16. Plass i Serie A 2015/2016: Chievo

bostjan cesarChievo greide seg meget greit i fjor, hvor de endte på en 14. plass, ganske langt over nedrykk. Men veldig mange så ned på spillestilen deres, hvor de drøyde veldig mye tid, spilte veldig defensivt og kjedelig. Men når det gjør at man sikrer plassen i ligaen vil ikke mange i Chievo klage. Det har kommet mange spillere inn, og mange har dratt ut, så det blir spennende og se hvordan Chievo klarer seg denne sesongen. 

På keeperplassen har de Albano Bizarri, som virkelig begynner å dra på årene med sine 37 år, men gjorde en solid innsats i fjor.

Forsvarsmessig har vi Bostjan Cesar, som har hele 83 landskamper for Slovenia, som er en kompromissløs midtstopper som går i alle dueller. Gamberini er en annen duellstopper, som har fortid i Napoli og Fiorentina. Gobbi har de også hentet inn, hvor han kommer fra nedrykkede Fiorentina. På høyrebacken spiller Nicolas Frey, som har spilt i lavere divisjoner i Italia tidligere, og har 169 kamper for Chevio, hvor han har spilt siden 2008. Alle disse spilelrne er over 30, så man har mye rutine. På venstrebacken er det en som er yngre, hvor det er Biraghi som er på lån fra Milan.

På midtbanen er det også en som er yngre, hvor det er Mattiello som er på lån fra Juventus. Han er 20 år, og man håper på store ting av han. De har også hentet en danske fra Nordsjælland, ved navn Anders Christiansen, hvor de håper han kan tilpasse seg Serie A fort. Ivan Radovanovic har spilt i klubben siden 2013, og er en kriger på midtbanen. Argentineren Izco er også en kriger på midtbanen, hvor han kom fra Catania i fjor og spilte 21 kamper. Hetemaj er fra Finland, og har spilt i Chievo siden 2011, og har 127 kamper. På vingene har vi de som skal skape noe offensivt, hvor M’Poku som ble hentet fra Cagliari er spennende. Han er meget rask, og har store sergio pellissierdribleferdigheter. De har også hentet Birsa fra Milan, som er en ving med fart og som liker å utfordre. De har også fått inn meget rutinerte Simone Pepe, som hadde en fortid i Juventus hvor han ikke fikk spille mye.

På topp spiller kapteinen Sergio Pellissier, hvor han er en legende i klubben. Han har spilt der siden 2000, og har hele 406 kamper for laget, og 114 mål. Han begynner å dra på årene, hvor han er 36 år. Paloschi er den litt mer yngre spissen, hvor 25-åringen scorer stabilt med scoringer hvert år for laget. Meggiorini er den siste spissen, hvor han er kjent for å prøve på mye spektakulære ting, men ikke score altfor mye mål.

Spillere inn:  

Stoian (Crotone), Castro (Catania), Lazarevic (Sassuolo), Gobbi (Parma), M. Mbaye (Carpi), Manfrin (Modena), Calderoni (Bari), Da Silva (Pescara), Sowe (Latina), Edimar (Cordoba), Kupisz (Cittadella), Mangani (Angers), Gatto (Carpi), Bellomo (Bari), Pucino (Pescara), Sestu (Brescia), N. Rigoni (Cittadella), Sbaffo (Avellino), Bentivoglio (Brescia), Toskic (Monza), Kirilov (Cremonese), Baraye (Torres), Ekuban (Lumezzane), Viotti (Pro Vercelli), L. Marchionni (Gubbio), Coulibaly (Paganese), Miranda (Istra 1961), M’Poku (Cagliari), Cacciatore (Sampdoria), Birsa (Milan), Bressan (Cesena)

Spillere ut:

Botta (Inter), Cesar (released), Fetfatzidis (Genoa), Bardi (Inter), Pozzi (released), Cofie (Genoa), Puggioni (Sampdoria), Botta (Pachuca), Biraghi (Inter), Zukanovic (Sampdoria), Farias (Cagliari)

Chievo kommer nok til å kjempe om å unngå nedrykk også i år, men de har en meget kjent spillestil som kan hjelpe dem. De har mange spillere som gjør en solid jobb defensivt, og kommer nok ikke til å slippe inn mye mål. Det er fremover den nok skorter mest, hvor de hadde soleklart minst scorede mål i ligaen, med 28, som er 5 mindre enn laget som scoret nest minst. Dermed kan M’Poku bli deres viktigeste spiller, hvor han er en meget rask tekniker som kan skape mye offensivt for dem, som de mangler. Den unge spilleren som kan vise seg frem er Matiello på lån fra Juventus, men det er spørs om han får mye sjanser på midtbanen. Vi tror at Chievo ender på 16. plass.

Share