19. plass i Premier League: Southampton

Southampton hadde en fantastisk sesong i fjor der de tilslutt endte opp som nummer 8 på tabellen, med hele 56 poeng. Southampton hadde mange spillere som stod fram skikkelig å så beviste at de var gode fotballspillere. Mauricio Pochettino hadde en fantastisk sesong som manager for Southampton i fjor der han gjorde underverker med laget, nå er han Tottenham-manager. Ronald Koeman har tatt over som hoved manager for Southampton. Han har vært manager for mange solide klubber og gjort en god jobb som manager i de andre klubbene han har vært i. Kan fort få det tøft som manager for Southampton som har solgt unna mange spillere dette overgangsvinduet. Det spørs hvordan det skal gå for Southampton denne sesongen, kan fort bli en tøff sesong for Southampton som imponerte sterkt i fjor.

Artur Boruc har fått vært førstekeeper den siste perioden av Southampton, men det spørs om han får være det under en ny manager som Ronald Koeman. De har keepere som Kelvin Davis og Paulo Gazzaaniga som også er to keepere som har gjort solide saker for Southampton. Men slik som Boruc har stått de siste sesongene så bør han jo rett å slett få keeperplassen, han har vært en solid keeper og hadde mange gode matchvinner redninger i fjor.

I forsvarsrekken til Southampton kan vi vel allerede si at de har mistet Luke Shaw han er nemlig klar for Manchester United og ble solgt ditt for 310 millioner kroner. Southampton er svekket i den bakre fireren allerede. Nathaniel Clyne er fremdeles hos Southampton. To spillere som er utrolig viktig for forsvaret til Southampton er rett og slett Dejan Lovren som scoret tre ganger i fjor for Southampton og ble matchvinner borte på Anfield Road mot Liverpool der de vant kampen tilslutt 0-1. Han er nå klar for Liverpool, og Southampton har mistet enda en spiller denne sesongen. Jose Fonte var også en solid midtstopper i fjor for Southampton. Han scoret to ganger for Southampton i serien i fjor. Maya Yoshida som også spiller i forsvare til Southampton scoret et seriemål i fjor for Southampton. Ryan Bertrand er hentet inn fra Chelsea på lån ut sesongen, og han må gjøre en skikkelig god innsats denne sesongen om han skal klare å holde Southampton oppe denne sesongen, det blir kjemping for å unngå nedrykk denne sesongen for en klubb som Southampton.

Midtbanen til Southampton er også svekket sterkt. Adam Lallana som scoret 8 seriemål i fjor for Southampton dro til Liverpool for å prøve lykken der. Han gikk for 260 millioner kroner fra Southampton til Liverpool så eneste fordelen i denne sammenhengen er at Southampton har en god del penger som de kan bruke på nye spillere om de har lyst på, og de bør skaffe seg noen siden de har mistet så mange gode førstelagsspillere. Det store spørsmålet blir vel om Ronald Koeman vil prøve ut Gaston Ramirez denne sesongen, han fikk lite spilletid i fjor, og på sitt beste er han en fantastisk spiller som kan få til det meste offensivt. Kan bli en spiller som bli veldig sentral for Southampton denne sesongen om han får spille nok. Morgan Schneiderlin en spiller som fikk spille litt for det Franske landslaget i fotball VM, noe som endte med at de røyk ut av VM i kvartfinalen mot Tyskland som vant VM tilslutt. Steven Davis må nok også ta mye ansvar denne sesongen om de skal håpe å få Southampton like høyt på tabellen. Victor Wanyama skuffet stort i fjor å må nok forandre seg i år om han skal få spilletid på Southampton, ingen scoringer i fjor for han så han har en jobb å gjøre foran årets sesong.

Spissplassen denne sesongen blir det også en forandring på siden Rickie Lambert har blitt solgt fra Southampton til Liverpool. Rickie Lambert gjorde en solid sesong i fjor for Southampton og stoppet tilslutt på 14 mål og kan bli en viktig mann for Liverpool. Jay Rodriguez ble skadet på slutten av sesongen i fjor men scoret fremdeles 15 seriemål for Southampton i fjor, får de tilbake han i gammelt slag kan dette Southampton-laget holde stand også denne sesongen.

Vårt tips for Southampton denne sesongen er at de ender som nummer 19. De faller skikkelig på tabellen ned fra sin 8. Plass om de fikk i fjor, men det er ikke så rart siden de har mistet sine mest sentrale spillere. Luke Shaw, Adam Lallana, Dejan Lovren, Calum Chambers og Rickie Lambert er gode spillere for en klubb som Southampton, nå er de borte, dette blir en litt tungere sesong for Southampton. Morgan Schneiderlin og Jay Rodriguez kommer til å få gode sesonger også i år for Southampton.

Spillere inn: Graziano Pelle, Ryan Bertrand (lån), Dusan Tadic, Saphir Sliti Taider (lån) Fraser Forster
Spillere ut: Adam Lallana, Luke Shaw, Rickie Lambert, Andy Robinson, Isaac Nehemie, Tom Leggett, Danny Fox, Lee Barnard, Guly do Prado, Jonathan Forte, Calum Chambers, Dejan Lovren, Pablo Osvaldo (lån)

 

Share