14. plass i Premier League: QPR

Da QPR rykket ned til Championship i 2012/13-sesongen, valgte Harry Redknapp å kvitte seg med spillerne som ikke blødde for drakta og kun spilte for penger. Jose Bosingwa, Stephane Mbia, Adel Taarabt, Djibril Cisse, Esteban Granero, Christopher Samba, Julio Cesar og Fabio, alle med skyhøye lønninger, fikk beskjed om å finne seg en ny klubb etter at nedrykket var et faktum. I tur og orden ble Charlie Austin, Joey Barton(tilbake fra Marseille), Richard Dunne, Assou-Ekotto og Matt Phillips presentert, og mange hadde trua på at QPR skulle vinne serien og gå rett opp igjen. Det var ikke tilfellet.

Etter en solid start og poengplukking i så og si hver kamp, dabbet det kraftig av etter vinteren. Charlie Austin brakk kragebeinet og tilbragte januar, februar og mars på sidelinjen, mens spillere som Kevin Doyle, Madibo Maiga og Will Keane ble signert i hui og hast på deadline day. Disse spillerne var enorme skuffelser for QPR, og med tre mål til sammen på hele 27 kamper kan man si at trioen ikke innfridde forventingene. Men en signering skulle vise seg å være gull verdt, og det var unggutten Ravel Morrison. Urokråka fra West Ham herja med de fleste lagene i Championship og var delaktig i flesteparten av scoringene til QPR da Austin var på sidelinja. Etter å ha kjempet med nebb og klør kom QPR til slutt på 4.plass og var klare for play-off. Etter å ha vunnet sammenlagt 2-1 mot Wigan, var det duket for finale på Englands nasjonalarena, nemlig Wembley. Etter å ha blitt rundspilt i 89 minutter og 54 sekunder, dukket en gammel ringrev opp og avgjorde finalen. Bobby Zamora scoret et mål verdt godt over en milliard, og QPR klarte å komme seg opp igjen til det gjeveste selskapet på første forsøk.

 

Troppen

Det soleklare førstevalget som burvokter er engelskmannen Robert Green. 34-åringen signerte ny kontrakt for de hvite og blå i sommer, og kommer til å bli en viktig mann med sin rutine og trygghet. Han var en av hovedgrunnene til at QPR var det laget som slapp inn fjerde færrest mål i Championship i fjor (etter opprykkslagene Leicester og Burnley samt Brighton). Han er sikker med ball i beina og god både på strek og i feltet, noe han viste i play-off finalen mot Derby County.

Mange mener at forsvarsleddet er QPR sin sterkeste lagdel. Richard Dunne, Rio Ferdiand, Steven Caulker og Clint Hill er alle midtstoppere med rutinerte og lederegenskaper (alle fire har vært kapteiner for sine respektive lag tidligere i karrieren). Rio Ferdinand, Nedum Onuoha og Steven Caulker kommer til å danne trioen bak, med Rio i midten. Da Rio Ferdinand fikk beskjed av Louis Van Gaal at han ikke var med i fremtidsplanene til de røde djevlene, var ikke QPR vonde å be. Med Rio på plass noen dager senere ble også stortalentet Steven Caulker hentet fra Cardiff. Caulker fortalte at Rio var en viktig faktor for at QPR ble tungen på vektskåla, og om disse tre holder seg skadefrie hele sesongen blir det ikke enkelt å møte QPR, ei heller for klassespillere som Sturridge, Hazard og Van Persie.

Det blir spennende å se hvem Harry kommer til å prioritere på midtbanen til QPR, for mest sannsynlig kommer de til å gå ut i en 3-5-2. Det betyr vingbacker og to sentrale, med en offensiv midtbane som binder opp midtbanen og angriperne. Mauricio Isla er et soleklart valg på høyresiden, og er ifølge Per Jarle Heggelund, ekspertkommentator i QPR, en veldig sterk signering av London-klubben. På venstresiden kan de velge og vrake; Danny Simpson, Yun Suk-Young, Armand Traore, Junior Hoilett og Shaun Wright-Phillips er alle spillere som kan ikle den posisjonen. Joey Barton og Karl Henry sentralt og Jordon Mutch foran kan fungere veldig bra, med Adel Taarabt og Alejandro Faurlin i bakhånd. Hoilett kan også spille møtende spiss, det har han vist i pre-season. Det er stor usikkerhet rundt fremtiden til Taarabt, men om han forsvinner kan fort De Guzman være på vei inn. Leroy Fer fra Norwich har også blitt linket, men ingenting er bekreftet for øyeblikket.

På topp kommer Harry til å bruke Charlie Austin og Loic Remy. Det skal bli spennende å se om sistnevnte blir i QPR, men Redknapp har gått ut i media og sagt at Remy er klar for en sesong til med de hvite og blåe. Austin var god i fjor, men ikke alle er like sikre på at han tar Premier League med storm. Det skal uansett bli spennende å se om Austin tar nivået og herjer som i fjor, for disse to må fungere sammen om det skal bli overlevelse.

Redaksjonens tips for denne sesongen er at QPR kommer til å holde seg med god margin. Med såpass mange gode spillere inn portene og desto flere ut, tror vi at de kan hevde seg og gi de beste lagene ordentlig kamp. Det skal bli spennende å følge med på deadline day med Harry Redknapp, for der kan alt mulig skje!

Spillere inn: Steven Caulker, Rio Ferdinand, Jordon Mutch, Mauricio Isla (lån fra Juventus)
Spillere ut: Tom Hitchcock, Yossi Benayoun, Aaron Hughes, Esteban Granero, Sambia Diakite(lån), Andy Johnson, Luke Young, Hogan Ephriam, Angelo Balanta

Skrevet av: Even Lübeck

Share