4. Plass i Premier League 2015/16: Manchester City

Manchester City hadde en god sesong i 2013/14 da de vant seriegullet. I fjor skulle de prøve å forsvare seriegullet, noe som de ikke klarte. Manchester City startet ikke særlig bra i fjor, men i november og desember plukket de poeng på poeng og kom nærmere og nærmere Chelsea. Manchester City og Chelsea lå helt likt midt i sesongen, men etter det gikk det ikke helt veien til Manchester City som mistet Yaya Toure til Afrikamesterskapet, og derfra gikk det ikke bra. Manchester City gikk på mange tap i serien uten Yaya Toure. Manchester City så ut til en periode i fjor at de kunne falle utenfor topp fire, men de kjempet seg mesterlig tilbake igjen og endte tilslutt opp som nummer 2 på tabellen bak Chelsea.

joe hartJoe Hart var soleklar førstekeeper i fjor for Manchester City og det kommer han til å være de neste årene fremover også. Joe Hart hadde vel sin beste kamp i fjor på Camp Nou, der han storspilte i mål og hadde mange gode redninger i løpet av kampen. Joe Hart spilte mange seriekamper i fjor for Manchester City og endte opp med å spiller 36 av 38 seriekamper totalt. Willy Caballero fikk de to andre kampene for Manchester City i serien i fjor. Richard Wright blir tredjekeeper også denne sesongen for Manchester City.

Manchester City har mistet kun en forsvarsspiller i dette overgangsvinduet og det er Micah Richards som ikke har vært en del av førstelaget over lengre tid, i fjor ble han utlånt og foran årets sesong gikk han til Aston Villa. Martin Demichelis var den i forsvaret som fikk flest kamper i Premier League i fjor. Demichelis fikk 31 seriekamper totalt. Vincent Kompany som er kaptein for Manchester City var mye ute med skade i fjorårssesongen. Kompany spilte tilslutt 25 seriekamper for Manchester City, men mange kamper skuffet han stort og klarte ikke å prestere opp mot sitt beste som han har gjort i tidligere sesonger. Pablo Zabaleta er en spiller som har bidratt mye for Manchester City over mange år. Spilte en god sesong i fjor også der han fikk 29 seriekamper totalt. Det ble samtidig en scoring og fire målgivendepasninger i løpet av sesongen. Mens på venstrebackplassen har det vært mye rotering mellom Gaël Clichy og Aleksandar Kolarov. Clichy endte opp med 23 kamper mens Kolarov endte opp med 21 kamper for Manchester City i serien i fjor.

david silvaManchester City har forsterket seg sentralt på midtbanen foran denne sesongen. Fabian Delph har signert for Manchester City og kan være en god signering for Manchester City som ikke har så voldsomt med engelskmenn i troppen. Fernando og Fernandinho to brasilianere som fikk sine kamper i fjor og scoret to og tre mål fra sin midtbaneposisjon. Frank Lampard fikk mange kamper i fjor for Manchester City. Han spilte hele 32 seriekamper totalt og scoret seks seriemål for Manchester City. James Milner hadde en god sesong i fjor for Manchester City men dro gratis til Liverpool foran årets sesong. David Silva var den spilleren blant midtbanespillerne som hadde sin beste sesong. David Silva var involvert i det meste fremover på banen i fjor for Manchester City. David Silva spilte 32 seriekamper i fjor for Manchester City hvor det ble 12 seriemål og syv målgivendepasninger. Jesus Navas scoret ikke et eneste mål i fjor for City, men endte opp med åtte målgivendepasninger. Samir Nasri hadde en skuffende sesong for Manchester City, men Manchester City har hentet Raheem Sterling fra Liverpool. Manchester City måtte betale hele 600 millioner kroner for kantspilleren, som hadde en grei sesong i fjor for Liverpool, men som ikke akkurat imponerte så voldsomt. Sterling er fremdeles ung og kan være en god signering for Manchester City, men 600 millioner kroner er han ikke verdt akkurat.

sergio agueroSergio Agüero hadde en sterk sesong i fjor for Manchester City der han gjorde sakene sine veldig godt. Han fikk spille 33 seriekamper og var lite skadet i fjor. Agüero banket inn hele 26 seriemål i fjor og ble dermed toppscorer i Premier League. Agüero la også åtte målgivendepasninger totalt i fjor i serien, og var dermed sist eller nest sist i 34 seriemål for Manchester City i fjor. Wilfried Bony er hentet inn som spiss fra Swansea, og han ble hentet i januar. En signering som kan være bra for Manchester City. Alvaro Negredo fikk bare en sesong i lyseblått. Han var i fjor på utlån til Valencia og det stod i kontrakten at hvis Valencia fikk Champions League-plass skulle Negredo signere for Valencia. Stevan Jovetic har slitt mye med skader i England og startet sterkt i fjor, men ble mer og mer borte i løpet av sesongen. Jovetic har nå blitt sendt til Inter på lån over 18 måneder. Edin Dzeko hadde også en skuffende sesong, der han scoret kun fire seriemål totalt.

Manuel Pellegrini har vært manager for Manchester City i to sesonger, de han har klart å fått tak i to trofeer. Men i fjor ble det ingen trofeer og det var snakk om at Pellegrini var ferdig i City. Pellegrini har de siste årene vært i sterke klubber, men har ikke klart å vunnet noen trofeer. I Manchester City ser det ut til at han får prøve seg mer og han kan fort ta noen nye trofeer denne sesongen. Pellegrini har en seiersprosent på nesten 63,9 i Manchester City. Det store målet til Manchester City denne sesongen må vel å være å komme lengre i Champions League. De har slitt i mange år med å rykke ut i gruppespill og åttendedelsfinale. Kanskje dette er sesongen, hvor de kommer lengre enn åttendedelsfinale.

fabian delphSpillere inn: Enes Unal (Bursaspor), David Faupala (Lens), Raheem Sterling (Liverpool), Fabian Delph (Aston Villa), Patrick Roberts (Fulham)

Spillere ut: Scott Sinclair (Aston Villa), James Milner (Liverpool gratis) Dedryck Boyata (Celtic), Angelino (New York City lån)Micah Richards (Aston Villa gratis), Karim Rekik (Marseille)

Vi tror at en spiller som Sergio Agüero blir den viktigste spilleren foran årets sesong, som kommer til å prestere. Agüero har prestert hvert år han har vært i Manchester City og man vet hva man får når Agüero er skadefri og i form. Vi tror samtidig at Raheem Sterling kommer til å bli en enda bedre spillere for Manchester City. Han var god i Liverpool, men misbrukte alt for mange sjanser. Han har nå spillere fra høyere klasse rundt seg og vil dermed produsere enda mer fremover og Sterling kommer til å være en god kantspiller for Manchester City denne sesongen.

Vi tror at Manchester City kommer til å få en litt skuffende sesong. De har skaffet seg sterke spillere som er fra England, som Fabian Delph og Raheem Sterling. Men vi så litt bevis på i fjor hvordan Manchester City er. De virket i store perioder til å ikke klare å snu noe. Vi tror derfor at Manchester City ender på 4. Plass denne sesongen.

Share