13. Plass i La Liga 2015/2016:

Getafe var ekstremt nærme med å rykke ned i fjor, som mange andre. Men de greide seg, selv om de ikke vant noen av sine 8 siste kamper. De endte bare 2 poeng over Eibar, og unnslapp altså med ett nødskrik. Mange har uttalt at Getafe er en ganske grå klubb, hvor de ikke spiller særlig underholdende fotball, og på deres hjemmebane er det nesten ikke folk og ikke noe stemning. Men Getafe vil fort være fornøyd om de holder seg i divisjonen likevel. Denne sesongen har de solgt en del spillere, men også fått inn en del spennende spillere. De scoret bare 33 mål i fjor, noe som fort må forbedres hvis de skal gjøre det noe bedre denne sesongen.

På keeperplassen er de ganske solide. Førstekeeperen er Vicente Guaita, som har mye rutine fra Valencia i sin tid. Han spilte nesten alle kampene i fjor for Getafe, og er en mann og stole på bak stengene. I tillegg har de hentet inn en ungarsk keeper, som kommer fra Olympiakos i Hellas, ved navn Balazs Megyeri.

På venstrebacken har vi Roberto Lago, som fort skal erstatte Escudero som har dratt til Sevilla. Han har mye rutine fra sin fortid i Celta, med over 200 kamper. På midtstopperplassen har de fått inn noen nye spennende spillere, hvor den første er Vergini fra Sunderland. Han hadde ikke sin beste tid i England, men Spania kan fort passe bedre for han. De har også hentet inn Cala, som har fortid fra Cardiff og Sevilla. De har også hentet inn uruguayanske Velazquez på lån fra Atletico Madrid, som også var der på lån i fjor. Han er bare 21 år, og er ett spennende talent. På høyrebacken har de hentet inn Damian Suarez, som har forlatt Elche etter at de rykket ned. Han er en meget solid høyreback som vil tilføre laget mye. Alexis, som også er høyreback, skal få kjempe hardt for å kunne fortsette på den posisjonen nå. Det er mye solid i backrekken på papiret, men det er spørs hvordan de fungerer sammen når det er så mange nye, det er alltid ett spørsmålstegn. Blant annet blir fort Naldo som var på lån fra Udinese i fjor fort ett savn.

mehdi lacenPå midtbanen har vi Karim Yoda, hvor franskmannen med erfaring fra sveitsisk fotball spilte 18 kamper i fjor, og scoret 4 mål, noe som er godkjent. Vi har også Medi Lacen, som er en algerisk defensiv midtbanespiller. Han er en meget sterk duellspiller dypt i midtbanen. Han har stor rutine med 43 landskamper for sitt land. Juan Rodriguez er nok en defensiv spiller, som begynner å dra på årene men fortsatt holder koken. Lengre fremme har vi Angel Lafita, som er en offensiv midtbanespiller, i tillegg til å kunne være ving. Han er en spiller som lager en del målpoeng for sitt lag. Vi har også Pablo Sarabia som er en med offensive gener, hvor han har vokst opp i Real Madrid sitt akademi. Men kanskje enda mer spennende er Moi Gomez på lån fra Villareal, hvor han er ett ungt talent på bare 21 år, hvor han er en teknisk god spiller som skaper mye fremover. Villareal håper nok at han skal utvikle seg godt der, og komme tilbake med mer erfaring. Vi har også Alvaro Medran, som er nok ett ungt talent. Han kommer på lån fra Real Madrid, og er en spiller de ser på med forhåpninger om noe stort. Det blir spennende og se hvordan han klarer seg nå som han fort for noen La Liga kamper. Pedro Leon er høyrevingen på laget, hvor han i sine yngre tider ble trodd å bli en meget stor spiller. Han var i Real Madrid i en periode, men der funket det ikke slik man hadde trodd. Nå er han i Getafe igjen, som han var før han var i Real Madrid, hvor han gjør en ok jobb. Han er den som skaper en del offensivt for laget, hvor han har en god høyrefot. Det er potensiale i en del av disse midtbanespillerne til å skape en del mål og assist.

alvaro vazquezSå har vi spissene, hvor det fort kan oppstå problemer. Diego Castro skapte en del offensivt forrige sesong, hvor han var teknisk god og hadde gode avslutninger. Men dessverre for dem har de nå mistet han. Ferdy Hinestroza som var på lån forrige sesong har også forlatt dem nå. De scoret lite mål forrige sesong, og trenger alt de kan få fremover. Heldigvis har de fortsatt Alvaro Vazquez, som scoret 8 mål for laget i fjor, som er godkjent. Under han var det derimot meget skralt med scoringer. De har også en argentinsk unggutt ved navn Emiliano Buendia, som de håper kan slå gjennom, men han er bare 18 år, og det er fort for mye å håpe på. Man må heller forvente at de andre midtbanespillerne skal stå frem mer, som Latifa og Leon.

 

Spillere inn:

Juan Cala (Granada), Emiliano Velazquez (Atletico, lån), Alvaro Medran (Real Madrid Castilla, lån), Damian Suarez (Elche), Moi Gomez (Villareal), Megyeri (Olympiacos), Vergini (Sunderland, lån), Mensah (Atletico Madrid, lån)                                              

Spillere ut:

Codina (gratis), Ivi Lopez (Sevilla Atletico), Baba Diawara (Sevilla, lån ferdig), Naldo (Udinese, lån ferdig), Hinestroza (La Equidad, lån ferdig), Diego Castro (Perth Glory), Escudero (Sevilla)

Getafe slet veldig i bunnen i fjor, men på papiret skal de ha en stall som skal greie seg ganske greit i midten på tabellen. De ser ikke så veldig svekket ut i år heller, hvor de har mistet en del spillere, men fått inn en del spennende, i Moi Gomez, Damian Suarez, Medran og Cala. Det trenger å få til mer offensivt, og de nye unge spillerne som er kommet inn kan fort stå for den biten. De har en del spillere som vet hvordan det er å spille i La Liga, som er en fordel, og de har spillere som Pedro Leon og Alvaro Vazquez som har ett større register og spille på enn de lagene som ligger i nedrykksstriden. Den viktigeste spilleren blir fort Moi Gomez, som er en meget teknisk god spiller som kan tilføre sårt tiltrengt offensiv styrke til laget. Unggutten som kan få gjennombruddet blir Medran, som Real Madrid har stor tro på. Vi tror altså at Getafe klarer seg greit på midten av tabellen, hvor de ender på 13. plass.

Share