6. plass i Premier League: Everton

Everton hadde en solid sesong i fjor der de endte tilslutt som nummer 5 på tabellen. Everton kjempet lenge om å bli nummer 4 mot Arsenal men måtte gi tapt på slutten av sesongen. Everton hadde fått lånt mange gode spillere i fjor som slo til for fullt og som gjorde en solid innsats for klubben. Roberto Martinez gjorde en fantastisk jobb etter David Moyes å sørget for at Everton endte høyt oppe på tabellen. Roberto Martinez har vært i klubben i et år nå og har gjort en solid innsats for Everton, året før han kom til Everton tok han FA Cuptittelen med Wigan som slo da Manchester City i finalen. Roberto Martinez er en mann som kan gjøre det skikkelig godt for Everton som manager de neste årene.

Keeperplassen i Everton blir nok lik de årene før ut. Tim Howard er soleklar førstevalg i mål for Everton. Tim Howard hadde en god sesong i fjor der han stod for mange gode klasseredninger og han hadde et veldig godt VM der han gjorde en fantastisk innsats for USA som kom seg til åttendedelsfinale mot Belgia der de tapte etter ekstraomganger. Joel Robles blir nok andrekeeper dette året også for Everton, men det er også en keeper med høyt potensial og som kan utfordre Tim Howard om keeperplassen også i Everton.

Seamus Coleman hadde en god sesong i forsvaret til Everton i fjor, der han noterte seg for mange scoringer og kan i år også bli en veldig viktig mann for forsvaret til Everton. Seamus Coleman stoppet på 6 seriemål i fjor for Everton og blir et soleklart høyrebackvalg i årets sesong for Everton. Venstrebackplassen som Leighton Baines har ble det scoret 5 seriemål i fjor, altså to backer som scoret til sammen 11 seriemål fort Everton i fjor, det er veldig viktig. Phil Jagielka og Sylvain Distin er de sentrale midtstopperne i klubben, og begge har vært solide de siste sesongene i Everton, så den bakre fireren til Everton er veldig imponerende. John Stones er det unge talentet som skal ta opp konkurransen med de to midtstopperne i midtforsvaret.

Sentralt på midtbanen har de signert en spiller. Gareth Barry som var utlånt i fjor fra Manchester City, er kjøpt av Everton denne sesongen, og han blir en viktig spille sentralt på midtbanen for Everton. Gareth Barry stoppet på to seriemål i fjor for Everton, og tror fort at han kommer til å score flere mål denne sesongen. Leon Osman er en spiller som fort kan bli brukt mye ved siden av Gareth Barry i årets sesong. Leon Osman noterte seg for tre scoringer i fjor, noe som er litt lite for å være en spiller som Leon Osman, men han kom fort komme seg på en høyere sum av scoringer denne sesongen han også. Det offensive til Everton denne sesongen, blir uten Gerard Deulofeu som var god i mange kamper i fjor for Everton og han noterte seg for 3 seriemål for Everton i fjor. Steven Pienaar hadde ingen god sesong i fjor der han bare scoret et seriemål i fjor for Everton og må nok score flere i år om han skal få spille mange kamper offensivt på midtbanen. Ross Barkley var en spiller i fjor som tok store steg offensivt på midtbanen og noterte seg tilslutt for 6 seriemål og blir en viktig spiller å beholde for Everton de neste sesongen, Chelsea skal være interessert i å kjøpe Ross Barkley fra Everton. Kevin Miralles stoppet på 9 seriemål i fjor for Everton, og hadde en solid sesong for Everton i fjor. Han blir en viktig spiller dette året og har vokst de siste årene i Everton.

Spissplassen kan bli interessant denne sesongen. Romelu Lukaku skal bli hardt å få tilbake for Everton. Romelu Lukaku scoret 15 seriemål i fjor for Everton, så spissenplassen kan fort ende hos spillere som Arouna Kone eller Steven Naismith denne sesongen. Men Everton har endelig klart å brukt penger og har fått tak i Romelu Lukaku som hadde en strålende sesong i fjor for Everton og det kan fort bli en enda sterkere sesong dette året for Romelu Lukaku som blir soleklart førstevalg på spissplassen til Everton denne sesongen.

Vårt tips for Everton denne sesongen er at Everton faller ned til en 6. Plass på tabellen, og kommer til å ha en ganske grei sesong i år også, men faller litt gjennom fra sin 5. Plass i fjor. John Stones hadde et godt gjennombrudd i fjorårssesongen, men han kommer til å få sitt skikkelige denne sesongen det tror vi.

Spillere inn: Gareth Barry, Romelu Lukaku, Muhamed Besic
Spillere ut: Magaye Gueye, Apostolos Vellios

 

Share