2. Plass i La Liga 2015/2016: Real Madrid

Real Madrid hadde en meget bra sesongstart, hvor de hadde ekstremt mange kamper uten tap. Men etter jul tok kampprogrammet på stallen, hvor laget fikk mange skader. Modric var særlig savnet, hvor ballmagikeren var ute over en lengre periode. De maktet til slutt ikke å ta igjen Barcelona, og det glapp også i CL-semifinalen mot Juventus. De ledet til at Ancelotti gikk, og at Benitez ble hentet inn. Mange var misfornøyde med den nye ansettelsen, hvor de mener han står får en for defensiv og kynisk fotball for å være Madrid trener. Det at han hadde en fortid i Madrid spilte kanskje en del inn på ansettelsen. Det er også bekymringer for at Benitez vil la Ronaldo jobber mer defensivt, og limitere hans frihet fremover på banen. Det blir spennende og se hvordan det utarter seg i den meget krevende klubben. 

På keeperplassen har en legende i Casillas forlatt dem, til fordel for Porto. Det ble litt styr med måten han forlot klubben på, hvor fansen ofte pep på han. Selv om han har spilt for dem så lenge og vunnet så mange trofeer med dem ble det en del misnøye. Selv om han hadde en dårlig sesong i fjor kan man si at fansen burde ha behandlet han bedre, men når det sies så er Madrid en meget krevende klubb å spille i. Nå har de hentet inn Kiko Casilla fra Espanyol, og det blir spennende og se om det blir han eller Navas som skal stå i mål, eller om de henter De Gea som mange tror.

Forsvarsmesmarcelosig starter vi på backene, hvor vi først har Carvajal. Han er en meget aggressiv og energisk høyreback, men han mangler en del tekniske/offensive ferdigheter for å være helt komplett. De har nå hentet den brasilianske Danilo for en ganske stor sum, som de håper kan bidra med mye offensivt. Vi har også den nå aldrende Arbeloa, som er en solid og lojal spiller, som også kan spille på venstre. På midtstopperplass har de Pepe, som mange vil si er en ganske stygg spiller, hvor han ofte er innblandet i stygge taklinger og klaging på spillere og dommere. Men man kan i alle fall ikke tvile på at han vil gå inn i duellene. Sergio Ramos er nok den største lederskikkelsen der bak, hvor han har enorm fart og stor hodestyrke. Han scorer også ofte mål på offensive cornere. Raphael Varane er en spiller med stort potensiale, hvor den unge franskmannen har fått en del kamper de siste sesongene. Med enda mer matcherfaring kan han bli en av verdens beste stoppere. Så har vi også Nacho, som er fra Real Madrid akademiet, men har fått lite sjanser på a-laget. Han vil håpe på å få flere kamper i år. På venstrebacken har vi Marcelo, som er en meget leken og offensiv høyreback, som skaper mye offensivt for Madrid. Ofte kan han gi fra seg store rom bakover derimot. Coentrao er venstreback nr 2, og skal få slite med å ta plassen til Marcelo.

På midtbanen har vi Toni Kroos, hvor tyskeren mangler fart, men er meget sikker med ballen, både med korte og lange pasninger. Han styrer ofte spillet bak når ikke Modric er der. Modric er en ganske lik type, hvor kroaten vil håpe at skadene nå er lagt bak han. Modric har kanskje en mer offensiv dimensjon, hvor han ofte assisterer andre fremover i banen. James Rodriguez er en meget god teknisk spiller, hvor han ofte kan drible seg forbi spillere og skape overtall. Han har også en god skuddfot, hvor han ofte skrur målene inn med venstrefoten. Vi har også Isco, som har ett meget lavt tyngdepunkt og meget god teknikk. Han vil håpe på mer spilletid i år. Mateo Kovacic er også kommet inn fra Inter, hvor kanskje Benitez fulgte god med han da han var i Italia. Han er ett meget stort talent som kan spille offensiv midtbane, hvor mange andre store klubber var etter han. Med han inn blir det enda vanskeligere for Ødegård å få spilletid. De har også en del unggutter, hvor Illaramendi er en defensiv midtbanespillecristiano ronaldor som har fått lite spilletid, Lucas Silva er en ny brasilianer de har hentet som de har store forhåpninger til, og Casemiro er en defensiv midtbanespiller som også vil håpe på mer enn bare å være innbytter, men det er vanskelig med en så god midtbane. Ut har også Khedira gått til Juventus, hvor hans defensive egenskaper kanskje vil savnes. Så har vi vingene, hvor Gareth Bale spiller på venstrekanten. Han har enorm fart og fysikk, og har ett meget bra venstrebein, med fikk ofte kritikk for dårlig overblikk når han kommer i farlige situasjoner. Særlig var det misnøye fra fansen med at han ikke sentret mer til Ronaldo. Vi har også Jese, som er en spansk ung kantspiller/spiss, som er meget rask. Mange vil håpe at han skal få spille mye i år og utvikle seg. Cherysev var på lån i Villareal forrige sesong, og det blir spennende og se hvilke planer Benitez har for den russiske vingen. Så har vi selvfølgelig Cristiano Ronaldo, som fortsatt er like enorm som han alltid har vært. Mange mener han er for egoistisk, men når han leverer så mye skal man vel ikke klage for mye.

På topp har vi Karim Benzema, som er en god avslutter, men ofte kan være litt lat og forsvinne fra kamper. De har nå mistet Hernandez fra lån, og trenger nok å få inn en spiss for å være helt fornøyd med stallen. Hernandez gjorde det ganske greit når han kom inn fra benken forrige sesong. 

Spillere inn:  

Casemiro (Porto), Vazquez (Espanyol), Asensio (Mallorca), Danilo (Porto), Cheryshev (Villareal, lån ferdig), Casilla (Espanyol), Mateo Kovacic (Inter) 

Spillere ut:

Khedira (Juventus), Hernandez (Manchester United, lån ferdig), Iker Casillas (FC Porto)

Vi tror selvsagt at Real Madrid vil være i toppen også i år, men det kan bli vanskelig å ta Barcelona slik som det står nå. De trenger virkelig en ny spiss inn som kan konkurrere med Benzema, og de offensive midtbanespillerne deres sliter ofte med skader, som Modric og Rodriguez. Benitez som trener er også ett spørsmålstegn. Selv om han har vunnet mange trofeer før, kommer det fort til å bli murring hvis han skal endre til enn mer defensiv stil. Ronaldo kommer til å bli den viktigeste spilleren, hvor han begynner å dra på årene, men man kan forvente at han fortsatt skal bøtte inn mål. En som kan få vise seg frem blant ungguttene er absolutt Jese, med stor fart og direkte stil. Han har hatt en del gode innhopp tidligere i sin karriere, men han trenger å få mer tillit. Vi tror altså at Real Madrid ender på 2. plass.

Share