7. Plass i La Liga 2015/2016: Athletic Bilbao

Som mange vet, bruker Athletic seg bare av baskere i sitt lag, og med den policyen gjør de det faktisk ganske bra hvert år. De ender nesten alltid på øvre halvdel. De slet lenge i begynnelsen i fjor, men tok seg veldig opp mot slutten. Det er noe med identiteten og lojaliteten som øker når man samler en slik gruppe, hvor samhandlingen blir en av deres styrker. De har nå også fått San Mames ganske nylig, som er en ny og fantastisk stadion og spille fotball på. Det er til og med ikke lenge siden Athletic var en liten tur innom Champions League. Det er ikke så mange forandringer i stallen i år heller p.g.a deres transfer policy, men noen har de da hentet inn. Det blir spennende og se om laget klarer nok en sesong på øvre halvdel.

carlos gurpegiPå keeperplassen har vi Gorka Iraizoz, som begynner å bli en fast inventar i laget. Han har spilt i klubben siden 2007, med 262 kamper. I bakhånd har vi Iago Herrerin, men han har ikke spilt mye for laget.

På høyreback har vi Eneko Boveda, som de har hentet fra Eibar før denne sesongen. Før årene han hadde i Eibar, var han fire år i Athletic, så nå har de hentet han tilbake. Men det blir nok fort Oscar De Marcos som vil spille der, hvor han har vært fast i det siste. Han kan også spille på midtbanen, og er kjent for sin store fart. De har også nå mistet Iraola til USA. På midtstopperplassen har vi nok en ny spiller, som er Gorka Elustondo, som er hentet fra Real Sociedad. Han spilte mange kamper der, og drar med seg mye erfaring. Vi har også Aymeric Laporte, som er ett ungt talent med ett meget stort potensiale. Mange storklubber er ute etter han, hvor 21-åringen har imponert veldig i sin tid i Athletic. Mikel San Jose er en annen midtstopper, som er god i lufta og har mye rutine. Så har vi kapteinen, som er Carlos Gurpegui. Han har spilt i Athletic siden 2000, noe som sier at han vet en del om klubben. Han har også over 300 kamper for laget sitt. Det er viktig for laget å ha en slik rutinert mann der bakerst som styrer det meste. På venstrebacken er Mikel Balenziaga, hvor han er så å si fast på laget og spiller mange kamper.  Jon Aurtenetxe er cover for han, hvor spilleren har fått en del erfaring ved å ha vært i Celta på lån.

På midtbanen har vi Javier Eraso, som de har hentet fra lavere divisjoner. Det er spørs om han klarer å ta steget opp, men han er god å ha i stallen. Så har vi Benat, som er spilleren som styrer alt fra dypet av midtbanen. Han har en meget god pasningsfot, i tillegg til døballfot. Han får derimot ofte ett gult kort for sene taklinger, for han er ikke særlig rask. Iturraspe er mer en defensiv midtbanespiller, hvor han duellerer og vinner tilbake baller på midten. Vi har også Mikel Rico, som opererer litt mer fremover på midtbanen. Han er en boks til boks spiller, hvor han ofte dukker opp fra dypet og prøver ett langskudd eller to. Så har vi vingene, hvor vi først har Iker Muniain. Som yngre var han spådd en fremtid som stjerne utenlands, men det har ikke gått slik for ham. Det er likevel bra å være fast på et lag som Athletic. Han er fortsatt bare 22 år, og har allerede nesten 200 kamper for laget sitt. Ibai Gomez spiller på venstrevingen, hvor han skaper mye fremover på laget. På høyresiden spiller Markel Susaeta, som er en ganske lik spiller. Begge har fart og skaper mye fremover.

aritz adurizPå topp har vi selvfølgelig Aritz Aduriz, som er deres toppscorer. Spanjolen begynner å dra på årene, men han leverer nesten hvert år. Han er en targetspiss som er meget god på å avslutte. Han kan avslutte like godt med hodet som føttene. Det er ofte han vingene ser etter når de går i angrep, for de vet at han alltid kan få til noe for dem. Forhåpentligvis har han mange år igjen, for de vil slite hvis de mister han. Så har vi Borja Viguera i bakhånd, som er en grei spiss og ha. Han har spilt i lavere divisjoner i sin karriere, men scoret brukbart for Alaves i sin tid. Med 43 mål på 79 kamper. De har også ett annet stortalent ved navn Inaki Williams. Han er bare 21 år, og har enorm fart og dribleferdigheter. Han fikk mye spilletid i fjor, med 19 kamper, og kommer nok til å fortsette og utvikle seg i år. Gaizka Toquero er en spiller som har forlatt klubben, noe mange er triste for. Det var ikke fordi han var en særlig stor spiller, for han hadde lite tekniske ferdigheter, men han jobbet steinhardt for laget. Han ble som ett symbol på at alle kan klare å komme seg inn i fotballen om de bare prøvde hardt nok, han er altså en kulthelt.

Spillere inn:  

Elustondo (Sociedad), Boveda (Eibar), Eraso (Leganes),

Spillere ut:

Iraola (New York City), Erik Moran (Real Zaragoza, lån), Gaizka Toquero (Alaves), Unai Albizua (Leganes)

Athletic er vi vant til å se på øvre halvdel, og der blir de nok også i år også. De har en meget sammensveiset spillergruppe, hvor de ikke har mistet særlig mange i år. På hjemmebane er de meget sterke, og spissen Aduriz lever alltid mål for dem. Det blir kamper i Europa League for dem i år, hvis de kommer seg videre i kvalifiseringen, noe som kan påvirke stallen til å gjøre det dårligere i serien, men laget har erfaring med å spille i Europa i det siste. Den viktigeste spilleren blir Aduriz, hvor det er meget viktig at han ikke blir skadet, for han lever målene for dem. Det er ikke mange andre som scorer i nærheten av han. Det unge talentet blir Muniain, hvor man egentlig venter på at han skal få det store gjennombruddet med flere scoringer og assist, og det kan fort skje i år. Vi tror altså at Athletic ender på 7. plass.

Share