8. plass i Premier League: Newcastle

Newcastle hadde en solid start på sesongen i fjor der de hang med topplagene frem til nyttår. Etter nyttår gikk det elendig for Newcastle, som ikke vant mange kampene. De falt fra en god plassering og ble tilslutt nummer 10 på tabellen, etter å ha kjempet om Champions Leagueplass. Salget av Yohan Cabaye var et bevis på at Newcastle ikke klarte å henge på de store lagene i fjorårssesongen. De mistet sin beste spiller og tapte dermed mesteparten av kampene og havnet tilslutt langt nede på tabellen. Alan Pardew har hatt noen sesonger hos Newcastle nå, hadde en solid sesong, før det ble en dårlig en, også så det ut til at det skulle bli en bra en igjen i fjor, men tilslutt så endte det med en skuffende 10. Plass i Premier League og lite seire etter nyttår. Alan Pardew er ikke en populær mann mer hos Newcastlefansen, klarer han å løfte dette Newcastle-laget er vel et godt spørsmål å spørre om.

Tim Krul har vært en god keeper for Newcastle de siste årene, og var også med i VM i Brasil da han kom inn på straffesparkkonkurransen i kvartfinalen mot Costa Rica. Der han ble matchvinner og Louis van Gaal ble hyllet når han satt inn Tim Krul i mål. Nederland endte opp tilslutt med en bronsemedalje som Tim Krul skal ha mye av æren for etter at han ble den avgjørende mannen på straffesparkkonkurransen. Rob Elliot er andrekeeper for Newcastle og får det tøft med å komme foran Tim Krul i keeperkøen, men Tim Krul er kjent for å pådra seg en skade i løpet av sesongen, så det kan tenkes at Rob Elliot kan få noen kamper for Newcastle.

Fabricio Coloccini er kaptein på Newcastle og en veldig viktig mann for dette Newcastle-laget. Coloccini var en del skadet i fjor og fikk ikke spilt alle kampene som han ville. Steven Taylor har vært en lojal mann i Newcastle han scoret et seriemål i fjor for Newcastle og er en viktig spiller for å få trygghet bakover på banen. Mathieu Debuchy er en klasse av en høyreback som spilte kjempebra i VM for Frankrike, men som fort kan komme seg bort til en større klubb, noe som Newcastle måtte gi slipp på også i dette overgangsvinduet. Mathieu Debuchy har signert for Arsenal og der kommer han til å kjempe om troféer og kan være med å gjøre mye for Arsenal som klubb. Davide Santon og Mike Willamson kan også være to spillere som må ta tak denne sesongen om de vil komme seg høyere opp på tabellen, å kjempe om en god plassering.

Midtbanen til Newcastle har blitt svakere siden Yohan Cabaye signerte for PSG i januar og de mangler en person som kan score målene fra midtbaneposisjonen. Jonas Gutiérrez er tilbake fra sitt låneopphold i Norwich og vil nok prøve å komme seg innpå laget igjen til Newcastle, fikk lite kamper i fjor for Newcastle før han ble utlånt. De har samtidig fått signert Jack Colback som dro fra Sunderland til Newcastle. Cheick Tiote er visekaptein for Newcastle og er en spiller som er en ballvinner og taklingssterk, får mange gule kort å må fort sone kamper i Premier League. Han blir en viktig spiller for Newcastle for å holde stabilitet på midtbanen, og han er ikke akkurat den spilleren som banker inn mål for klubben. Hatem Ben Arfa scoret tre seriemål i fjor for Newcastle, men ble holdt ute av laget i mange kamper fordi at Newcastle hadde en litt god periode og etter den gode perioden var det ingenting av Newcastle sitt lag som stemte. De offensive kantspillerne som de bruker mest som Moussa Sissoko scoret ikke mer enn 3 seriemål i fjor for Newcastle, mens Yoan Gouffran scoret 6 seriemål i fjor for Newcastle.

Shola Ameobi er ferdig som Newcastlespiller. Hans kontrakt har utgått og han har fått beskjed om å finne seg en ny klubb. Papiss Cisse har også vært en spiss som ikke har vært god i det siste, scoret bare 2 seriemål i fjor for Newcastle og er en spiller som har skuffet stort etter at han hadde et halvår der han banket inn mye fra alle mulige vinkler. Loic Remy var bare på lån i fjor for Newcastle og han scoret 14 mål for Newcastle, så det store spørsmålet er hvem skal score målene for Newcastle dette året? Ganske greit spørsmål å svare på også. Emmanuel Riviere kan gjøre det hvis han får nok hjelp med målgivende og gode pasninger fremover på banen, en god spiss som kan score målene for Newcastle å sørge for at de holder seg høyt oppe på tabellen denne sesongen.

Vårt tips for Newcastle denne sesongen er at de får en dårligere sesong enn de gjorde i fjor. I fjor endte de på en 10. Plass å skuffet stort på slutten i år. Newcastle har gjort gode signeringer denne sesongen og ender tilslutt opp å blir nummer 8 på tabellen. Emmanuel Riviere er nok den spilleren som kommer til å få sitt gjennombrudd for Newcastle, han kommer til å spille solid i Newcastledrakt.

Spillere inn: Remy Cabella, Siem de Jong, Jack Colback, Ayoze, Daryl Janmaat, Emmanuel Riviere, Karl Darlow, Jamaal Lascelles
Spillere ut: James Tavernier, Jonathan Mitchell, Conor Newton, Dan Gosling, Shola Ameobi, Mathieu Debuchy, Sylvain Marveaux (lån), Facundo Ferreyra (lån), Karl Darlow (lån), Jamaal Lascelles (lån)

 

Share