5. Plass i Premier League 2015/16: Liverpool

Liverpool hadde en fantastisk 2013/14 sesong, der de endte som nummer to på tabellen. Liverpool tapte seriegullet helt på slutten av sesongen. I fjorårssesongen skulle Liverpool ta steget inn i Champions League og komme som topp fire i ligaen. Liverpool startet greit med seier i første kamp, men det gikk verre og verre for Liverpool. Allerede i gruppespillet var de ute av Champions League. De kom seg til semifinale i både Ligacupen og FA Cupen. I Premier League hadde de en god rekke kamper der de ikke tapte og var plutselig nesten helt i ryggen på Manchester United, men klarte å tape mot Manchester United og Arsenal over to seriekamper. Liverpool avsluttet en skuffende sesong med å bli knust mot Stoke med hele 6-1. Liverpool endte tilslutt som nummer seks på tabellen.

simon mignoletKeeperplassen i fjor ble det litt tvil om i Liverpool. Simon Mignolet hadde noen skuffende kamper og ble satt på benken. Brad Jones fikk prøve seg ut i noen seriekamper der han gjorde sakene sine godt, men så ble han skadet. Mignolet kom tilbake i mål igjen, og beviste seg til å være førstekeeperen for Liverpool igjen. Mignolet spilte hele 36 seriekamper i fjor for Liverpool. Brad Jones fikk bare tre seriekamper i fjor for Liverpool og er nå frigitt fra Liverpool. Adam Bogdan er hentet gratis fra Bolton og blir nok andrekeeper denne sesongen.

Liverpool har forsterker forsvaret sitt foran denne sesongen med at de har hentet Nathaniel Clyne til klubben fra Southampton. Glen Johnson ble frigitt fra Liverpool denne sesongen og Clyne kan være en god erstatter for en spiller som Johnson. I midtforsvaret har Liverpool litt å velge i. Dejan Lovren hadde en skuffende sesong for Liverpool i fjor og bør heve seg om han vil være fast på laget. Mamadou Sakho fikk bare 16 kamper for Liverpool i fjor og han er kaptein på det franske landslaget. Martin Skrtel var den midtstopperen som fikk flest kamper i fjor for Liverpool han endte tilslutt på 33 seriekamper. Emre Can ble også brukt som midtstopper i fjor og hadde mange gode kamper som midtstopper. Alberto Moreno ble hentet fra Sevilla i fjor og spilte 28 seriekamper med veldig variabel innsats. Mange tabber bakover på banen fra spanjolen, men han noterte seg samtidig for to pene scoringer fremover på banen.

jordan hendersonLiverpool har mistet sin fantastiske kaptein Steven Gerrard. Steven Gerrard har bidratt mye for Liverpool som klubb men klarte aldri å vinne Premier League. Steven Gerrard hadde en god sesong målmessig i fjor også. Steven Gerrard scoret ni seriemål totalt for Liverpool på 29 seriekamper. Jordan Henderson ble kaptein i Gerrard sitt fravær og hadde mange gode kamper for Liverpool. Henderson scoret seks seriemål og noterte seg for ni målgivendepasninger på 37 seriekamper. Liverpool har skaffet seg James Milner og Roberto Firmino foran denne sesongen, som er to spillere som kan bidra mye offensivt på banen. Milner hentet de gratis fra Manchester City, der han hadde utgående kontrakt. Liverpool har kvittet seg med Raheem Sterling. Liverpool fikk 600 millioner kroner for Sterling som ikke hadde sin beste sesong i Liverpool. Sterling fikk 35 seriekamper, der han kun scoret syv seriemål. Adam Lallana hadde en god periode i juleperioden men hadde problemer med skader for det meste av sesongen og fikk kun fem seriemål for sesongen. Jordan Ibe ble hentet tilbake fra lån fra Derby midt i sesongen og imponerte da han kom tilbake til Liverpool. Philippe Coutinho var den beste spilleren for Liverpool i fjor. Han spilte 35 seriekamper totalt, og det ble fem scoringer og fem målgivendepasninger.

christian bentekeAngrepsrekken til Liverpool skuffet i fjor. lago Aspas har Liverpool kvittet seg med foran denne sesongen. Liverpool har hentet inn en spiller som Danny Ings som kom gratis til klubben. Mario Balotelli skuffet i sin første sesong i Liverpool men fikk kun 16 kamper for Liverpool i fjor, men mange av de var innhopp. Daniel Sturridge var heller ingen stor spiller i fjor. Var mer skadet enn på banen. Sturridge spilte kun 12 seriekamper i fjor og scoret fire seriemål totalt. Borini og Lambert scoret bare et og to mål hver i fjor. Lambert har nå dratt fra Liverpool og er klar for West Bromwich. Divock Origi hentet Liverpool, men de lånte han ut igjen til Lille. Origi scoret åtte seriemål for Lille i fjor og kan ta steget opp å score flere mål i en klubb som Liverpool der han har flere spillere rundt seg. Liverpool har signert Christian Benteke fra Aston Villa. Kraftspissen fra Belgia kan være en god signering for Liverpool. Benteke kom til sin rett under Sherwood der han banket inn mål på mål for Aston Villa.

Brendan Rodgers har vært i Liverpool i tre sesonger. Rodgers har hatt en god periode som manager, men det ble et skuffende år i fjor der det ikke ble noen troféer og de klarte ikke å komme seg opp som topp fire i Premier League tabellen. Rodgers har vært manager for Liverpool i 155 kamper. Liverpool har en seiersprosent på 51,6 etter at Rodgers tok over. Rodgers har vært manager i klubber som Watford, Reading og Swansea. Han gjorde Swansea til et godt lag, og tok de opp til Premier League der de berget plassen med god margin.

roberto firminoSpillere inn: James Milner (Manchester City), Danny Ings (Burnley), Adam Bogdan (Bolton Wanderers), Joe Gomez (Charlton Athletic), Roberto Firmino (Hoffenheim), Nathaniel Clyne (Southampton), Christian Benteke (Aston Villa)

Spillere ut: Steven Gerrard (Los Angeles Galaxy) gratis, Glen Johnson frigitt, Brad Jones frigitt, Sebastian Coates (Sunderland), Raheem Sterling (Manchester City), Andre Wisdom (Norwich City) lån, Rickie Lambert (West Bromwich)

Vi tror at Philippe Coutinho som blir den beste spilleren for Liverpool også denne sesongen, og han er involvert i det meste offensivt i Liverpool-laget. Coutinho har blitt bedre og bedre og kan få sin skikkelig gode sesong med mange scoringer og målgivendepasninger denne sesongen. Av de nykommerne så tror vi at Roberto Firmino vil være den som bidrar mye offensivt og kan være en god signering for Liverpool. Er involvert veldig mye i mål fremover, banker inn mål og legger gode målgivendepasninger.

Vi tror at Liverpool kommer til å gjennomføre en god sesong i Premier League. Liverpool kommer fremdeles til å slite med å komme opp til topp fire. Liverpool har skaffet seg mange nye navn denne sesongen, men det kan bli tøft at alle slår til denne sesongen. Vi tror derfor at Liverpool ender som nummer 5 på tabellen.

Share