6. Plass i La Liga 2015/2016: Real Sociedad

Sociedad hadde en ganske tung start på sesongen, og treneren deres måtte gå ganske tidlig. Inn kom David Moyes, noe som kanskje var en overraskelse for mange. Det er ikke veldig vanlig at britiske managere drar utenlands. Moyes hadde en forferdelig tid i Manchester United, og trengte nok ett miljøskifte for å få karrieren på rett kjøl igjen. Det gikk greit for laget i andre halvdel, hvor de ikke briljerte, men var solide og endte på 12.plass. I en del kamper så det ut som de tok inn budskapet fra Moyes som først og fremst så ut til å være hardt defensivt arbeid. Dette kunne man blant annet se i den heroiske 1-0 seieren over Barcelona på hjemmebane. Det blir spennende å se hvordan Moyes leder laget videre nå som han har fått en del erfaring fra den spanske toppdivisjonen.

Bakerst er det meget solid, hvor de har den argentinske keeperen Rulli, som er ett ganske stort talent. 23-åringen hadde mange gode prestasjoner i fjor, hvor særlig hans høyde er verdt å bemerke seg. I bakhånd har vi Ander Bardaji.

inigo martinezPå midtstopperplass har vi først og fremst Inigo Martinez. Han er en solid og moderne stopper, som har det meste som trengs. Fart og hodestyrke er ikke noe spanjolen mangler, hvor det har vært mange andre klubber på jakt etter han. På høyreback har vi den aldrende Carlos Martinez, mens han rutine etter å ha spilt i Sociedad siden 2007 blir viktig. Mikel Gonzalez begynner også å aldre, men midtstopperen har i gjengjeld vært i klubben siden 2005. Dette er to solide forsvarsspillere med mye erfaring. I bakhånd har de også Raul Navas, som var på lån i Eibar i fjor. Berchiche ser ut til å bli cover på høyreback denne sesongen. Og listen med rutinerte spillere fortsetter med Ion Ansotegi, som er 33 år og har spilt i Sociedad siden 2006. De har også fått inn litt mer ungt på midtstopperplassen, hvor de har lånt inn Diego Reyes fra Porto. De håper han kan utvikle seg bra i klubben. På venstreback spiller De la Bella, som er en solid back som ofte er med fremover, og har i tillegg en meget god venstrefot. Zaldua ser ut til å bli cover, hvor han har vokst opp i akademiet til Sociedad. Mange av disse spillerne i det bakerste leddet har altså vært i klubben meget lenge, noe som kan skape en bra lagmoral og lojalitetsfølelse. De kjenner hverandre veldig godt, noe de fort kan tjene på i lengden.

Bakerst på midtbanen har vi Bergara. Han er en meget fysisk sterk spiller, som patruljerer på midtbanen og takler ofte. Så har vi kapteinen Xabi Prieto, som er en legende i klubben og den ubestridte kapteinen. Han har spilt i Sociedad hele sitt liv, noe som gjør at fansen elsker han. Han har gode dribleferdigheter, og er en døballspesialist, både på straffespark og frispark. Så har vi Granero, som er en mer pasningsmessig spiller. Han har godt overblikk og styrer spillet med sin teknikk/pasningsferdigheter. Han var lenge i Real Madrid, og QPR, men han fikk det ikke helt til der. Han slet ofte med skader, men fikk en ganske god og stabil sesong i fjor. Ruben Pardo er ett meget stort talent som har vokst opp i Sociedad-akademiet, hvor han er en meget god teknisk spiller. Han har ofte vært linket bort til andre storklubber, men har altså blitt igjen i klubben. Encarlos velada lengre fremme på banen har vi Sergio Canales, som også er en meget god teknisk spiller, men som har slitt mye med skader. Han fikk det ikke helt til i Real Madrid og Valencia, men gjorde en ganske god sesong for Sociedad i fjor. David Zurutuza er en spiller som har vært i klubben i hele sitt liv, men den aldrende David kan fort måtte slite med å komme seg inn på laget når Canales, Prieto og Pardo er friske. På vingene har de også mye kvalitet. Chory Castro er en rask ving som er spennende og se på, hvor uruguayaneren er en av få som ikke er spanske. David Concha er en spennende unggutt som bare er 18 år, som er hentet fra Santander, og som de har store forhåpninger til. De har også Pablo Hervas som er nok en spennende unggutt. Så har vi selvfølgelig Carlos Vela, som nok er den beste spilleren på laget. Han hadde ikke en veldig bra tid i Arsenal, men i Sociedad har han blomstret. Han har enorm fart, gode dribleferdigheter, og ett meget bra skuddbein. Han kan score både fra langt og kort hold, og går alltid direkte på mål.

På spissplassen har vi først og fremst Agirretxe. Mannen med det vanskelige navnet har spilt i Sociedad i hele sitt liv, og scorer ett solid antall nesten hver sesong. Han er en sterk targetmann som forsvarere ikke har lyst til å møte. I tillegg har de nå hentet inn en spennende spiss ved navn Jonathas. Brasilianeren scoret hele 14 mål forrige sesong, noe som er meget bra for ett lag som kjempet om å unngå nedrykk. Disse to spissene lukter det ganske mye bra av. Så har vi portugisiske Bruma fra Galatasaray, som er på lån, og mest sannsynlig blir backup.

Spillere inn:  

David Concha (Racing), Rulli (lån), Babic (Vojvodina), Diego Reyes (Porto, lån), Bruma (Galatasaray), Jonathas (Elche)

Spillere ut:

Zubikarai (gratis), Elustondo (Athletic), Estrada (Deportivo), Finnbogason (Olympiakos)

Vi tror altså at Sociedad vil komme til å gjøre det meget bra denne sesongen, hvor de vil forbedre seg kraftig fra forrige sesongs 13ende plass. Sesongen før den havnet de på 7. plass, så de har potensialet til å nå langt. Deres viktigeste spiller blir nok Vela, som skaper enormt fremover med sine offensive ferdigheter. Det blir viktig å ha han skadefri. Nå som de også har to meget habile spisser, ser det bra ut fremover. De har mange gode ballspillere på midten, og ett stabilt og sikkert forsvar, samt en meget talentfull keeper. De har en gjeng som kjenner hverandre godt, og de slipper å tenke på kamper i Europa. Pardo kan også fort få ett gjennombrudd på midtbanen, hvor han nå er i den alderen at han kan satses helt og fullt på fremover. De har også en arbeidskapasitet i laget som kan gagne dem veldig. Vi tror altså at Sociedad vil overraske en del folk, og ende på 6. plass.

Share