19. Plass i Premier League 2015/16: Norwich

Norwich måtte ta den tunge turen ned i Championship etter 2013/14 sesongen. Norwich imponerte når de kom ned til Championship der de var oppe å kjempet hele sesongen om å bli topp seks. Norwich avsluttet veldig sterkt og ble tilslutt nummer tre. Norwich måtte derfor gjennom kvalikrunder for å komme seg opp til Premier League, noe de klarte. Norwich slo Ipswich over to kamper i den første runden og vant tilslutt 4-2. Norwich møte Middlesbrough i den neste runden som de hadde tapt to ganger tidligere mot i Championship, men i finalen i Play-off ble det et helt annet resultat. Norwich vant tilslutt kampen 0-2 mot Middlesbrough og tok dermed turen opp til Premier League igjen.

ruddyKeeperplassen til Norwich foran årets sesong vil vel ikke akkurat være noe problem. John Ruddy var førstevalget i fjor og spilte alle kampene i Championship, kan spilte like godt alle kampene i Play-off også. Ruddy fikk dermed 49 kamper totalt for Norwich i fjor i Championship. Declan Rudd vil være andrekeeper for Norwich denne sesongen.

Forsvaret har de ikke den største bredden Norwich og de har ikke akkurat den sterkeste fireren bak. Martin Olsson hadde en god sesong for Norwich i fjor der han spilte 45 seriekamper og scoret et seriemål, han la også hele fem målgivendepasninger for Norwich i Championship i fjor. Michael Turner spilte 23 seriekamper for Norwich i fjor noe som var skuffende lite. Han noterte seg for en scoring. Russell Martin var den spilleren som spilte flest kamper i forsvaret til Norwich i fjor. Russell Martin spilte 48 kamper totalt av de 49 kampene som ble spilt for Norwich i Championship i fjor. Russell Martin var også involvert i scoringer i fjor. Det ble to scoringer, samtidig la han fem målgivendepasninger. Steven Whittaker også en spiller som fikk mange kamper for Norwich i fjor. Han spilte 40 kamper, scoret to mål og han la også fem målgivendepasninger totalt.

tetteyNorwich har fått tak i en sentral midtbanespiller, med mye erfaring fra Premier League. Youssuf Mulumbu har spilt for West Bromwich i mange sesonger, og skal hjelpe Norwich med å holde de oppe i Premier League. Alexander Tettey har dermed fått seg en konkurrent sentralt på midtbanen. Alexander Tettey hadde en sesong i fjor der han spilte mye og var involvert mye. Tettey fikk spille totalt 39 seriekamper. Der han scoret to mål og la en målgivendepasning. Tettey pådro seg mange gule kort i fjor og det ble totalt 13 gule. Nathan Redmond var en spiller som også spilte mye for Norwich i fjor. Han spilte 46 av 49 kamper i Championship. Han scoret seks mål og var mye involvert fremover med sine 13 målgivendepasninger. Jonny Howson var også en spiller som scoret og var mye involvert i fjor. Han stopper på ni seriemål og seks målgivendepasninger. Bradley Johnson var en spiller som produserte mye fremover i fjor. Johnson endte opp med å score hele 15 seriemål i Championship i fjor.

På angrepsplassen hadde de tre spillere som scoret mye mål. Lewis Grabban fikk spille totalt 35 seriekamper i fjor for Norwich, det ble 12 scoringer. Gary Hooper fikk bare 30 seriekamper totalt, men han noterte seg også for 12 scoringer. Cameron Jerome ble toppscorer for Norwich i fjor, han har vært mange sesonger i Premier League der har han aldri slått helt til. Cameron Jerome klarte på sine 41 seriekamper i fjor å scoret 18 seriemål. Jerome var lenge i Stoke der han scoret greit med mål, men han var ikke opp på tosifret antall scoringer, og det trenger Norwich denne sesongen om de skal berge seg i Premier League.

Alex Neil er manager for Norwich. Norwich har en veldig ung manager som kun er 34 år gammel. Neil startet managerkarrieren sin i Hamilton der han trente Hamilton mellom 2013-2015. Han tok over som manager for Norwich i 2015 i januar og gjorde sakene sine veldig bra i Norwich. Han har trent Norwich i 25 kamper totalt, det har endt med at Norwich har vunnet hele 17 kamper, de har spilte fem uavgjortkamper og de har kun tapt tre kamper. Alex Neil kan fort få en hard start på karrieren sin i Premier League som bare 34 åring. Men han har bevist at han klarer å stå i mot press i ung alder og har gjort sakene sine veldig godt i den første klubben han var i, og det gjorde han i fjor også da han tok over Norwich.

Spillere inn: Graham Dorrans (West Bromwich Albion), Youssouf Mulumbu (West Bromwich Albion, gratis), Robbie Brady (Hull City), Andre Wisdom (Liverpool lån)

Spillere ut: Cameron McGeehan (Luton Town), Mark Bunn (Aston Villa, gratis)

johnsonVi tror at Bradley Johnson blir den spilleren som kommer å dominere mest for Norwich denne sesongen, var involvert i mye scoringer i fjor og er en dyktig spiller. Johnson scoret 15 mål totalt i fjor, og la to målgivendepasninger. Ulempen med Johnson er de gule kortene. Han pådro seg 13 gule kort i fjor, hvis han drar på seg så mye i årets sesong i Premier League, kan det fort bli noen karantener på noen kamper. Nathan Redmond er også en spiller man bør se opp for i årets sesong. Hadde en god sesong i Championship der det ble seks seriemål og 13 målgivendepasninger. Redmond fikk kun et gult kort på de 46 kampene han spilte i fjor.

Vi tror at Norwich vil få en tøff kamp om å holde seg i Premier League denne sesongen. De måtte gjennom play-off for å komme seg opp i Premier League i fjor, og de har ikke forsterket laget så voldsomt. Norwich kommer derfor til å få en tøff sesong i Premier League og vi tror at Norwich ender som nummer 19 på tabellen.

Share