18. Plass i Bundesliga 2015/16: Darmstadt

Darmstadt hadde en god sesong i fjor der de kjempet om opprykksplass til Bundesligaen. Darmstadt imponerte ikke så voldsomt fremover på banen i fjor og scoret kun 44 seriemål på 34 seriekamper i Bundesliga 2. Darmstadt tapte kun fem seriekamper i fjor, men Darmstadt hadde veldig mange uavgjortkamper i fjor. Darmstadt hadde 15-14-5 på de 34 seriekampene. Darmstadt var et av lagene som slapp inn minst mål totalt i Bundesliga 2, og slapp kun inn 26 seriemål. Darmstadt sikret seg opprykk til Bundesligaen med å bli nummer to bak Ingolstadt.

Christian Mathenia og Patrick Platins ble hentet til Darmstadt i 2014. Mathenia spilte alle kampene i fjor for Darmstadt som rykket opp til Bundesligaen. Mathenia blir nok førstekeeper denne sesongen også foran Plantins. Christian Mathenia er en ung keeper og er kun 23 år gammel, han spilte på andrelaget til Mainz før han kom til Darmstadt. Patrick Platins er en mer erfaren keeper. Han har fylt 32 år gammel og er en keeper som har prøvd seg for det meste på andrelaget til Wolfsburg i mange år og da gikk turen til Arminia Bieldfeld der han fikk 81 seriekamper.

Michael Stegmayer har spilt for Wolfsburg over en sesong, der ble det kun 11 seriekamper. Stegmayer har vært i Darmstadt i tre sesonger nå der han har vært god. Michael Stegmayer har spilt 87 seriekamper for Darmstadt og scoret to seriemål. Benjamin Gorka er også en spiller som har rikelig med erfaring, men har ikke spilt i Bundesligaen før. Han har vært i Darmstadt i tre sesonger, der han har spilt de fleste kampene. Han har spilt 84 seriekamper og scoret to mål for Darmstadt.

Darmstadt har hentet en spiller fra Paderborn som var å prøvde seg i den øverste divisjonen i fjor. Mario Vrancic var noen sesonger i Mainz der han spilte på andrelaget og gjorde det bra, han ikke noen kamper for Mainz, men det ble ikke så voldsomt mange. I Paderborn kom han seg mer til rette og spilte til sammen 93 seriekamper og der ble det også 12 seriemål totalt. De har også hentet en midtbanespiller med rikelig erfaring i Bundesligaen. Jan Rosenthal har spilt i klubber som Hannover, Freiburg og Frankfurt. Jan Rosenthal spilte 80 seriekamper for Hannover og scoret 11 seriemål. I tiden i Freiburg ble det 60 seriekamper og 11 seriemål. Darmstadt var på utlån i fjor fra Frankfurt. I fjor fikk han ni seriekamper for Darmstadt og scoret et mål.

Dominik Stroh-Engel har vært god for Darmstadt over lengre tid. Han har spilt for Darmstadt i to sesonger. Han har spilt 67 seriekamper og på de to sesongene har han klart å scoret 36 seriemål totalt. Marco Sailer har ikke prester godt på topp for Darmstadt, har kun scoret tre seriemål på 59 seriekamper. Marcel Heller har heller ikke vært noen goalgetter for Darmstadt i den tiden han har vært der. Han har spilt 72 seriekamper men har bare notert seg for fem scoringer totalt på de seriekampene.

Dirk Schuster har hatt en aktiv spillerkarriere, der han har vært i mange klubber. Schuster har også landskamper for Tyskland. Han fikk fire landskamper for Øst-Tyskland og fikk prøve seg ut i tre landskamper for Tyskland. Han har vært manager for Darmstadt de siste tre sesongene og har gjorde gode saker med Darmstadt som skal prøve seg i Bundesligaen.

Spillere inn: Sandro Wagner, Peter Niemeyer, Junior Diaz, Luca Caldirola, Konstantin Rausch

Spillere ut: Leon Balogun, Hanno Behrens, Romain Bregerie, Ronny König

Vi tror at Jan Rosenthal kommer til å være en viktig spiller denne sesongen, siden han har erfaring fra Bundesligaen fra før. Rosenthal er en spiller som kan hjelpe Darmstadt til å holde seg for han er en god leder og har fylt 30 år gammel. Dominik Stroh-Engel har vært god for Darmstadt og er en spiller som må score målene til Darmstadt. Han har en god rating på mål og er en faktor som må score om Darmstadt skal berge seg i årets sesong.

Vi tror at Darmstadt skal få en tøff sesong i Bundesligaen denne sesongen. Darmstadt er nyopprykket men imponerte ikke akkurat i Bundesliga 2 i fjor. Darmstadt spilte mange uavgjortkamper og det kan bli spennende å se hvordan det går. Vi tror derfor at Darmstadt ender som nummer 18 på tabellen.

Share