2. Plass i Serie A 2015/2016: Napoli

Napoli var lenge med å kjempe om en plass i CL, men tilslutt ble det nok en sesong i Europa League. De tapte på målstreken mot Lazio i den siste kampen for sesongen, hvor Higuain blant annet bommet på straffe. De røk også ut i semifinalen i Europa League, hvor dermed sesongen bare ble en nesten sesong for dem. Benitez har nå dratt, og Sarri har kommet inn, hvor de håper å kjempe om CL-kvalifisering også denne sesongen. Som alltid har de mye offensivt potensiale, hvor det er bakover at det alltid går galt. 

mirko valdifioriPå keeperplassen har de Pepe Reina, som til tross for sin lave vekst, er meget reaksjonssterk og en god keeper.

I forsvarsrekken har de nå kvittet seg meg Britos, som mange så på som et svakt ledd i laget. Albiol er en solid stopper og lederen i backlinjen, men bak der er det litt verre. Koulibaliy er meget fysisk sterk, men gjør ofte en del tapper. Henrique mangler mye fart og blir ofte for sen inn i taklinger. De har hentet Chiriches inn, hvor de håper han skal gjøre det bedre enn han gjorde det i PL. Maggio er ganske solid, men er meget ensformig og skaper ikke mye fremover. Gholuam er en meget god offensiv venstreback, men åpner ofte for veldig mye rom bak seg. Hysaj er ny fra Empoli, og kan utvikle seg fra i klubben på høyreback, hvis han får sjansen. Strinic er en meget rask og offensiv venstreback.

Defensivt på midtbanen har vi noen teknikere og krigere, men de har ikke så mye fart. Inler har ett meget bra langskudd, og styrer midtbanen. De har fått inn Valdifiori, som er en meget god teknisk spiller med bra overblikk. Han kan fort dominere med døballer denne sesongen. Allan er blitt kjøpt fra Udinese, hvor han har meget høy arbeidskapasitet, og er en kriger. Guzman, Jorginho og Lopez gjør at midtbanen ser ut til å ha stor bredde. Mer offensivt har vi Hamsik, som er en meget viktig spiller for laget. Han spiller som oftest bak spissen, hvor nesten alt går gjennom han. Ofte slår han den målgivende pasningen, og han har også ett greit langskudd. Callejon på vingen er meget rask og teknisk god, og skaper mye med sine løp i bakrom. Han kan derimot fort være rotete foran mål, og ødelegge sjanser. Mertens er på den andre vingen, hvor han er meget rask og dribleglad. Insigne er også en meget dribleglad ving, men er plaget gonzalo higuainmye med skader.

 

På topp har vi selvsagt Higuain, som dunker inn ekstremt med mål hver sesong. Han jobber veldig hardt fremst på banen, og liker og dunke ballen i nettet med kraft. Han er meget viktig for Napoli også denne sesongen. Forhåpentligvis for han er han klar mentalt, for han har hatt en viktig straffebom i serien og i Copa America som fort kan plage han. Gabbiadini er en rask spiss, som gjorde det ganske bra i klubben etter overgangen fra Sampdoria i fjor. Chilenske Vargas er også hentet inn for mer cover.

 

Spillere inn:  

Valdifiori (Empoli), Reina (Bayern Munich), El Kaddouri (Torino), E. Vargas (QPR), Dezi (Crotone), Fideleff (Ergotelis), Sepe (Empoli), Dumitru (PAE Veria), Gabriel (AC Milan), Allan (Granada), Chiriches (Tottenham), Hysaj (Empoli)

Spillere ut:

Mesto (released), Colombo (released), Michu (Swansea), Gargano (Monterrey), Uvini (Twente), Colombo (Cagliari), Roberto Insigne (Avellino), Sepe (Fiorentina, lån), Zapata (Udinese, lån), Britos (Watford)

Napoli blir nok å se oppe i toppen også i år, men til Juventus er det for langt. Forsvaret er fortsatt ett problem for laget, hvor de fremover har mye og spille på. Mye avhenger av at Higuain er i den formen man ønsker, for han blir meget viktig med sine avslutningsegenskaper. Nok en gang har de Europa League som kan hindre dem, eller de kan se på det positivt som en sjanse til å komme inn i CL. Vi tror Napoli ender på 2. plass.

Share