13. Plass i Premier League 2015/16: Newcastle

Newcastle startet sesongen dårlig, der de ikke klarte å vinne på de første kampene. Det gikk bedre med Newcastle utover i sesongen da Alan Pardew var nær med å miste jobben. Newcastle kjempet seg høyt oppover tabellen over en lengre periode og kjempet om topp fem plassering ei periode, men etter at Alan Pardew dro fra Newcastle og ble klar for Crystal Palace, gikk det bare en vei for Newcastle. John Carver tok over for Alan Pardew ut sesongen, noe som ikke gikk særlig bra. John Carver trente Newcastle i 20 seriekamper og det endte bare med tre seire totalt. John Carver klarte bare 3-4-13 på de 20 seriekampene som manager for Newcastle. Newcastle berget plassen i siste serierunde mot West Ham på hjemmebane. Newcastle lå så høyt oppe som nummer fire og før siste serierunde lå de bare to poeng foran Hull som lå på nedrykksplass.

tim krulKeeperplassen til Newcastle går som alltid til Tim Krul. Tim Krul stod 30 seriekamper i fjor for Newcastle, men hadde problemer med sine skader i en periode av sesongen. Robert Elliot var andrekeeper i fjor, men ble også skadet i en periode når Tim Krul var ute. Robert Elliot fikk bare tre seriekamper i fjor for Newcastle, mens Jak Alnwick spilte seks seriekamper for Newcastle.

Newcastle slapp inn mye mål i fjor, og de måtte slite i lange perioder med mange skader i hver lagdel i store deler av sesongen. Daryl Janmaat var en spiller som spilte så å si alt av kamper for Newcastle i fjor. Janmaat spilte 37 av 38 seriekamper for Newcastle i fjor, der ble det en scoring og han la så mange som seks målgivendepasninger. Janmaat dro på seg også et rødt kort en kamp der han fikk to gule og måtte stå over. Fabricio Coloccini spilte så mange som 32 seriekamper i fjor for Newcastle, men det var ikke nok til å tett igjen bakover på banen for Newcastle. Ryan Taylor var ikke ønsket mer i Newcastle og han ga de slipp på etter sesongen. Steven Taylor derimot spilte kun 10 seriekamper i fjor, og var skadet over lange perioder i fjor. Paul Dummett spilte ca. 2/3 av kampene for Newcastle i fjor.

remy cabellaMidtbaneleddet har de også kvittet seg med en spiller. Jonas Gutierrez har slitt med kreft over lengre tid og klart å bli frisk igjen. Etter mye kjemping kom han inn på laget igjen, og avgjorde den siste kampen mot West Ham på hjemmebane da Newcastle vant kampen 2-0. Gutierrez scoret 2-0 målet. Jack Colback var en av de viktigste spillerne sentralt på midten i fjor for Newcastle. Jack Colback spilte hele 35 seriekamper i fjor. Colback scoret fire seriemål i fjor og var involvert i seks målgivendepasninger. Jack Colback klarte å pådra seg mange gule kort i fjor hele 12 i tallet. Cheik Tiote hadde ikke akkurat den beste sesongen og var mye ute med skader i mesteparten av sesongen. Tiote fikk bare 11 seriekamper i fjor for Newcastle. Av offensive spillere på midtbanen ble Yoan Gouffran, Moussa Sissoko og Remy Cabella brukt. Sissoko var vel den spilleren som presterte best i fjor blant de tre. Sissoko scoret fire mål i fjor og la to målgivendepasninger. Remy Cabella var kanskje den spilleren som skuffet mest i fjor av de tre, han var en spiller som skulle hjelpe fremover på banen å score mange mål. Cabella endte kun opp med en scoring på 31 seriekamper, noe som var et veldig skuffende år for Cabella.

papiss cisseAngrepsplassen til Newcastle var det mye bra i fjor. Men en spiller som Papiss Cisse som måtte stå over 11 seriekamper i fjor p.g.a. karantene var det ikke bra. Papiss Cisse var kjempegod foran mål i årets sesong, men gjorde alt for mye tull ellers på banen. Papiss Cisse spyttet bl.a. på Johnny Evans. Cisse spilte 22 seriekamper i fjor og scoret 11 seriemål. Ayoze Perez spilte hele 36 seriekamper i fjor for Newcastle, men det ble bare med syv seriemål for Ayoze. Aleksandar Mitrovic har signert for Newcastle. Mitrovic har herjet i Belgia de siste to sesongene, der han har banket inn 36 seriemål over to sesonger. Mitrovic er bare 21 år gammel, men har allerede fått 13 landskamper for Serbia, han har samtidig et landslagsmål for Serbia.

Steve McClaren har tatt over som manager for Newcastle og skal få Newcastle på rett kjøl igjen. Steven McClaren har vært manager for mange klubber oppgjennom sin managerkarriere. Han har vært assistenttrener for mange klubber. Men Steve McClaren har vært manager for klubber som Middlesbrough, England, Twente, Wolfsburg, Nottingham og Derby. I den siste klubben som var Derby, gjorde han gode saker. Men Derby mistet play-off plassen i siste serierunde. Steve McClaren fikk sparken som manager for Derby. Siden Derby mistet den viktigste play-off plassen. Steve McClaren har ikke vært manager over lengre tid i en klubb og det kan bli spennende å følge Steve McClaren som manager for Newcastle United.

Spillere inn: Georginio Wijnaldum (PSV Eindhoven), Aleksandar Mitrovic (Anderlecht), Chancel Mbemba (Anderlecht)

ryan taylorSpillere ut: Jonas Gutierrez frigitt, Ryan Taylor frigitt, Adam Campbell frigitt, Remie Streete frigitt, Sammy Ameobi (Cardiff City lån), Adam Armstrong (Coventry City lån) Freddie Woodman (Crawley Town lån)

Vi tror at Aleksandar Mitrovic kommer til å få en god sesong for Newcastle. Han kommer til å ta sin første sesong med storm i Premier League. Mitrovic er fremdeles en ungspiss og kan produsere mye fremover på banen. Mitrovic har allerede fått landskamper for Serbia. Remy Cabella har mye å bevise foran årets sesong i Premier League og vi tror at han vil få en opptur i sin andre sesong i Newcastle. Var strålende i fransk toppdivisjon, i år kommer det flere Cabella-scoringer. Cabella kommer til å gjøre et bedre første inntrykk enn han gjorde i sin første sesong.

Vi tror at Newcastle får en bedre sesong i fjor, men det blir ikke så mye bedre. Newcastle har problemer med det meste, de begynner bra i en sesong, og faller sakte men sikkert av, og havner helt nede og kjemper om å berge plassen. Newcastle er et lag man aldri kan vite hvor de ender. Vi tror at Newcastle ender som nummer 13 denne sesongen.

Share