15. plass i Premier League: West Bromwich

West Bromwich hadde ingen god sesong i fjor. Steve Clarke hadde en god sesong i 2012/13 sesongen med West Bromwich da han førte de helt opp til å bli nummer 8 på tabellen, noe som var en solid sesong. Fjorårssesongen fikk han sparken etter mye dårlige resultater og fordi at de lå så langt nede på tabellen og kjempet om nedrykksstriden. Pepe Mel skulle ta over ansvaret men det ble ikke særlig bedre når han tok over, alt for mange uavgjortkamper, noen få seire, ellers en god del med tap. West Bromwich var heldig i fjor å slapp med streken for å rykke ned, de endte tilslutt på en 17. Plass i Premier League med bare 36 poeng, det var ikke mer enn tre poeng ned til nedrykk. James Alan Irvine har tatt over ansvaret hos West Bromwich dette året, han har ikke vært på øverste nivået med et lag tidligere som hovedtrener, dette kan bli ei tøff oppgave for han denne sesongen.

Ben Foster blir nok soleklart førstevalg i mål denne sesongen også for West Bromwich, han er en fantastisk keeper og har vært førstekeeper for West Bromwich i en god del sesonger nå. West Bromwich har to keepere til også Boaz Myhill og Luke Daniels, men de blir nok helst andre og tredjekeeper bak Ben Foster som har vært keeper for Manchester United også i sin ungdom, der han fikk noen få kamper å prøve seg i. Ben Foster på sitt beste er en fantastisk keeper som det er utrolig vanskelig å score på. Ben Foster er en keeper som kan redde de om det går dårlig i perioder framover på banen, men det spørs om han når nok hjelp bakover denne sesongen.

Forsvaret til West Bromwich skal jo egentlig være forsterket med at de har fått tak i en spiller som Joleon Lescott til klubben, som har vært med å tatt to seriegull sammen med Manchester City, han er en god midtstopper, men han begynner å dra på årene Lescott. Jonas Olsson scoret bare et seriemål i fjor for West Bromwich, men han og Joleon Lescott sammen som midtstoppere det kunne vært morsomt å sett, er to solide midtstoppere som kan få til veldig mye sammen denne sesongen hvis alt stemmer. Men det skal samtidig sies at de har ikke så kjempebred stall i år West Bromwich. Cristian Gamboa som ble solgt fra Rosenborg er klar for West Bromwich denne sesongen og han er en spiller som kan hjelpe West Bromwich mye denne sesongen. Andre Wisdom som de også har fått lånt fra Liverpool er en spiller som det er store forhåpninger til, han er en spiller med høyt potensial og som kan gjøre sakene sine bra for West Bromwich denne sesongen.

Midtbanen har de også hentet inn en spiller med et sterkt navn, nemlig Craig Gardner som har dratt fra Sunderland og over til West Bromwich. Kan bli spennende å følge han i årets sesong, å se om han kan gjøre det bra for West Bromwich. Chris Brunt er alltid en person man må nevne, ikke bare fordi han er kaptein på West Bromwich, men fordi at han er samtidig en så viktig lagspiller for dette laget, han er en spiller som også kan score en god del med mål hvis han unngår mye skader i løpet av en sesong. Chris Brunt noterte seg for tre seriemål i fjor da han spilte. Stephane Sessegnon scoret fem seriemål i fjor for West Bromwich også en spiller som dro i fjor over fra Sunderland, men han må nok opp på det samme antallet og kanskje enda mer mål om han skal håpe på at West Bromwich vil komme til å gjøre det bra i årets sesong av Premier League. Youssuf Mulumbu scoret to seriemål for West Bromwich i fjor og han er også en spiller som har vært i klubben i noen år og som er en viktig spiller for dette laget.

Angrepsvåpenet West Bromwich har denne sesongen, må være å satse på at en spiller som Sessegnon kan score mye fra sin kantposisjon. Victor Anichebe er en spiss som kan score målene, men han scoret ikke mer enn to seriemål i fjor for West Bromwich og han må nok score mye flere enn det om han skal få spille fast spiss på West Bromwich. Saido Berahino scoret fem seriemål i fjor for West Bromwich og blir vel valgt foran Victor Anichebe på topp. Men det er ikke akkurat noen imponerende angrepsspillere et lag som West Bromwich har. Veldig lite å stille med offensivt, hvis skadene kommer så kan det blir hardt å score nok mål fremover på banen denne sesongen.

Vårt tips for West Bromwich denne sesongen er at de ender ganske så langt nede på tabellen, i fjor endte de tilslutt på en 17. Plass bare tre poeng i fra å rykke ned, i år tror vi at West Bromwich går to plasser høyere opp å tabellen, og ender tilslutt opp å blir nummer 15 i Premier League.

Spillere inn: Joleon Lescott, Craig Gardner, Sebastian Pocognoli, Chris Baird, Cristian Gamboa, Andre Wisdom (lån)

Spillere ut: Billy Jones, Scott Allan, Zoltan Gera, Diego Lugano, Steven Reid, Liam Ridgewell, George Thorne (lån), Cameron Gayle

 

Share