18. Plass i La Liga 2015/2016: Granada

Granada hadde en meget tung sesong i fjor, men de greide seg så vidt på slutten, og endte på 17. plass. De hadde en elendig start, og slet i store deler av sesongen. Men med en meget sterk sluttspurt greide de å hente seg inn. De hadde 3 seire, og en uavgjort på de fire siste. De endte likt med Eibar, og hadde -14 i målforskjell i forhold til dem, men endte likevel over dem p.g.a innbyrdes oppgjør. Men så gikk det jo slik at Elche likevel rykket ned p.g.a økonomisk rot, slik at det ikke hadde gjort noe om de havnet under Eibar. Men det var likevel en meget alarmerende sesong i forhold til antall scorede mål. De scoret bare 29 mål på 38 kamper, som var nest minst i hele ligaen, bare Cordoba var dårligere. De trenger virkelig å forbedre seg på den fronten dette året. De slapp også inn 64 mål, som er fjerde mest, bare 4 bak Vallecano som slapp inn mest. Det var også litt kontroverser i den siste kampen for sesongen, hvor både Atletico og Granada holdt seg med uavgjort, og de spilte en meget kjedelig kamp som endte 0-0.

På keeperplassen har vi Oier Paredes. Han spilte bare 14 kamper i fjor, men kan fort stå en del kamper i år. Han har en fortid i Barca B. I bakhånd har vi Stole Dimitrievski, som er på lån fra Udinese.

diego mainzPå venstreback har vi Emanuel Insua, som er en argentiner som spilte 12 kamper for laget i fjor. De har også lånt inn Salvador Ruiz, som er ett meget stort talent fra Valencia som de håper skal utvikle seg bra i klubben. På midtstopperplassen har vi først og fremst Diego Mainz, som er kaptein på laget. Han er en meget god duellspiller, hvor han også har store lederegenskaper. Han har spilt på laget siden 2009. De har også fått inn en Gabonsk midtstopper, ved navn Musavu-King. Han kom gratis fra Caen. Den franske midtstopperen Jean-Sylvain Babin er også på laget, hvor han har mye rutine fra spansk og fransk fotball. På høyrebacken har vi også en franskmann, ved navn Dimitri Foulquier, som bare er 22 år. Han har mye erfaring fra aldersbestemte landslag, og er ett stort talent.  De har en grei backlinje, men de har nå mistet meget viktige spillere, hvor Allan Nyom, og særlig Murillo var viktige for dem.

På midtbanen har vi Fran Rico, som nærmer seg 100 kamper for klubben. Han har også fortid i Real Madrid B. Javi Marquez er en annen midtbanespiller, som spiller en del selv om han begynner å dra på årene. De har også en 19 år gammel Gambisk spiller ved navn Marreh, hvor han har spilt en del på B-laget, og nå håper de han tar steget opp. Rene Krhin er en spiller de har hentet fra Inter, hvor 25-åringen allerede har en del landskamper for Slovenia, og rutine fra Bologna. De har også Abdoul Sissoko, som de har hentet på lån, som er en meget fysisk sterk defensiv midtbanespiller. På vingen har de Edgar, som de har hentet fra Almeria. Han spilte mye for Almeria, men forlot dem da de rykket ned. De har også svensken Daniel Larsson, som var på lån i Esbjerg i fjor. Det blir spennende og se hva de gjør med han nå. Diego Buonanotte er en argentiner som spiller både på vingen og bak spissen, hvor han er en meget sterk teknisk offensiv spiller. På vingen har vi Ruben Rochina, som også er en dribleglad spiller på vingen. De har også hentet inn Robert Ibanez på vingen på lån, som er ett bra talent fra Valencia, på 22 år. De har også mistet en del spillere, hvor den raske Bangoura har dratt, og krigeren Iturra har også forlatt dem.

youssef el arabi

 

På spissplassen har de faktisk ganske bra dekning. Særlig er det El-Arabi fra Marokko som gjør målene for dem, hvor han ofte er deres toppscorer. Han er en meget god avslutter. De har også Piti, som begynner å bli gammel med sine 34 år, med kommer innom med noen mål iblant. Riki er en annen 34 år gammel spiller, som ikke scorer så mye han heller. John Cordoba er en ung spiss fra Colombia, hvor 22 åringen spilte 26 kamper i fjor, hvor han scoret 4 mål, noe som er grei uttelling.

 

Spillere inn:

Edgar Mendez (Almeria), Musavu-King (Caen), Ibanez (Valencia), Salva Ruiz (Valencia), Andres Fernandez (Porto, lån), Krhin (Inter), Lomban (Elche)                                            

Spillere ut:

Juan Cala (Getafe), Colunga (Brighton), Ibanez (Valencia), Bangoura (Rayo, lån ferdig), Nyom (Watford), Murillo (Inter), Iturra (Udinese)

Vi tror at Granada vil slite også i år, men de kan akkurat klare å berge seg. Det blir meget viktig at El-Arabi fortsetter å score for dem, for fremover er det store problemer for dem. De har også mistet andre viktige spillere. De har erfaring fra å kjempe der nede i fjor, noe som kanskje kan hjelpe dem denne sesongen. Den viktigeste spilleren blir El-Arabi, hvor hans avslutteregenskaper blir meget viktige, hvor laget må prøve å spille han opp ofte. Hvis han får noen måltørker, ser det ikke veldig lyst for de rundt ham som ikke scorer veldig mye mål. Det unge talentet kan fort bli John Cordoba, som viste noen bra ting i fjor. Kanskje han kan ta noe av ansvaret fra Arabi sine skuldre. Vi tror at Granada kommer til å rykke ned, og ender på 18. plass.

Share