3. Plass i La Liga 2015/2016: Atletico Madrid

Atletico hadde en fantastisk sesong i 2013/2014, hvor de vant La Liga på målstreken, selv om motstanderne var Real Madrid og Barcelona. Mange unnet de meget hardkjempene underdogene tittelen. I fjor ble det litt tyngre, men det er meget solid å greie en tredjeplass uansett. Deres enorme aggressivitet og vilje i kampene ser nesten aldri ut til å ta slutt, selv om de bruker mange av de samme spillerne i nesten hver kamp, og har mange tøffe CL-kamper. Det er noe med trener Diego Simeone som gjør at han greier å motivere spillerne sine til å gi absolutt alt de har i hver eneste kamp, noe som er meget beundringsverdig. I år har det blitt en del forandringer i stallen, så det blir spennende og se hvordan Simeone greier og sette sammen laget, og om de vil ta imot budskapet til Simeone.

På keeperplassen er det meget solid. Det er ikke i like høy klasse som Courtois var da han spilte der på lån, men Moya har gjort en god jobb i sin første sesong. Han har vært solid, og det er også bra å ha en ung fremadstormende keeper i Jan Oblak fra Slovenia i bakhånd.

På midtstopperplassen er det ekstremt solid. De har vært kjent for å være det i noen sesonger nå, hvor de er ekstremt konsentrerte og gir seg aldri i noen dueller. Selv om de nå har mistet viktige Miranda til Inter, så har de fått inn Stefan Savic fra Fiorentina. Mannen fra Montenegro er en meget solid stopper fra Fiorentina, som i tillegg er diego godinganske god med ballen i føttene. Godin er en meget aggressiv og god stopper, som ofte bryter foran og vinner ballen fort tilbake, samtidig som han er en lederfigur bak som styrer hele backlinja. Ved sin side har han Gimenez, som også er fra Uruguay. Han er et ungt talent, som spilte en del kamper i fjor. De har også unggutten Lucas Hernandez, som er en fransk midtstopper med aldersbestemte landskamper. På høyrebacken er det ekstrem rutine, hvor Juanfran har spilt 148 kamper for Osasuna, og 146 for sin nåværende klubb Atletico. Bak han kommer Jesus Gamez, som har 266 kamper for Malaga bak seg. Begge er meget solide defensivt, men er sjelden med fremover. På venstre har vi Guilherme Siqueira, som spilte en del kamper i fjor. Men nå har de hentet tilbake Filipe Luis, som hadde en mislykket periode i Chelsea. Han blir fort førstevalget, for han var meget god før han dro.

På midtbanen er det mye arbeidskraft. Vi har først Gabi, som er den ubestridte kapteinen. Han går alltid først i krigen, og går inn i alle dueller og løper ekstremt mye. Han får ofte ett gult kort, enten det er for en stygg takling eller kjeftbruk. Tiago spiller ved hans side, hvor han er en litt mer spillende midtbanespiller, som er med en del fremover. Vi har også Koke, som er en meget god boks til boks spiller. Han har fått flere landskamper for Spania etter en god sesong i fjor, hvor han bidrar både fremover og bakover. Vi har også Raul Garcia, som spiller mer bak spissen. Han kommer ofte fra dypet og scorer mål, og tar ofte straffene. Oliver Torres er en meget talentfull spiller med meget lavt tyngdepunkt, og eminent teknikk. Saul Niguez er også ett ungt talent, men han er mer en kriger på midtbanen. På vingen har de hentet en spennende spiller ved navn Carrasco, som er en ung belgier. Han ble hentet fra Monaco, kanskje for og erstatte den viktige Turan som har dratt. Han er en meget teknisk og dribleglad ving.

antoine griezmannPå topp har de ganske mange gode spillere, for de spiller ofte 4-4-2. Vi har først Griezmann, som også kan spille kant. Franskmannen er meget arbeidsom, men er aller mest kjent for sin store fart. Han leverer også mye assist og mål for laget. På topp har vi noen nye fjes, hvor Jackson Martinez har kommet inn. Etter att Mandzukic har dratt, trengte de å få inn en ny targetmann som passet deres stil, og Martinez var perfekt. Han har en meget god scoringsstatistikk fra Portugal, og er en meget fysisk sterk spiller med gode avslutningsferdigheter. De har også hentet inn stortalentet Vietto, som var så enormt god i Villareal. Han kan fort passe meget bra sammen med Martinez, hvor han kan bruke sin store fart til å komplementere han. Fernando Torres er også i klubben, hvor han er meget godt likt blant fansen for sin storhetstid der. Det kan bli vanskelig og bli fast på laget, men det blir fort noen innhopp. Argentineren Correa er også i bakhånd, som er ett meget stort talent. Vi vet at Atletico er meget gode til å hente spisser og gjøre dem til stjerner, så man kan ha forventing.

Spillere inn:  

Vietto (Villareal), Martinez (Porto), Oliver Torres (Porto, lån ferdig), Carrasco (Monaco), Savic (Fiorentina), Filipe Luis (Chelsea) 

Spillere ut:

Mandzukic (Atletico), Leo Baptistao (Villareal, lån), Cani (Villareal, lån ferdig), Joao Miranda (Inter), Turan (Barcelona), Alderweireld (Tottenham), Insua (Stuttgart), M. Suarez (Fiorentina), Cristian Rodriguez (gratis), Manquillo (Marseille, lån)

Vi tror at Atletico kommer til å gjøre det minst like bra som i fjor, for man kan nesten si at de har forsterket seg selv om de har mistet viktige spillere som Turan, Mandzukic og Miranda. Det gjenstår å se hvordan de vil passe inn, men på papiret er laget meget sterkt. Ett spørsmålstegn kan fort være hvilken motivasjon de nå har siden de allerede har vunnet ligaen for 2 år siden, men man skal ikke undervurdere motivasjonsevnene til Diego Simeone. Den viktigeste spilleren blir for Jackson Martinez, som kommer med ett godt rykte på seg for å være en stor målscorer. Han kommer fort til å banke inn opp mot 20 mål hvis han spiller mye. Den unge spilleren som kan vise seg frem blir fort Oliver Torres. Den lave men meget talentfulle unggutten er fantastisk med ballen. Vi tror altså at Atletico kopierer fjoråret, og ender på 3. plass.

Share