Drømmelag: G-laget

Vi i Fotballblogg har bestemt oss for å ordne en del drømmelag bestående av vår egne meninger. Dette drømmelaget består av spillere som fremdeles er aktive i sin karriere i 2018. Spillerne må starte på bokstaven G på etternavnet for å komme på dette laget.

Dette er G-laget i en formasjon som blir: 4-2-3-1

Keeper: Péter Gulácsi, Leipzig

Péter Gulácsi er mest kjent for at han ikke var en suksess i Liverpool. Han var i klubben fra 2008 til 2013 der det ble null seriekamper for Liverpool. Sommeren 2013 tok han turen til Red Bull Salzburg der han ble førstekeeper og Leipzig kom på banen å skaffet han seg sommeren 2015. Han har også fått 14 landskamper for Ungarn.

Høyreback: Joe Gomez, Liverpool

Joe Gomez startet sin profesjonelle karriere i Charlton der han spilte 2014/15 sesongen. Han ble hentet til Liverpool sommeren 2015. Han fikk i starten på sin Liverpool-karriere slite med skader og har fått sitt skikkelige gjennombrudd på Liverpool-laget i 2017/18 sesongen, der han har fått prøvd seg i mange kamper på høyrebacken. Gomez har også fått fire landskamper for England.

Midtstopper: Jose Gimenez, Atletico Madrid

Jose Gimenez har vært en god spiller for Atletico Madrid de siste sesongene og fikk sitt gjennombrudd i Atletico Madrid. Gimenez har også fått mange landskamper for Uruguay sitt landslag. Gimenez har 47 landskamper for og har scoret syv landslagsmål for Uruguay. Jose Gimenez har vært med på å vinne La Liga i 2013/14 og vant Europa League i 2017/18. Gimenez har også tapt to Champions League finaler for Atletico Madrid begge mot Real Madrid.

Midtstopper: Diego Godin, Atletico Madrid

Diego Godin kanskje verdens beste midtstopper. Spiller for det mest solide laget bakover i verden. Atletico Madrid har vært heldige som har fått en sånn mann i forsvaret. Han fikk sitt skikkelige gjennombrudd i Villarreal der han spilte fra 2007 til 2010. Godin har spilt i Atletico Madrid siden 2010. Han har 123 landskamper for Uruguay. Godin har vært med på å vinne Europa League, Copa del Rey og La Liga, og han har også vært med på å tape to finaler mot Real Madrid i Champions League.

Venstreback: José Luis Gayà, Valencia

Jose Luis Gayà har vært i akademiet til Valencia, og har tatt venstrebackplassen for Valencia der han har gjort sakene sine godt. Gayà har spilt mange u-landslagskamper for Spania og er en spennende spiller som kan være interessant å følge i karrieren sin. Han har også debutert på det spanske landslaget og står med en kamp for Spania.

Sentral midtbane: Ilkay Gündogan, Manchester City

Gündogan fikk sitt gjennombrudd når han spilte for Nürnberg. Han signerte for Borussia Dortmund i 2011 og var en viktig brikke for Jürgen Klopp i tiden i Dortmund. Han var med på å vinne seriegullet i Bundesligaen sammen med Borussia Dortmund. Han dro til Manchester City sommeren 2016, og var med på å vinne Premier League i 2017/18 sesongen. Han har spilt over 29 landskamper for Tyskland.

Sentral midtbane: Gabi, Atletico Madrid

Gabi sin første periode i Atletico Madrid ble ingen suksess mellom 2004 til 2007. Han prøvde seg i Real Zaragoza mellom 2007 til 2011 og tok turen tilbake til Atletico Madrid. Andre perioden har vært god for Gabi som har vært med på mye med Atletico Madrid. Gabi har vært med på å vinne La Liga, Copa del Rey og Europa League. Han har dessverre vært med å tapt to ganger i finalen i Champions League mot Real Madrid. Gabi fikk 12 U-21 kamper for Spania, men har ikke fått noen kamper på det Spanske landslaget.

Høyrekant: Antoine Griezmann, Atletico Madrid

Antoine Griezmann spilte for ungdomsakademiet til Real Sociedad før han ble tatt opp på A-laget til Real Sociedad, der hadde han noen gode sesonger. Der endte han med 180 seriekamper og 46 seriemål før turen gikk til Atletico Madrid. Griezmann har vært god for Atletico Madrid men har ikke vunnet noen skikkelige store trofe med klubben. Griezmann har spilt 63 landskamper for Frankrike og scoret 24 landslagsmål. Griezmann var med på å vinne VM med Frankrike i Russland i 2018.

Offensiv midtbane: Leon Goretzka, Bayern München

Goretzka har vært et talent som mange klubber har sett på når han har spilt for Schalke 04. Goretzka har spilt for Schalke 04 siden 2013 og har vært en viktig spiller for klubben. Han har også fått landskamper for Tyskland og har allerede fått over 10 landskamper. Han er også en målfarlig spiller på det tyske landslaget og scoret tre landslagsmål i Confederations Cup i 2017 da Tyskland vant. Han spiller nå for Bayern München.

Venstrekant: Gonçalo Guedes, Valencia

Guedes startet karrieren sin i Benfica og har utviklet seg bra. PSG kjøpte han men bestemte seg for å låne han ut til Valencia der han har fått oppsving på karrieren. Han har vært en viktig spiller for Valencia denne sesongen som sikrer seg Champions League-plass til neste sesong. Guedes har 14 landskamper og tre landslagsmål for Portugal.

Spiss: Oliver Giroud, Chelsea

Giroud hadde en god tid i Tours der han gjorde sakene sine veldig godt, men det var i Montpellier der han virkelig kom på blokka til Arsenal. Etter å ha vunnet den franske ligaen med Montpellier gikk turen til Arsenal der han lå mellom 11 til 16 seriemål i løpet av sesongene. Giroud har også vært en lederskikkelse på det franske landslaget og har spilt 83 landskamper for Frankrike. Giroud var med på å vinne VM i 2018 i Russland.

Share