16. Plass i Bundesliga 2015/16: Mainz

Mainz startet årets sesong bra, men utover sesongen, ble det bare dårligere og dårligere. De klarte tilslutt å kjempe seg til mer poeng men Mainz er mest kjent for å spille uavgjort. Mainz endte tilslutt på lik poengsum som Köln. Mainz hadde bedre målforskjell med 45-47 på 34 serierunder, og slo Köln på bedre målforskjell og endte dermed på en 11. Plass i fjor. Mainz tok 24 poeng på hjemmebane denne sesongen og tok 16 poeng på bortebane. Mainz spilte 13 uavgjortkamper denne sesongen, syv av dem kom på bortebane. Mainz avsluttet sesongen svakt med 1-0-3 på de siste fire seriekampene.

loris kariusKeeperplassen i fjor gikk til Loris Karius som spilte 33 seriekamper i fjor for Mainz. Keeperen til Mainz klarte å pådra seg et gult kort og et rødt kort i løpet av sesongen. Steafanos Kapino er andrekeeper for Mainz og fikk stå to seriekamper for Mainz i fjor. Robin Zentner er tredjekeeper for Mainz.

Forsvaret til Mainz slapp inn litt mye mål i fjor, men en spiller som Stefan Bell sørget for at det nesten ble scoret like mye fremover. Var forsvarsspilleren til Mainz som scoret mest mål denne sesongen. Stefan Bell scoret tre seriemål på 31 seriekamper, han la også en målgivendepasning. Junior Diaz spilte også noen kamper i fjor for Mainz i forsvaret og det ble totalt 19 seriekamper og en scoring på de kampene han fikk for Mainz. Pierre Bengtsson som også er forsvarspiller. Han er svensk. Fikk bare 13 seriekamper i fjor, han var også involvert i å gi en målgivendepasning i fjor. Daniel Brosinski spilte 32 seriekamper i fjor for Mainz, det ble ingen scoringer, men han var mye involvert i målgivendepasninger. Brosinski la tre målgivendepasninger i løpet av sesongen i fjor.

elkin sotoMainz hadde mange midtbanespillere i fjor som fikk spilletid. Elkin Soto spilte kun 16 kamper for Mainz, men var en målgjører fra sin midtbaneposisjon. Elkin Soto scoret totalt tre seriemål på de 16 kampene han fikk, det endte også med en målgivendepasning. Yunus Malli derimot var en spiller som spilte så å si alle seriekampene i fjor for Mainz. Han endte opp med å spille 31 seriekamper totalt, på de kampene ble det seks scoringer og fire målgivendepasninger. Koo Ja-Cheol var også en spiller som gjorde det godt på midtbanen til Mainz i fjor. Det ble 23 av 34 seriekamper. Men det ble fem scoringer og en målgivendepasning. Johannes Geis har de mistet foran denne sesongen.

Angrepsrekken til Mainz er svekket foran denne sesongen. Mainz har mistet sin målscorer i fjor Shinji Okazaki. Shinji Okazaki scoret 12 seriemål i fjor for Mainz. Okazaki har dratt til England for å prøve lykken i Leicester City. Sami Allagui er også en spiller som ikke spiller for Mainz denne sesongen. Han scoret kun to mål i fjor for Mainz. Mainz har mistet spillere som Allagui, Hoffmann, Okazaki og Geis til sammen scoret de 20 seriemål av 45 for Mainz i fjor.

Martin Schmidt tok over som manager for Mainz i februar 2015 da Kasper Hjulmand fikk sparken. Schmidt sørget for å holde Mainz oppe i Bundesligaen og har vært i Mainz en god del sesonger der han har vært manager for andrelaget til Mainz. Han har prøvd seg som manager og assistenttrener siden 2001 sesongen og har rikelig med erfaring i ung alder. Han er kun 48 år gammel, og dette er hans første skikkelige managerjobb. Han er fra Sveits og vil nok bygge opp dette laget. Ulempen med Mainz er at de har mistet sin viktigste målscorer og kan dermed få det tøft denne sesongen.

Spillere inn: Sereno, Niki Zimling, Fabian Frei, Chinedu Ede, Maximilian Beister

shinji okazakiSpillere ut: Junior Diaz, Shinji Okazaki, Johannes Geis, Sami Allagui

Vi tror at Yunus Malli blir den viktigste spilleren for Mainz denne sesongen. Han var en av de beste spillerne i fjor sammen med Shinji Okazaki. Yunus Malli scoret seks mål totalt i fjor og var involvert for det meste, samtidig er det en spiller som spiller rikelig med kamper og bidrar mye for klubben.

Vi tror at Mainz skal få en tøff sesong i år. Mainz kom seg oppover på tabellen på slutten i fjor etter en god sluttspurt, men Mainz har problemer med at de har mistet mange gode spillere foran denne sesongen. Vi tror derfor at Mainz får en tøff sesong der de tilslutt ender som nummer 16 på tabellen.

Share