14. Plass i Bundesliga 2015/16: FC Köln

Köln var nyopprykket og satset dermed denne sesongen på å unngå nedrykk. Köln hadde god margin ned til nedrykksstreken da sesongen var over. Köln hadde plukket 40 poeng totalt på de 34 serierundene. Köln scoret ikke mer enn 34 seriemål i fjor, men mye av æren for de målene skal de gi Anthony Ujah. Köln slapp inn lite mål i fjor også, det ble kun 40 mål. Köln spilte mange uavgjortkamper i fjor. Köln tok to poeng mer på hjemmebane enn bortebane i fjor. Köln tok 21 poeng hjemme og 19 poeng borte. Köln var det femte beste bortelaget i fjor.

timo hornKeeperplassen til FC Köln gikk til Timo Horn i fjor. Han spilte 33 seriekamper totalt i fjor for FC Köln. Thomas Kessler fikk et innhopp i fjor for Köln og det ble kun med den ene kampene. Kessler blir nok andrekeeper også denne sesongen for FC Köln. Daniel Mesenhöler blir tredjekeeper for Köln.

Köln hadde et godt forsvar i fjor som kun slapp inn 40 seriemål på 34 seriekamper. Köln har Miso Brecko som kaptein. Han spilte ikke så voldsomt mange kamper i fjor. Det ble kun 19 seriekamper på kapteinen til Köln. Dusan Svento spilte kun 19 seriekamper for Köln han også i fjor. Köln har tre spillere som er i forsvar som kommer fra Slovakia. Dominic Maroh er den tredjespilleren fra Slovakia som er i forsvaret til Köln. Maroh fikk 29 seriekamper i fjor for Köln og det ble også en scoring. Pawel Olkowski spilte 27 seriekamper for Köln i fjor. Det endte med to seriemål og to målgivendepasninger.

matthias lehmannDet var to spillere som fikk flest kamper på midtbanen i fjor for Köln. Matthias Lehmann var den spilleren som imponerte mest. Lehmann spilte 32 seriekamper i fjor, var involvert i en del fremover og scoret fem mål totalt i serien, han endte også opp med en målgivendepasning. Lehmann pådro seg hele ni gule kort i løpet av sesongen i Bundesligaen. Kevin Vogt spilte også 32 seriekamper, men der ble det kun en scoring og tre målgivendepasninger. Vogt er også en spiller så pådrar seg mye kort i løpet av en sesong. Det ble med åtte gule kort for tyskeren. Marcel Risse spilte 29 av 34 seriekamper i fjor. Han var en spiller som også var involvert mye offensivt i fjor. Stoppet tilslutt på fem scoringer og tre målgivendepasninger.

Angreplassen i fjor hadde Köln en spiller som Anthony Ujah som scoret det meste av målene. Ujah endte opp med å score ti mål i fjor og var den beste spissen for Köln i fjor. Anthony Ujah er ikke lengre i Köln. Ujah har signert for Werder Bremen. Bård Finne fikk også prøve seg litt ut i fjor i Köln. Det ble ti kamper for Bård Finne med en scoring mot Leverkusen som sørget for at Köln fikk poeng den kampen. Anthony Modeste som scoret syv mål for Hoffenheim har signert for Köln. Modeste skal være erstatteren til Anthony Ujah og det blir interessant å se om han kan komme seg på samme nivå. Modeste er en kvalitetsspiller fra før av.

Peter Stöger har hatt en aktiv karriere på høyt nivå. Han endte opp med 65 landskamper og 15 landslagsmål for Østerrike. Han har vært manager i Köln i to sesonger nå. I Köln har han en seiersprosent på 43,94. Han har hatt en god managerkarriere, der han har gjort mye bra. Köln har han fått de opp en divisjon igjen og klarte i sin første sesong i Bundesligaen å holde de oppe. Neste steg blir å bygge stein på stein for Stöger i Köln. Han har vært to ganger i Austria Wien. Der han hadde en seiersprosent på 54,84 i sin første periode, og i den andre perioden hadde han en seiersprosent på 71,43.

anthony modesteSpillere inn: Leonardo Bittencourt, Milos Jojic, Dominque Heintz, Philipp Hosiner, Anthony Modeste, Fredrik Sørensen, Simon Zoller

Spillere ut: Miso Brecko, Thomas Bröker, Devyerson, Anthony Ujah, Kevin Wimmer

Vi tror at Anthony Modeste vil være den viktigste spilleren for FC Köln denne sesongen. Modeste gjorde det godt i Hoffenheim over mange sesonger og i fjor endte det med syv seriemål totalt. Modeste er en spiss som kan score ti mål og mer i løpet av en sesong. Modeste kan score like mange mål som Ujah gjorde i fjor, men det spørs om han får nok hjelp på topp. Han hadde mye bedre medspillere i en klubb som Hoffenheim.

Vi tror at FC Köln får en tøff sesong i år og at de hårfint kommer til å berge seg denne sesongen. Köln har mistet Ujah foran denne sesongen, men de har fått inn spillere som Jojic og Modeste. Modeste har hatt noen gode sesonger i Hoffenheim og kan være en viktig spiller denne sesongen. Vi tror at Köln ender som nummer 14 i Bundesligaen.

Share