13. Plass i Bundesliga 2015/16: Hamburg

Hamburg hadde ingen god sesong i fjor som de siste sesongene. Hamburg hadde problemer i store deler av sesongen å score mål og hadde mange kamper der de gikk målløs av banen. Hamburg er en stor klubb i Tyskland, men har slitt de siste sesongen i Bundesligaen. Hamburg er et lag som aldri har rykket ned fra Bundesligaen, det skjedde nesten i fjor. Hamburg berget seg i siste serierunde da de vant 2-0 mot Schalke 04. Freiburg gikk dermed ned, mens Hamburg berget seg med å spille kvalifisering. Kvalifisering var jevn, men Hamburg klarte å berge seg i kvaliken og er skal spiller i Bundesligaen også denne sesongen.

jaroslav drobnyHamburg hadde to keepere i fjor som fikk spille en god del kamper. Jaroslav Drobny spilte de fleste kampene med 23 seriekamper i fjor. Drobny er førstekeeper for Hamburg men Rene Adler er en god utfordrer for Drobny. Drobny klarte i fjor å pådra seg et rødt kort, han var mye involvert og klarte også å pådra seg fire gule kort i løpet av sesongen. Rene Adler spilte 12 seriekamper for Hamburg i fjor.

Forsvaret består av en tidligere Arsenal-spiller. Johan Djourou er kaptein for Hamburg og har mye å rette på foran denne sesongen. Djourou spilte de fleste kampene i fjor for Hamburg. Djourou endte i fjor opp med 32 seriekamper totalt. Matthias Ostrzolek fikk også spille en god del kamper for Hamburg i fjor. Han endte opp med 25 seriekamper i fjor, scoret ingen mål, men la en målgivendepasning. Dennis Diekmaier spilte også mange kamper i fjor for Hamburg. Det ble 21 seriekamper, men han var den mest aktive spilleren i forsvaret til å pådra seg gule kort. Diekmaier pådro seg syv gule kort på 21 seriekamper, det er et gult kort hver tredje seriekamp. Hamburg har mistet sin forsvarsspiller Jonathan Tah foran denne sesongen. De har hentet inn en ny forsvarspiller også i Emir Spahic.

rafael van der vaartMidtbanen til Hamburg blir det store forandringer på denne sesongen. De har mistet Rafael van der Vaart foran denne sesongen, han vil prøve seg i Real Betis i denne sesongen. Rafael van der Vaart har ikke hatt det beste oppholdet sitt i Hamburg og har slit i store deler med skader over lengre tid. Hamburg har også mistet enda en spiller som spiller på midtbanen. Valon Behrami er ikke Hamburg spiller mer. Lewis Holtby blir i Hamburg denne sesongen og det ble ingen suksess på han i Tottenham. Holtby spilte 22 seriekamper i fjor, men scoret ingen mål, det ble også kun to målgivendepasninger fra den offensive kantspilleren. Petr Jiracek hadde ingen god sesong i fjor for Hamburg der det kun ble 19 seriekamper for den sentrale midtbanespilleren.

Hamburg har gode navn på topp, men de under presterte alle sammen i fjor. Pierre-Michel Lasogga spilte de fleste kampene på topp for Hamburg i fjor. Det endte med 26 seriekamper totalt, men det ble kun fire seriemål. Ivica Olic hadde en god periode i Wolfsburg der han var, men valgte å ta turen til Hamburg, der gikk det ikke like bra den siste halvdelen av sesongen. Ivica Olic spilte 16 seriekamper men scoret kun to mål på de kampene. Artjoms Rudnevs var god for noen sesonger siden, men i fjor var det en svak sesong fra den Latviske spissen. Sven Schipplock er hentet fra Hoffenheim der han scoret brukbart med mål og skal utfordre spissene til Hamburg på topp denne sesongen.

Bruno Labbadia har hatt en aktiv fotballkarriere, men har også på sine ti sesonger som manager hatt bra med klubber og trent. Han startet karrieren sin i Darmstadt der han var i 2003 til 2006. I 2007 tok han over Greuther Fürth en klubb han trente kun en sesong, før turen gikk til Bayer Leverkusen. I Bayer Leverkusen ble det ikke lange oppholdet og det ble kun en sesong der også. Han tok over Hamburg for første gang i 2009, men i april 2010 var han ferdig som manager for Hamburg. Gikk dermed til Stuttgart der han var i mange sesonger. Berget faktisk Hamburg fra nedrykk i fjor og skal få fortsette i Hamburg denne sesongen. Han hadde 50 % seire når han var i Hamburg i fjor over de åtte kampene.

sven schipplockSpillere inn: Sven Schipplock, Michael Gregoritsch, Albin Ekdal, Jacques Zoua, Kerem Demirbay

Spillere ut: Heiko Westermann, Jonathan Tah, Rafael van der Vaart, Julian Green, Valon Behrami, Maximilian Beister

Vi tror at Sven Schipplock vil ha en god sesong for Hamburg denne sesongen. Han kan fint utfordre spissene til Hamburg og kommer til å være en spiss for Hamburg som scorer en del mål denne sesongen. Vi tror at Schipplock kommer litt i underkant av ti scoringer denne sesongen, men han er en spiller som kan bidra mye for Hamburg denne sesongen.

Vi tror at Hamburg får en bedre sesong enn de hadde i fjor. Hamburg skuffet stort i fjor men berget seg helt på slutten og endte i fjor som nummer 16 på tabellen. Hamburg får en bedre sesong i år og ender som nummer 13 på tabellen.

Share