20. Plass i La Liga 2015/2016: Las Palmas

Las Palmas var i eufori da de vant play-off finalen mot Zaragoza. I første finalekamp tapte de 3-1 på bortebane, mens i kamp nr 2 snudde de det på dramatisk vis da de vant 2-0, og greide å sikre opprykket til La Liga. I seriespillet endte de på 4. plass, hvor det var den meget gode hjemmeformen som hjalp dem mest. De var det beste hjemmelagedavid garciat i Segunda, hvor de hadde 15-4-2. De var også meget gode offensivt, hvor de scoret mest i serien. Det ble 73 mål, som er like mange som Betis som endte på 1. plass i serien. Det er også 7 flere mål enn det laget som scoret nest flest, så det tyder på at laget hadde mye å by på fremover. Men nå er det La Liga som gjelder, og det er stor spenning i hvordan laget vil klare seg. De har gjort noen spennende signeringer, men det er en del spørsmålstegn ved stallen. Forhåpentligvis kan de i alle fall levere så mye god offensiv fotball som de gjorde i Segunda.

På keeperplassen har de en fersk keeper, men han har mye rutine bak seg. Det er Javi Varas, som kommer fra Valladolid, hvor han var deres førstekeeper. Han har en del tidligere rutine fra La Liga, noe som kan være meget nyttig for ett lag som ikke er altfor spekket med La Liga rutine.

På midtstopperplassen har vi David Garcia, som begynner å bli en legende i klubben. Han har spilt i Las Palmas siden 2003, og har hele 375 kamper. Han begynner å dra på årene, og er nå 33 år. Hans rutine vil komme til nytte for Las Palmas som nok kommer til å belage seg på å forsvare seg mye. Han er også kapteinen på laget, hvor han har gode lederegenskaper. Så har vi Artiles som kom til klubben i 2013, og fort blir partneren til Garcia. De har også hentet inn en ny midtstopper, og det er spanske Pedro Bigas fra Mallorca. Klubben kjenner nok Segunda godt siden de spilte der, som vi ser ved at de henter en del spillere derifra. Han kom gratis, og vil nok prøve å kjempe seg inn på en av midtstopperplassene. På høyreback har vi David Santana som nok kommer til å spille mye. På venstrebacken har vi Salas, som har mye rutine fra mye spill i diverse klubber i Spania.

På midtbanen har vi Vicente Gomez, som har i spilt i klubben siden 2010, og har 148 kamper. Han er en defensiv midtbanespiller, som har høy arbeidskapasitet, og man kan alltid stole på at han gjør en god jobb for laget. Roque Mesa er en midtbanespiller som kommer fra akademiet til Las Palmas, og er en lojal og arbeidsom svicentepiller. En annen defensiv midtbanespiller er Castellano, som også har mange kamper for klubben. Trujillo er en annen lojal spiller, som har spilt i klubben i hele sitt liv. Han er 24 år, og har fort mange gode år foran seg på å bli en Las Palmas legende. Culio er en argentinsk spiller med god teknikk og offensive ferdigheter, med fortid i Galatasaray. Så har vi virkelig en spiller som begynner å dra på årene, Juan Carlos Valeron. Han er hele 40 år, og det er spørs hvordan han klarer seg på det øverste nivået. Han har spilt mange kamper for Las Palmas den siste tiden, og er en offensiv midtbanespiller som skaper en del fremover. Han har til og med 46 landskamper for Spania, som er meget imponerende. De har også signert en Israeler ved navn Ofir Kriaf, som de håper vil gjøre det bra. På vingene har vi Nauzet Aleman, som har vært i Las Palmas siden 2012, og scoret ganske bra med mål over den perioden. På den andre siden har vi Asdrubal Hernandez, som er nok en spiller som kommer fra akademiet til Las Palmas. Dette er to raske vinger som fort kan skape trøbbel for mange. Vi har også aldrende Momo, som har stor rutine fra mange spanske klubber. Men den mest spennende vingen er nok nyinnhentede Jonathan Viera fra Standard Liege, hvor han er en spiller med meget stor fart og dribleferdigheter. Han vokste opp i Las Palmas akademiet, og nå er han tilbake. I mellomtiden har han fått god erfaring fra Rayo og Valencia. Det er mye spenning i hvordan midtbanespillerne kommer til å ta nivået, hvor mange tror de har en altfor svak stall.

På spissplassen har vi Hector Figueroa og Pedro Placeres, men ingen av de har særlig erfaring fra toppdivisjonen. De har dermed hentet inn en argentiner, som har erfaring fra Boca Juniors og Barca B. Han heter Araujo, og er hentet for en del sum penger, i alle fall for en så liten klubb. De håper han kan løfte laget fremover.

Spillere inn:

Sergio Araujo (Boca), Javi Varas (Valladolid), Bigas (Mallorca), Jonathan Viera (S. Liege), Ofir Kriaf (Beitar), Federico Bravo (Boca), Javier Garrido (Norwich), Antolin Alcaraz (Everton)          

Spillere ut:

Casto (Almeria), Casaseca (Valladolid), Marcelo Silva (Valladolid)

Vi tror altså at dette blir en meget tung sesong for Las Palmas, og at de rykker rett ned igjen. De har veldig få spillere med erfaring fra La Liga, og stallen er ikke den største. De scorte en del mål i fjor, men det blir ikke like lett i La Liga.  Deres viktigeste spiller blir fort kapteinen og midtstopperkjempen David Garcia. Han må få samle laget defensivt, for de kommer fort til å trenge det. Viera er ett bra talent som fort kan skape en del fremover for laget. Men vi tror altså at det tilslutt blir for tøft for Las Palmas, og at de ender på 20.plass.

Share