15. Plass i La Liga 2015/2016: Levante

Levante er kjent for å kjempe om nedrykk nesten hvert år, men de er også kjent for å klare seg til slutt. I fjor klarte de seg med marginale 2 poeng, hvor det ikke ble avgjort før siste runde. De er også kjent for å ha mange aldrende spillere, og å spille en spillestil som er destruktiv og ødeleggende. De har derimot en del rutine i laget, som hjalp dem veldig forrige sesong. Det er også mange som frykter å møte laget på deres hjemmebane, hvor de virkelig er klar for kamp nesten hver eneste gang. Det er mange teknisk rettede lag i ligaen, men man kan fort si at Levante er en motsetning til det. Men det er sjarmerende og se forskjellige stilarter, og det blir spennende og se hvordan Levante vil klare seg denne sesongen. De har blant annet mistet en del viktige spillere, hvor de håper erstatterne de har fått inn vil vise seg frem.

 På keeperplassen har de hentet inn en ny keeper. Han heter Ruben Martinez, og kommer fra Almeria, og ble hentet gratis. Han spilte 23 kamper for Almeria før de rykket ned, og Levante håper han vil være sikker i buret.

david navarroPå forsvarsplassen har vi mye rutine og duellstyrke. På venstrebacken spiller Antonio Aranda, som spilte 22 kamper i fjor. Spanjolen har erfaring fra lavere divisjoner i det spanske seriesystemet, men ser nå ut til å ha etablert seg på det øverste nivået for Levante. På den ene midtstopperplassen finner vi den soleklare kapteinen, som er David Navarro. Spilleren med en fortid i Valencia i sin tidligere karriere, har vært i Levante siden 2012, og spilt 89 kamper. Han er en stor ledertype, hvor han er meget fysisk sterk, og går alltid først i duellene. Det er viktig for forsvaret og ha en så rutinert spiller og se opp til. Ved sin side er det nok en aldrende spiller, og det er Juanfran på hele 39 år. Han har enorm rutine fra både Tyrkia, Spania og Hellas. Han har spilt i Levante siden 2010, og har 153 kamper. Han kan også spille venstreback om det trengs. På venstrebacken spiller Pedro Munoz, som også begynner å aldre med sine 31 år. Han har også spilt mange kamper for klubben, 80, hvor han har spilt i klubben siden 2011. Det er altså mye rutine bakerst, noe som kan være bra ved at de kjenner ligaen og kjenner hverandre godt, men de mangler en del fart og tekniske evner. De har også mistet noen viktige i backrekken i dette vinduet. Ivan Ramis har forlatt dem, den greske landslagsspilleren Loukas Vyntra har dratt, i tillegg til rutinerte Andreas Ivanschitz.

På midtbanen har vi Simao Mate Junior, som er en defensiv midtbanespiller fra Mozambique, som jobber meget hardt defensivt. Han har også 32 landskamper for sitt land. Jose Mari er også en defensiv midtbanespiller som gjør en god defensiv jobb for laget. Han brukte mye av sin tid i lavere divisjoner i Spania, men er nå i toppdivisjonen. Victor Camarasa er en av få unggutter på laget, hvor han bare er 21 år. Han spilte 27 kamper i fjor, noe som vil ha gitt ham en del erfaring som han kan dra nytte av. De har også fått inn Verza fra Almeria. Han spilte fast på Almeria som rykket ned i fjor, hvor han var den som styrte midtbanen. Han er en av få som er teknisk gode på dette Levante laget nå, hvor han har en god dødball og pasningsfot. Dette kan fort bli en viktig signering for laget. På vingene har vi El Zhar, hvor marokkaneren er en offensiv spiller som liker å utfordre og gå rett på mål. Ruben Garcia er en unggutt som kommer fra akademiet til Levante, hvor han håper på å spille seg inn helt fast. Vi har også Jose Morales, som jobber hardt opp og ned på siden.  Jordi Xumetra er en annen, som kommer fra Barcelona-akademiet som ung. Han gjør en god jobb for laget, men scorer veldig lite mål.

victor casadesusPå spissplassen er det faktisk en del spennende. Vi har Nabil Ghilas på lån fra Porto, hvor han hadde en meget god sesong for Cordoba på lån forrige sesong. Det er meget bra å score 7 mål på 27 kamper for ett lag som kommer desidert sist. Victor Casadesus er en annen spiller, hvor han begynner å dra på årene, men han scoret 8 mål i fjor, noe som er meget godkjent. I tillegg har man den portugisiske spilleren Rafael Martins, som scoret en del mål i Portugal, men ikke gjorde det for Levante i fjor, men kan fort gjøre det i år. Det blir viktig at noen av disse står frem, fordi man har også her mistet en del viktige spillere. Særlig er det David Barral, som ble toppscorer for laget med 11 mål i fjor. I tillegg mistet de også Uche som scoret 5 mål. Det er potensiale i de som er igjen, men det skal mye til for å replikere de to.

Spillere inn:

Ruben Martinez (Almeria), Verza (Almeria), Ghilas (Porto, lån), Deyverson (Belenenses), Zou Feddal (Parma),            

Spillere ut:

Papa Diop (gratis), Ivanschitz (gratis), Loukas Vyntra (gratis), Mohamed Sissoko (Shanghai), Barral (Al Dhafra), Ivan Ramis (Eibar)

Vi tror det blir nok en tøff sesong for Levante, hvor de vil kjempe om å unngå nedrykk. Men de har så mye rutine i laget, og en spillestil som er så kjent, hvor mange lag ikke liker og spille mot dem. Det taler for, men som motargument kan man også si at mye mål har dratt fra laget, hvor de nye spissene som har kommet inn ikke kan garantere mål. Men på en eller annen måte finner de nesten alltid en vei ut av trøbbel, særlig på slutten av sesongen. Den viktigeste spilleren blir fort Verza, hvor han styrer midtbanen og kan skape en del fremover for laget som ikke mange andre kan. Det unge talentet som får gjennombruddet blir fort Victor Camarasa, hvor han allerede har en del kamper for laget. Vi tror altså at Levante ender på en 15. plass.

Share