16. Plass i Premier League 2015/16: Watford

Watford hadde en god sesong i fjor i Championship, der de kjempet for det meste høyt oppe på tabellen, da var en periode der det skilte 4-5 poeng mellom førsteplass og åttendeplass på tabellen midt i sesongen. Watford var kjent for sine målscorere i fjor, der de hadde tre spisser som scoret mange mål. Watford kjempet hele sesongen med Bournemouth om å ende som nummer en og to. Watford hadde alt i egne hender før den siste kampen som Watford spilte uavgjort. Bournemouth vant kampen sin og dermed gikk Bournemouth forbi Watford i siste serierunde. Watford endte derfor som nummer to i Championship kun et poeng bak Bournemouth.

310870Keeperplassen til Watford i fjor gikk til Heurelho Gomes som tidligere har vært i Premier League. Gomes stod i noen sesonger i Tottenham, der han ikke gjorde sine saker alt for bra. Gomes var i Tottenham fra 2008-2014. Gomes fikk 97 seriekamper for Tottenham. Gomes fikk 44 seriekamper for Watford i fjor. Jonathan Bond er andrekeeper for Watford å fikk prøve seg litt ut i fjor han også da Gomes var skadet. Jonathan Bond stod tre seriekamper i fjor i Championship for Watford.

Forsvaret til Watford legger vi fort merke til en spiller som Craig Cathcart. Craig Cathcart var i ungdomsavdelingen til Manchester United, men ikke aldri en kamp for a-laget til Manchester United, det gikk for det meste i utlån til mindre klubber lavere i divisjonene. Han var i Blackpool i mange sesongen, før han i 2014 signerte for Watford, og derfra har karrieren gått oppover. Cathcart spilte 29 seriekamper i fjor for Watford, der det ble tre scoringer og to målgivendepasninger. Juan Carlos Paredes spilte flest kamper i forsvaret til Watford i fjor, det ble 39 seriekamper totalt, samtidig var han så involvert at det ble tilslutt fire målgivendepasninger også. Watford har fått tak i noen gode signeringer bakover på banen, og de kan gjøre interessante ting i løpet av Premier League sesongen, det må også sies at stallen til Watford er veldig bred. Allan Nyom har vært i Granada de siste seks sesongene, der han spilte totalt 210 kamper han scoret samtidig to mål for klubben. Nyom kan være en spennende spiller for Watford i Premier League denne sesongen. Miguel Britos har vært i italiensk fotball det meste av livet. Britos er 30 år gammel og har rutine, han kommer fra Napoli som er en god klubb i Italia. Britos fikk 66 kamper i Napoli før han dro og er nok en god signering for Watford. Sebastian Prödl er også en spiller Watford har signert foran denne sesongen. Prödl har spilt mange år i Werder Bremen. Prödl fikk 149 seriekamper og 10 seriemål i oppholdet sitt i Werder Bremen, det må også tas med at Prödl har 49 landskamper for Østerrike og har scoret fire mål på det Østeriskelandslaget.

valon behramiMidtbanen bestod av Daniel Tözsér som spilte 45 seriekamper i fjor for Watford og scoret totalt fem mål. Han var på utlån fra Parma og spiller ikke for Watford denne sesongen. Almen Abdi er en spiller som ikke spilte så voldsomt mange kamper i fjor for Watford, men det ble totalt 32 seriekamper. Han var god foran mål og hjalp spissene godt der. Abdi scoret ni seriemål og la to målgivendepasninger på de 32 kampene han spilte. Watford har skaffet seg noen gode midtbanespillere med erfaring. Etienne Capoue spilte mesteparten av sine år i Toulouse der han var fra 2007-2013. Han spilte 174 kamper og 13 seriemål totalt. Dermed gikk turen til Tottenham der gikk det ikke akkurat så bra på de to årene. Han fikk bare 24 seriekamper og scoret kun et mål. Men han har fylt 27 år, og har nok lyst å få karrieren på rett vei igjen. Valon Behrami er også en spiller Watford har klart å signere, han har vært innom de fleste klubber. Behrami dro derfor fra Hamburg til Watford for å prøve seg for andre gang i Premier League, sist gang han var i Premier League spilte han for West Ham. Behrami har rikelig med erfaring og har også 59 landskamper for Sveits.

Angrepsplassen til Watford er det vel bare å nevne de tre spillerne med en gang. Troy Deeney har vært god i mange sesonger i Championship. I fjor endte Troy Deeney opp med å score 21 seriemål på 42 seriekamper, men det må også sies at han la ni målgivendepasninger. Han var involvert i å være sist eller nest sist i 30 mål for Watford i Championship i fjor. Odion Ighalo er spiss nummer to så gjorde det så godt i Watford i fjor. Hadde bedre målsnitt enn Deeney, men scorer helst målene selv. Ighalo endte i fjor opp med 35 seriekamper og scoret 20 seriemål, det ble tre målgivendepasninger. Udinese hadde lånt ut Matej Vydra til Watford i fjor der han gjorde det ganske så godt. Matej Vydra fikk totalt spille 42 seriekamper der han scoret 16 seriemål totalt. De tre på topp scoret 57 mål til sammen i fjor i Championship, det spørs hvor mange mål det blir i Premier League på de tre sammen.

Quique Flores er ny manager for Watford. Han har trent klubber som Getafe, Valencia, Atletico Madrid og Benfica. Flores har fylt 50 år og har faktisk landskamper for Spania. Flores har vært mesteparten av karrieren sin i Valencia der er han en stor helt. Flores ser ut til å ha fått hentet inn gode spillere foran denne sesongen, og Watford kan være et lag som kan kjempe om Flores får satt sammen laget på best mulig måte.

sebastian prodlSpillere inn: Sebastian Prödl (Werder Bremen gratis), Giedrius Arlauskis (Steaua Bucharest), Jose Holebas (AS Roma), Matej Vydra (Udinese), Etienne Capoue (Tottenham Hotspur), Valon Behrami (Hamburg), Allan Nyom (Granada), Miguel Britos (Napoli), Jose Manuel Jurado (Spartak Moscow), Steven Berghuis (AZ Alkmaar)

Spillere ut: Jonathan Bond (Reading), Lewis McGugan (Sheffield Wednesday), Diego Fabbrini (Middlesbrough lån)

Vi tror at Troy Deeney vil være den viktigste spilleren denne sesongen. Troy Deeney har gjort det sterkt i mange sesonger i Championship, og det spørs om han klarer å komme seg på samme nivå som i Premier League. Deeney nettet 21 ganger i fjor for Watford i Championship, vi tror han kan klare å score brukbart med mål, men han kommer nok ikke så mye høyere enn 12-13 scoringer. Hvis vi skal trekke en nykommer som kommer til å gjøre det bra vil vi trekke fram Sebastian Prödl han har vært god for Werder Bremen i mange sesonger, og er en spiller som kan hjelpe Watford bakover denne sesongen.

Vi tror at Watford vil få den beste sesongen av de som er nyopprykket. Watford har forsterket seg bra foran denne sesongen. Watford har hentet spillere i alle ledd og er et lag som kan berge plassen med god margin denne sesongen. Vi tror at Watford vil ende som nummer 16 på tabellen.

Share