17. Plass i La Liga 2015/2016: Eibar

Eibar overrasket alle i første halvdel av sesongen, hvor de tok veldig mye poeng og var lenge på øvre halvdel. I forhold til budsjett var laget meget langt unna de andre klubbene, men de kompenserte med steinhard jobbing og innsatsvilje i sine kamper. Det var en stor eufori rundt laget lange, men til slutt gikk det brått nedover. Laget begynte å kjenne på slitasjen det var å spille en så lang sesong i en så tøff liga, og tapene begynte å hagle på. De siste 10 kampene endte med 2 seire, 1 uavgjort og 7 tap. Dermed var det meget surt for dem at de rykket ned på innbyrdes oppgjør mot Granada i siste runde. Da tenkte nok mange at de skulle få bli igjen der de hører hjemme, men så skjedde det at Elche måtte ta turen ned på grunn av store økonomiske problemer, og Eibar fikk tilbake plassen i toppdivisjonen. Eventyrhistorien fortsetter dermed for laget som har sjarmert så mange fotballfans.

På keeperplassen har vi Xabi Irueta, som var meget viktig for klubben forrige sesong, hvor han var meget solid. Han har spilt i klubben siden 2009, og har mye rutine. De har også hentet inn en ny keeper, ved navn Asier Riesgo, som de har hentet fra Osasuna.

jon errastiPå midtstopperplassen har de forsterket seg før sesongen, hvor de har hentet inn Ivan Ramis. Han begynner å dra på årene, men han mye erfaring fra både Spania og England. I tillegg har de hentet Mauro dos Santos, hvor argentineren var nesten helt fast på Almeria i fjor. Når de rykket ned dro han til Eibar, hvor han fort blir en fast spiller i backrekken. På venstrebacken har vi Lilo, som har spilt mange kamper for klubben i det siste. Men det kan fort hende at den nyinnhentede Luna blir fast på venstresiden. Spanjolen har en fortid fra Aston Villa, hvor han ikke lykkes helt. Han håper nå å bli fast i La Liga, og få karrieren tilbake på rett kjør igjen. På høyrebacken har de foreløpig ingen, hvor de har sluppet Boveda til Sociedad. De har også mistet mange andre spillere, hvor det er forståelig at de ikke har råd til å fornye kontraktene deres.

På midtbanen har vi Jon Errasti, som spiller defensivt på midtbanen. Han var meget viktig i fjor, hvor han gjorde en meget god jobb med mye arbeidsvilje. Han er en spiller med mye rutine, og nærmer seg 100 kamper for laget. Dani Garcia er også en midtbanespiller som gjorde en god jobb i fjor, og spilte mange kamper for laget. De har også begynt å få inn flere i stallen ved å låne spillere inn, hvor Eddy er den første. Han er en offensiv midtbanespiller som de håper vil bidra med mye. De har også lånt inn Gonzalo Escalante, hvor argentineren er en midtbanespiller med en del kamper for Catania. De har også en del vinger, hvor Sergio Gallardo er hentet inn fra Albacete. Ander Capa har spilt i klubben hele sitt liv, og kan fort levere en del fremover. Daniel Nieto kommer fra Barcelona B, og kan spille på både venstre og høyre ving. Dessverre for dem har de mistet en del spillere som var gode på midtbanen forrige sesong, som Didac Vila, Manu del Moral, Javi Lara og Derek Boateng. Der har heller ikke foreløpig erstattet dem godt nok.

mikel arruabarrena

 

På spissplassen har de også mistet en viktig spiller, som er Federico Piovaccari, hvor italieneren scoret 6 mål i fjor. Han går tilbake på lån til Sampdoria. Kanskje Eibar kan hente noen av de spillerne de hadde på lån tilbake igjen for nok en sesong på lån, men det er spørs hva de andre klubbene sier. Men heldigvis har de fortsatt Mikel Arruabarrena, som begynner å dra på årene, men scorer en del mål fremover. Han var Eibar sin toppscorer i fjor, med 9 mål, noe som er meget bra. De har også hentet Sergi Enrich fra Numancia, som har scoret en del mål i løpet av sine 2 år der.

 

Spillere inn:

Keko (Albacete), Luna (Aston Villa), Ivan Ramis (Levante), Mauro dos Santos (Almeria), Gonzalo Escalante (Catania), Eddy (Real Murcia, lån), Enrich (Numancia), Salmon (Leioa)

Spillere ut:

Boveda (Athletic), Borja Fernandez (Kolkata), Manu del Moral (Sevilla, lån ferdig), Raul Navas (Sociedad, lån ferdig), Piovaccari (Sampdoria, lån ferdig), Abraham Minero (Zaragoza, lån ferdig), Didac Vila (Milan, lån ferdig), Derek Boateng (gratis), Dejan Lekic (gratis), Javi Lara (Kolkata)

Det blir fort en lik sesong som i fjor, hvor Eibar må kjempe med nebb og klør for å klare seg nok en gang. De har nå 1 års lengre erfaring i La Liga, men de har mistet mange av spillerne som var viktig forrige sesong. Det er også nå mange som kjenner klubben bedre, og kan fort være bedre forberedt. Man kan si at det blir den vanskelige andresesongen, som man ofte sier om nyopprykkede lag som klarer seg den første sesongen. Spillerne som de har mistet har en del kvaliteter som det blir tøft og erstatte, men laget har veldig få midler til å hente inn nye spillere. Hvis de klarer å mane frem dem samme arbeidsviljen som forrige sesong, kan de fort få en del poeng, men over en lang sesong blir det vanskelig og hente nok poeng, noe vi så forrige sesong. Den viktigeste spilleren blir fort Jon Errasti, hvor han må klare og krige så mye på midtbanen som han gjorde i fjor. Ivan Ramis blir også viktig, hvor han har en del erfaring fra klubber som har vært i nedrykksstrid før, noe som kan bli viktig for laget. Vi tror at Eibar så vidt vil klare seg også denne sesongen, hvor de ender på 17. plass.

Share