15. Plass i Bundesliga 2015/16: Stuttgart

Stuttgart hadde nok en skuffende sesong i Bundesligaen. Stuttgart kjempet hele sesongen i bunn og skuffet på hjemmebane som de har gjort de siste sesongene. Stuttgart endte tilslutt som nummer 14 på tabellen. Stuttgart scoret tilslutt 18 seriemål på hjemmebane, men var det nest dårligste hjemmelaget i fjor. Stuttgart scoret mange flere på bortebane i fjor og der ble det 24 seriemål totalt. Stuttgart berget seg med en god sluttspurt helt på tampen av sesongen der de vant de siste tre seriekampene sine. Stuttgart gikk av med en målforskjell på 6-2 på de tre siste kampene, der de tok ni poeng totalt.

mitchell langerakStuttgart har forandret på keeperplassen foran denne sesongen. Mitchell Langerak er hentet inn fra Borussia Dortmund, der han har vært i mange sesonger. Langerak fikk ikke mange kampene for Dortmund. Fra 2010 til 2015 var han i Dortmund det endte kun med 19 seriekamper. Langerak har også landskamper for Australia. Langerak har fått totalt seks landskamper så langt. Odisseas Vladchodimos har vært i Stuttgart siden 2013, men har ikke spilt en seriekamp så langt for Stuttgart. Sven Ulreich som har stått i mål for Stuttgart siden 2008, har dratt til Bayern München der han skal prøve lykken og blir andrekeeper bak Manuel Neuer. Langerak blir førstekeeper for Stuttgart denne sesongen, og kan bli en keeper som år mer landskamper for sitt eget land også. Langerak er kun 26 år gammel, og har mange år foran seg som keeper.

Forsvarsspilleren Florian Klein spilte alle kampene i fjor for Stuttgart. Det endte med 34 seriekamper, det ble tre seriemål og to målgivendepasninger. Daniel Schwaab fikk også rikelig med spilletid i fjor for Stuttgart, der det endte med 31 seriekamper og en scoring. Stuttgart har hentet inn en ny spiller for denne sesongen og det er Emiliano Insua. Insua har prøvd seg både i Liverpool og Atletico Madrid, og kanskje dette kan være stedet der Insua gjør det godt.

christian gentnerMidtbanespilleren Christian Gentner hadde en god sesong i fjor der han spilte 33 seriekamper. Han er kaptein for Stuttgart og er en viktig spiller. Gentner var involvert i mange mål i fjor og scoret fem seriemål totalt. Det endte også med tre målgivendepasninger. Daniel Didavi hadde også en god sesong i fjor da han fikk spilletid i Stuttgart. Han spilte kun 11 seriekamper i fjor, men han er en midtbanespiller som kan å score sine mål. Det endte med fire seriemål. Alexandru Maxim er også en spiller som er mye involvert offensivt for Stuttgart. I fjor ble det to scoringer, seks målgivendepasninger på 26 seriekamper. Martin Harnik har vært den viktigste spilleren for Stuttgart de siste sesongene, og var den viktigste i fjor også. Harnik var god som midtbanespiller og sørget for mange mål fra sin midtbaneposisjon. Harnik endte opp med 28 seriekamper i fjor, det ble ni seriemål og to målgivendepasninger.

Angrepsrekken til Stuttgart skulle man tro er sterk. Vedad Ibisevic hadde sin dårligste sesong i fjor for Stuttgart. Han spilte kun 14 seriekamper, men scoret på de kampene ingen mål. Daniel Ginczek måtte score målene fra angrepsposisjonen sin. Han spilte 18 seriekamper i fjor, men det endte med at han scoret hele syv mål på den tiden.

Stuttgart har bestemt seg for å prøve en ny manager foran denne sesongen, og har dermed ansatt en manager som Alexander Zorniger. Han var assistenttrener for Stuttgart i 2009 sesongen, nå skal han prøve seg ut som manager for Stuttgart. Sist opphold var han i Leipzig der han var manager i 96 seriekamper. Han hadde en seiersprosent på 60,42 i Leipzig og spørsmålet er om han kan få Stuttgart på rett vei igjen.

emiliano insuaSpillere inn: Emiliano Insua, Lukas Rupp, Kevin Stöger, Mitchell Langerak

Spillere ut: Mohammed Abdellaoue, Konstantin Rausch, Götoku Sakai, Moritz Leitner, Oriol Romeu

Vi tror at Martin Harnik vil være den viktigste spilleren for Stuttgart også denne sesongen. Harnik er en goalgetter fra sin midtbaneposisjon og han gir alt for laget. Han var involvert i 11 av 42 seriemål i fjor med å være sist og nest sist på ballen. Harnik har litt å gå på i målgivendepasninger, men det kan fort komme seg denne sesongen, når de har en manager som har hatt god med suksess de siste sesongene.

Vi tror at Stuttgart skal få en tøff sesong i år. Stuttgart klarte å berge seg i fjor med en god sluttspurt, vi tror de også berger seg denne sesongen. Stuttgart ender derfor som nummer 15 på tabellen.

Share