Sandefjord. Vi tipper derfor at resultatet blir 4-0 til Brann over Sandefjord. Her går vi for en H.

Kristiansund – Haugesund Søndag 23.09.2018 klokka 18.00

Kristiansund ligger som nummer ti på tabellen og har tatt 28 poeng på 22 seriekamper. Kristiansund har den siste tiden skuffet på hjemmebane der de ikke har vunnet på de siste fire seriekampene. Sist gang de vant hjemme var mot Molde tidlig i juni.

Haugesund ligger som nummer tre på tabellen i Eliteserien med 38 poeng på 22 seriekamper. De har slitt den siste tiden og fikk kjørt seg skikkelig på Lerkendal der de tapte 1-0 og tapte 1-3 på hjemmebane mot Brann. Haugesund kjempet med Brann og Rosenborg om en gullmedalje frem til de kampene nå bør de se seg bakover på tabellen å prøve å sikre bronsemedaljen. Haugesund er det tredje beste bortelaget i Eliteserien med 5-3-3.

I fjorårets kamp i Kristiansund, endte det med 3-2 seier til Kristiansund. Kristiansund har vært gode på hjemmebane siden de rykket opp til Eliteserien. Den kampen scoret også Kristiansund to selvmål.

Vi tror på hjemmeseier til Kristiansund denne kampen. Vi tror Kristiansund vinner kampen 3-1 tilslutt. Her går vi for en H.

Strømsgodset – Molde Søndag 23.09.2018 klokka 18.00

Strømsgodset ligger som nummer tolv på tabellen. Strømsgodset har ikke vært imponerende den siste tiden og står med 0-3-2 på de siste fem kampene i Eliteserien. Strømgodset sin siste seier hjemme endte med 4-0 mot Bodø/Glimt. Strømsgodset har også toppscoreren i Eliteserien denne sesongen og det er Marcus Pedersen med 14 seriemål. Strømsgodset har vært svake hjemme denne sesongen og står med 4-3-4 på de elleve seriekampene de har spilt hjemme.

Molde ligger som nummer fire på tabellen med 37 poeng på 22 seriekamper og ligger kun et poeng bak Haugesund som har tredjeplassen i Eliteserien. Molde ligger på tiendeplass på bortetabellen, der de har tatt ti poeng på ti seriekamper. Molde har 2-4-4 på bortebane denne sesongen. De seirene Molde har på bortebane i Eliteserien kom mot Haugesund i andre runde der de vant 1-0 og mot Brann som de møtte de 15. Runde der Molde vant 4-0.

På de siste fem seriekampene som det er spilt mellom Strømsgodset og Molde på Marienlyst. Har det endt med 3-1-1 på de siste kampene i fordel for Strømgodset, men i 2016 og 2017 har Molde fått overtaket igjen på Marienlyst der de har en seier i 2016 på 2-0 og i 2017 endte det med 1-1.

Vi tror at denne kampen kan gå i alle vendinger men vi tror at Strømgodset klarer å dra i land seieren her. Vi tror at det ender med 3-2 til Strømsgodset. Her går vi for en HU.

Rosenborg – Sarpsborg Søndag 23.09.2018 klokka 20.00

Rosenborg leder Eliteserien med 49 poeng på 22 seriekamper. Rosenborg har vært sterke på hjemmebane den siste tiden og står med 4-1-0 på de siste fem hjemmekampene. Rosenborg har ikke hatt noen brakseire på de kampene og vunnet for det meste med et mål, unntaket er kampen borte mot Kristiansund der de vant 2-0. Rosenborg står med 7-3-1 på elleve seriekamper på hjemmebane i Eliteserien. Rosenborg møtte Celtic på torsdagskvelden og tapte 1-0 borte etter en sen scoring fra Skottene.

Sarpsborg ligger som nummer syv på tabellen med 30 poeng. Sarpsborg har prioritert Europa League kvalifiseringen der de kom seg inn i gruppespillet. Sarpsborg har da nedprioritert serien og har gått på mange tap i serien. På de siste fire seriekampene har de tapt alle kampene. Sarpsborg har 3-3-4 på de ti bortekampene de har spilt så langt denne sesongen. Sarpsborg var i Tyrkia på torsdag og tapte 3-1 borte mot Besiktas.

På de seks seriekampene de har spilt på Lerkendal har det endt med 5-1-0 til Rosenborg, og det har vært en vane at Rosenborg også vinner med mer enn et mål. På de seks seriekampene som er spilt på Lerkendal er målforskjellen på 21-7 til Rosenborg.

Vi tror at dette ender med en hjemmeseier til Rosenborg. Rosenborg kommer til å gå av med en 3-1 seier. Her tror vi det ender med H.

Lillestrøm – Tromsø Mandag 24.09.2018 klokka 19.00

Lillestrøm ligger som nummer 15 på tabellen med kun 19 poeng på 22 seriekamper. Lillestrøm for sin del har ikke hatt noen god sesong, mesterparten hadde spådd Lillestrøm så høyt opp som nummer seks og syv på tabellen. Lillestrøm har 2-6-2 på hjemmebane denne sesongen noe som ikke er imponerende. Lillestrøm er det nest dårligste laget på hjemmebane denne sesongen. Lillestrøm har ikke vunnet en hjemmekamp siden 6. Mai 2018 da de slo Sandefjord 1-0 på hjemmebane. På de siste 13 Eliteseriekampene har Lillestrøm 1-6-6. Thomas Lehne Olsen er toppscorer for Lillestrøm med 9 seriemål denne sesongen.

Tromsø ligger som nummer ni på tabellen med 30 poeng så langt denne sesongen. Tromsø har 2-0-3 på bortebane på de siste fem bortekampene. Tromsø vant sist kamp 4-2 borte mot Strømsgodset, en kamp Strømsgodset ikke hadde lært seg å spilt forsvar. De siste fem seriekampene står Tromsø med 1-1-3. Tromsø står kun med 3-1-7 på bortebane denne sesongen. Rune Espejord er toppscoreren til Tromsø denne sesongen med seks seriemål i serien.

Kampene mellom Lillestrøm og Tromsø på Åråsen har Lillestrøm overtaket den siste tiden. De siste syv seriekampene på Åråsen har det endt med 6-0-1 til Lillestrøm.

Vi tror at Lillestrøm kommer til å ta seieren på hjemmebane. Lillestrøm vinner tilslutt 2-1 mot Tromsø. Denne kampen går vi for en HU.

Share