Basel avenserer videre til neste runde

Molde tapte åpningskampen i den 3. runden mot Basel hjemme 0-1. Molde hadde et vanskelig utgangspunkt, men med den spillegruppen og den gode spillestilen som Molde har kunne de klare å slå Basel borte og avensere til neste runde av Champions League.

Molde startet klart best og hadde mange gode sjanser i kampen med Mattias Möstrøm. Senere i den første omgangen blir Even Hovland skadet, og den taklingen som kommer fra Basel-kapteinen er ikke noe spesiell fin. Even Hovland må ut på båre, og vi får håpe at det ikke er en alvorlig skade for den gode midtstopperen til Molde. Men Molde slår tilbake senere i kampen og får 0-1 med Jo Inge Berget. Magne Simonsen som erstattet Even Hovland, prøver seg på et langskudd og keeperen må gi en retur, på returen er Jo Inge Berget og pirker ballen i mål. Molde går også til pause med 0-1.

Den andre omgangen er det også Molde som er farlig frempå gang på gang, og det er egentlig utrolig at Molde bare leder med 0-1 på bortebane mot Basel. Men utover i den andre omgangen også kommer det nok en skade på en Molde-spiller, denne gangen er det Knut Olav Rindarøy som må ut med skade. Han har det veldig vondt der han blir bært ut på båre. Men Basel får tilslutt scoringen sin etter 75 minutter av kampen, og gjør slik at det står 1-1 mellom lagene, og da er plutselig Basel videre i kvalifiseringsrundene i Champions League, målscorer for Basel var David Degan. På overtid for Molde straffespark og da kommer muligheten, kan Molde avansere til neste runde av Champions League? Magne Hoseth går frem og tar straffesparket og bommer.

Kampen ender med 1-1 og Basel er videre til neste runde. Dette må være et trist øyeblikk for Magne Hoseth og resten av Moldelaget som kjempet så sterkt, og som bare fikk uavgjort som resultet.

Share