2. plass i Premier League: Manchester City

Manchester City hadde en fantastisk sesong i fjor. Der de tok seriegullet igjen samtidig vant de Ligacupen mot Sunderland å endte dermed med to trofe i fjor. Manuel Pellegrini har hatt en lang karriere som manager. Manuel Pellegrini hadde en fantastisk sesong i fjor for Manchester City da han tok både seriegullet og ligacupgull. I år kan fort det bli litt prioritering å komme seg samtidig litt lengre i Champions League. De har vært med i tre år der nå, men de har ikke akkurat dominert så særlig der. To ganger røket ut av gruppespillet og en gang i åttendelsfinalen.

Keeperplassen går vel ganske så greit til Joe Hart denne sesongen også. Joe Hart gjorde noen tabber i fjor som gjorde slik at han ble satt som andrekeeper i noen kamper, men har kommet seg greit etter den tabben og har begynt å kommet seg på samme nivå som han var på før tabbene i fjoråret. Costel Pantilimon er solgt til Sunderland, dermed må Manchester City ut på handletur for å finne en god andrekeeper som blir Willy Caballero. Han har voktet målet i Malaga de siste sesongene, en spennende keeper med mye rutine og er fremdeles en god keeper i en alder av 32 år.

Forsvaret til Manchester City blir viktig i årets sesong også, de er veldig avhengige av Vincent Kompany som er en av Premier Leagues beste midtstoppere. Kompany er en spiller med høyt potensial og er en midtstopper som kunne spilt på alle de forskjellige lagene i Premier League å vært førstevalget som midtstopper. Manchester City har Paolo Zabaleta som høyreback som er en solid høyreback for Manchester City, samtidig har de hentet inn en ny spiller i forsvaret som Bacary Sagna. Han dro gratis fra Arsenal til Manchester City foran denne sesongen. Venstrebackplassen har de akkurat de samme spillerne, svakeste plassen er nok hvem er det som skal spille midtstopper sammen med Vincent Kompany, de skulle skaffet seg en midtstopper av toppkvalitet ved siden av han.

På den sentrale midtbanen har Manchester City kjøpt seg en ny spiller som kan være viktig for Manchester City denne sesongen. Fernando er hentet fra Porto og kan bli en viktig spiller for Manchester City som kan ta opp kampen med de andre sentralt på midtbanen for Manchester City. Javi Garcia har vært en ok signering, men ikke noe særlig mer. Fernandinho spilte en god rolle i fjor på midtbanen til Manchester City, og kommer til å bli en viktig spiller i årets sesong på midtbanen for Manchester City. Men den mest sentrale spilleren på midtbanen blir nok Yaya Toure som hadde en fantastisk sesong i fjor for Manchester City. Han banket inn utrolig mange scoringer i fjorårssesongen. Yaya Toure noterte seg for hele 20 seriemål i fjor for Manchester City og er nok den spilleren som kan fort gjøre det også denne sesongen for Manchester City. De mest offensive spillerne for Manchester City blir også interessant å følge i årets sesong. En spiller som David Silva er utrolig sentral for Manchester City, og er nok den spilleren sammen med Yaya Toure som betyr utrolig mye for dette Manchester City-laget. David Silva noterte seg for syv seriemål i fjor for Manchester City. Samir Nasri hadde kanskje sin beste sesong i Manchester City i fjor å scoret syv seriemål i fjor han også. Samir Nasri hadde sin beste sesong i City, men ble ikke tatt med i VM for Frankrike, og er nok revansjesugen for å vise at han burde fått vært med til VM ved å vise det i starten på årets sesong for Manchester City. Jesus Navas hadde også en solid start på sesongen, men ble litt slappere utover sesongen, han stoppet tilslutt med fire seriemål for sesongen å kan være en spiller som kan bli viktig for Manchester City denne sesongen også. Frank Lampard blir hentet fra lån fra New York City for å bidra for Manchester City denne sesongen, Frank Lampard er fremdeles en spiller med høyt potensial.

Spissplassen til Manchester City blir alltid interessant å følge. Sergio Agüero er soleklart den beste spissen Manchester City har, men ulempen med Agüero er at han er alt for mye skadet i løpet av en sesong, i fjor noterte spissen seg for 17 seriemål på 23 seriekamper noe som er utrolig bra. Edin Dzeko hadde en solid sesong i fjor for Manchester City der han kom seg til hele 16 seriemål, den beste sesongen målmessig for Edin Dzeko. Alvaro Negredo var solid frem til Liverpool-kampen var over den 26. Desember. Alvaro Negredo scoret 9 seriemål i fjor for Manchester City, men det er rett og slett ikke godt nok når du spiller på et lag som Manchester City, samtidig var ikke formen til Alvaro Negredo den beste helt på slutten av sesongen heller. Stevan Jovetic hadde ikke noe god sesong der han fikk mye skader i starten på sesongen og det endte med at Stevan Jovetic scoret bare 3 seriemål for Manchester City i fjor.

Vårt tips for denne sesongen er at Manchester City ender opp som nummer 2 på tabellen, dette året ender de bak Chelsea, de kommer til å få seg en nedtur slik de gjorde sesongen etter forrige seriegull, at de ikke klarer å ta seriegullet denne sesongen igjen. Bacary Sagna er nok nykommeren som kommer til å gjøre det best denne sesongen for Manchester City.

Spillere inn: Fernando, Bacary Sagna, Willy Caballero, Frank Lampard, Eliaquim Mangala

Spillere ut: Alex Henshall, Joleon Lescott, Costel Pantilimon, Emyr Huws, Jack Rodwell, Javi Garcia

 

 

Share