7. Plass i Serie A 2015/2016: Fiorentina

Fiorentina hadde en god sesong i fjor, hvor de til og med greide å snike seg inn på 4. plassen foran Napoli i den siste kampen av sesongen, med fem strake seire på de fem siste. De hadde også en fin tur i Europa League, hvor de kom ganske langt. Det blir nok tungt å nå opp dit igjen, nå som de andre storklubbene kaster fra seg penger, men gonzalo rodriguezFiorentina har mange spennende spillere som kan prege ligaen denne sesongen. Problemene deres har vært på topp, hvor Gomez og Rossi alltid har vært preget av skader, men bak der har de mange gode ballspillere og slepne teknikere, de trenger bare den stabile spissen med avslutningene. 

På keeperplassen har de Tatarusanu, som er rutinert og er Romania sin landslagskeeper.

De spiller med en 5-backslinje, og da er Gonzalo Rodriguez lederen der bak. Argentineren er meget duellsterk, og er ofte med opp på offensive døballer og scorer, i tillegg til å ta straffer. De har fått inn Astori på lån fra Cagliari, hvor han var på lån i Roma i fjor og var solid der. Basanta er en annen argentiner i backrekken med duellstyrke. Roncaglia er nok en argentiner, som kan spille både midtstopper og høyreback. Pasqual er venstre vingback, hvor han er kapteinen i laget. Han har spilt der siden 2005, og har hele 285 kamper for laget. På høyre vingback spiller Tomovic, som er mer solid bakover enn fremover.

På midtbanen er det mange teknikere og spillere som er gode med ballen. Først er det Borja Valero, som styrer spillet fra dypet med bra overblikk og gode pasningsferdigheter. Så er det Josip Ilicic, som er med mer fremover, og er en dribleglad spiller som liger å gå på avslutning. Matias Fernandez er også en dribleglad offensiv spiller, men er meget lett i kroppen og kan lett takles bort. Mario Suarez er hentet inn fra Atletico, hvor han er en mer fysisk spiller som kan rydde en del vei. khouma babacarBadelj er også en midtbanespiller som balanserer på midten, med sikkert pasningsspill. Joaquin kan spille på høyre vingback eller på midten, hvor han har en meget god høyrefot, som han ofte tar døballer med.

I angrep sliter de nå en del, for Gomez har dratt til Besiktas, og Gilardino har dratt. Rossi sliter enormt med skader, så da er det nesten bare Babacar igjen. Han er en ung spiller med bra potensiale, men kan ikke bære alt på sine skuldre. De har også hentet Nikola Kalinic, som scorte bra med mål i Dnipro. Kanskje det er unggutten Bernardeschi som skal stå frem, hvor han spås en meget stor fremtid.

Spillere inn:  

Roncaglia (Genoa), Vecino (Empoli), Brillante (Empoli), Iakovenko (ADO Den Haag), Salifu (Modena), Hegazy (Perugia), Rebic (RB Leipzig), Bakic (Spezia), Wolski (Mechelen), Camporese (Bari), Beleck (Mantova), Sepe (Napoli). 

Spillere ut:

Richards (Aston Villa), Kurtic (Atalanta), Aquilani (released), El Hamdaoui (released), Pizarro (released), Rosi (Genoa), Lazzari (released), Gilardino (Guangzhou Evergrande), Octavio (Botafogo), Diamanti (Guangzhou Evergrande), J. Vargas (released), Lupatelli (released), Neto (Juventus), Rosi (Frosinone), Rosati (Perugia), Gomez (Besiktas)

Fiorentina har mistet en del spillere, og det blir vanskelig å gjenoppta fjoråret. Særlig er det altså spissplassen som er hovedspørsmålet. De savner også Diamanti som var meget god på offensive døballer. Men de er ett ballskikkelig lag, så de kan gi nesten alle lag i ligaen god kamp. Igjen skal de til Europa, som kan tære på stallen. Den viktigeste spilleren blir Borja Valero, som er en meget god teknisk spiller, men som trenger å levere mer fremover i målpoeng nå som Diamanti har dratt. Det unge talentet er Bernardeschi, som allerede imponerer på ungdomslagene i Italia, og har en stor fremtid. Vi tror Fiorentina ender på 7. plass.

Share