14. Plass i Serie A 2015/2016: Sassuolo

davide biondiniSassuolo gjorde det meget bra i fjor, hvor mange trodde de skulle kjempe om nedrykk. De endte meget imponerende på 12. plass, hvor særlig Zaza og Berardi sto frem enormt i det offensive spillet. Nå har de mistet Zaza, så da blir det spennende og se hvor bra de kan gjøre det i år. De har ikke hentet de store forsterkningene, men heller mistet en del spillere, så det skal mye til for å gjøre det like bra som i fjor.

På keeperplassen er det solid, hvor Andrea Consigli er en rutinert keeper som også er spenstig og reaksjonssterk på streken.

Sassuolo spiller ofte med 5-backslinje, og va bli den høyre vingbacken Vrsaljko viktig. Han har stor arbeidskapasitet, og løper opp og ned på siden. På midtstopperplassen spiller Paolo Cannavaro, som er broren til Fabio. Han er ikke like god, men har en del samme duellstyrke og fysikk. Acerbi er en annen midtstopper, som gjør en solid jobb. Vi har også Gazzola, som har spilt der siden 2012, og har 82 kamper. Terranova har spilt der siden 2011, og er en viktig del av backlinjen. På venstrebacken spiller Peluso, som har erfaring fra Juventus, og har 3 landskamper.

På midtbanen finner vi Magnanelli, som er kapteinen på laget, og har spilt der siden 2005, hvor han har 279 kamper. Biondini er viktig på midten, hvor han er en boks til boks spiller som gir mye energi til laget. De har også hentet inn Duncan fra Sampdoria, som er en litt samme type, men der er spørs hvor mye han får spille. Lorenzo Pellegrini er en ung midtbanespiller de har hentet fra Roma, på bare 20 år. På vignen har vi Sansone, som er en meget dribleglad og teknisk ving. Han var meget god i fjor, hvor han også scorte 5 mål. De har kanskje en mangel av vinger i stallen, men formasjonen deres tilsier at de mest bruker midtbanespillere, spisser og vingbacker. Bak domenico berardispissen spiller lagets desidert beste spiller, som er Berardi. Han er en slepen tekniker, med enormt overblikk, og også en meget god skuddfot. Det viste han i fjor med hele 15 scoringer.

På topp kan det hende nyinnkjøpte Defrel fra Cesena spiller, hvor franskmannen scorte imponerende 9 mål for ett lag som rykket ned. Han har stor fart og kan brukes meget effektivt som en bakromsspiller. De har også Floro Flores og Floccari, men de scorer ikke nok til å være soleklare førstevalg.

 

Spillere inn:  

Ariaudo (Genoa), Laribi (Bologna), Falcinelli (Perugia), Vita (Vicenza), Pellegrini (Roma), Sbrissa (Vicenza), Politano (Pescara), Duncan (lån, Sampdoria) 

Spillere ut:

Natali (released), Longhi (released), Polito (released), Brighi (Bologna), Taider (Inter), Lazarevic (Chievo), Rossini (released), Bianco (released), Chibsah (Frosinone), Zaza (Juventus), Kurtic (Atalanta), Pavoletti (Sassuolo)

Sassuolo har mistet en del spillere i Taider, Kurtic, Longhi, Chibsah og særlig Zaza, som var viktige. De har fått inn Duncan og Defrel som er greie erstattere, men ikke bra nok til å få Sassuolo opp på fjorårsnivået. Men det skal en del til for at de faller helt ned på nedrykk, for de har en del kvaliteter, særlig framme. Forhåpentligvis fortsetter de med den offensive fotballen de hadde i fjor, som ga dem suksess. Den viktigeste spilleren blir Berardi, hvor hans offensive bidrag er uvurderlig for laget. Duncan er en ganske ung spiller med en del potensiale, hvor Sampdoria som låner han ut håper han utvikler seg bra. Vi tror Sassuolo ender på 14. plass.

Share