5. Plass i Serie A 2015/2016: Lazio

Lazio hadde en meget god sesong i fjor, hvor de endte på 3. plass, og kvalifiserte seg til CL. Det hele ble avgjort i den siste kampen for sesongen, hvor de slo Napoli på meget dramatiskstefan de vrij vis. De var særlig gode fremover på banen, hvor de scoret nest flest mål i serien, bare 1 bak Juventus, noe som sier sitt. Det blir spennende å se hvordan de håndterer CL fotball, hvis de kvalifiserer seg, sammen med serien. Det er alltid vanskelig å gjenskape en god sesong, men de har det offensive potensialet til å klare det. 

På keeperplassen er det solid, hvor vi har Marchetti. Han har stått i klubben siden 2011, og har rutine fra lavere divisjoner i sin yngre tid.

På høyrebacken har vi Dusan Basta, som er en meget energisk høyreback, som ofte er med fremover. I bakhånd har vi Konko, som er meget hurtig. På midtstopperplassen har vi De Vrij, som var en av de beste midtstopperne i ligaen i fjor. Cana spiller ved hans side, hvor er meget duellsterk, og ofte pådrar seg kort. De har også brasilianske Mauricio, samt ett ungt talent i Patric som de hentet fra Barcelona. På venstrebacken spiller Radu, hvor rumeneren har spilt der siden 2008, og har 177 kamper.

De har også hentet inn Ravel Morrison, hvor det blir spennende og se om den engelske unggutten endelig kan få karrieren på rett kjøl. Biglia er kapteinen i laget, hvor han er kriger defensivt, samtidig som han er en bra dyptliggende playmaker. Parolo er mer med fremover, hvor han ofte liker å gå på langskudd. Onazi er en meget energisk boks til boks spiller, men det er spørs hvor mye han får spille. Cataldi er en unggutt som fikk sjansen i en del kamper i fjor, hvor de håper at han utvikler seg enda mer i år. De har også hentet in Gonzalez fra Torino, som har høy arbeidskapasitet. På vingene har vi Lulic på venstre, hvor han har en slepen venstrefot og ofte er med i det offensive felipe andersontil Lazio. De har også en meget spennende unggutt i Balde Keita, som kom inn mye som innbytter i fjor, han er enormt hurtig. På høyresiden har vi Candreva, som er den lekne tekniske spilleren i klubben. Han har stor fart, et meget tungt skuddbein, og liker å prøve på det spektakulære. Men Felipe Anderson er kanskje den mest spennende, hvor han var enorm i fjor. Han var meget god til å ta seg forbi motstanderne med sine dribleferdigheter, og var også effektiv foran mål.

På spissplassen har de Klose, som begynner å dra på årene, men fortsatt scorer ett godkjent antall mål. Han er en måltyv som alltid er på rett plass til rett tid. De har også Djordevic, som er en targetspiss med stor høyde. De har også hentet inn spennende Kishna fra Ajax, som er en meget dribleglad offensiv spiller.

Spillere inn:  

Morrison (West Ham), Hoedt (AZ Alkmaar), Patric (Barcelona), A. Gonzalez (Torino), Vinicius (Perugia), Perpetuini (Salernitana), Crecco (Ternana), Rozzi (Virtus Entella), Minala (Bari), Serpieri (Cosenza), Zampa (Trapani), Lombardi (Trapani), Berardi (Messina), Kishna (Ajax)

Spillere ut:

Novaretti (Leon), Ledesma (released), Sculli (released), Ciani (released), Mauri (released), Cavanda (Trabzonspor), Pereirinha (contract rescinded), Tounkara (Crotone), Strakosha (Salernitana)

Det blir vanskelig for Lazio å gjøre samme sesong som i fjor, særlig siden de nå har CL og tenke på i tillegg. Men de har mye offensivt potensiale, og de har ikke mistet mange av sine spillere dette året. De har også hentet inn en del unge spillere, blant annet meget spennende Kishna fra Ajax, som gjør at stallen ser spennende ut. Det er bakover de sliter mest, hvor en skade på De Vrij gjør at de ikke er meget sterke bakerst. Den viktigeste spilleren blir Anderson, hvor hans evne til å ta seg forbi motstandere og skape overtall blir meget viktig også denne sesongen, hvor det ikke er så mange andre som har fart i seg. Vi tror Lazio ender på 5. plass.

Share