12. Plass i Premier League 2015/16: Crystal Palace

Crystal Palace fikk ikke noe god start sist sesong da Tony Pulis trakk seg som sjef rett før sesongen for Palace. Pulis gikk fordi han ikke fikk så mye penger han ville, og bestemte seg dermed for å gå. Crystal Palace fikk en dårlig start på sesongen, og var et av de lagene flesteparten trodde skulle gå ned forrige sesong. Alan Pardew signerte som manager for Crystal Palace 2. Januar 2015. Det var et vendepunkt for Crystal Palace. Crystal Palace avsluttet så sterkt den sesongen at de endte tilslutt på en 10. Plass i Premier League.

julian speroniJulian Speroni stod flesteparten av kampene i fjor for Crystal Palace og gjorde sakene sine ganske sterkt. Alan Pardew fikk resultater fremover og bakover på banen. Speroni spilte 36 seriekamper i fjor for Palace. Wayne Hennessey fikk spille tre seriekamper i fjor for Crystal Palace. Speroni blir førstekeeper denne sesongen, mens Wayne Hennessey blir andrekeeper nok et år.

Joel Ward var den i Crystal Palace som ble brukt i flest kamper i forsvaret i fjor. Han fikk 37 seriekamper totalt. Det ble samtidig en scoring på Ward på de 37 seriekampene. Brede Hangeland hadde ikke akkurat noen god sesong i fjor der han kun fikk 14 seriekamper for Palace, men det skal også sies at han scoret to seriemål på de 14 kampene. Scott Dann var førstevalget som midtstopper å spilte 34 kamper, der det ble 2 mål og 3 målgivendepasninger. Martin Kelly var ikke god nok for Liverpool og fikk spille 31 seriekamper for Palace i fjor der han gjorde mange gode kamper.

yohan cabayeCrystal Palace har en spennende midtbane for neste sesong. Den største spiller på Crystal Palace spiller på midtbanen. Alan Pardew hadde han tidligere i Newcastle, men han dro til PSG for å prøve lykken der. Nå er Alan Pardew og Yohan Cabaye tilbake på samme lag igjen. Cabaye hadde noen gode sesonger for Newcastle der han la målgivende og banket inn mål. Han kan fort bli en slik fotballspiller igjen denne gangen for Crystal Palace. Yannick Bolasie hadde en sterk sesong i fjor for Palace der han scoret fire mål og la seks målgivende pasninger. Bolasie hadde noen gode involveringer i fjor og virket som han fant på sine egne triks på banen. Jason Puncheon spilte så å si alt i fjor av kamper for Palace. På de 37 seriekampene ble det tilslutt seks seriemål og syv målgivendepasninger. Mile Jedinak kan man ikke glemme, kaptein for Crystal Palace. Har rikelig mer erfaring og er en god spiller som tar straffene til Palace å setter dem som vanlig i mål. Jedinak scoret fem seriemål i fjor på 24 seriekamper. Wilfried Zaha var god i Crystal Palace før han dro til Manchester United der han ikke fikk vise seg frem og fikk lite tillit. Han var tilbake i Palace i fjor der det ble fire seriemål, hvis han kommer seg på samme nivå han var på i opprykks sesongen for Palace kan det fort bli tosifret antall scoringer igjen.

connor wickhamSpissplassen er ikke den sterkeste siden til Crystal Palace. De har gode navn som spisser, men mål det har de ikke i seg akkurat. Glenn Murray fikk kun 17 seriekamper i fjor for Crystal Palace men var den spissen som scoret målene til Palace, det gikk inn syv scoringer for hans sin del. Dwight Gayle ble det fem mål på og Fraizer Campbell ble det fire mål på i fjorårssesongen. Hvis Palace har lyst å kjempe der de endte i fjor og høyere i fremtiden må de få en spiss som kan å score mål. Patrick Bamford er på lån fra Chelsea denne sesongen. Patrick Bamford har vært i Chelsea i mange sesonger, men har det meste vært på utlån. Bamford er en god spiller, som banker for det meste inn mye mål. Bamford kan brukes som offensiv midtbanespillere, men han er ekstremt god som spiss. Crystal Palace kan ha gjort et kupp med å få låne en så god spiller som Patrick Bamford for en sesong. Bamford banket inn hele 17 seriemål i fjor for Middlesbrough der han var på lån, han fikk 39 seriekamper. Dette blir det skikkelige året Patrick Bamford får prøve seg i Premier League for aller første gang. Connor Wickham har signert en fem årskontrakt med Crystal Palace.

Alan Pardew har blitt 54 år gammel, men har vært manager i mange år. Pardew tok over Reading i 1998 på slutten av sesongen, det var da managerkarrieren startet. Pardew har vært manager i klubber som West Ham, Southampton og Charlton. Han var manager for Newcastle i mange sesonger, der han startet lovende der han førte Newcastle til Europa League. Pardew fikk en tøffere tid i Newcastle, der de hadde en god start på sesongen, før de kvittet seg med sine beste spillere, og Newcastle fikk det tøft og hårfint klarte å berge plassen. Alan Pardew dro fra Newcastle midt i sesongen, der han løftet Newcastle-laget høyt opp igjen, også dro han til Palace. Da gikk det elendig med Newcastle som berget plassen i siste serierunde, mens Crystal Palace gjorde en sterk sesong å endte tilslutt som nummer 10 på tabellen.

Spillere inn: Yohan Cabaye (Paris Saint Germain), Patrick Bamford (Chelsea, lån), Connor Wickham (Sunderland)

Spillere ut: Lewis Price frigitt, Owen Garvan frigitt, Peter Ramage frigitt, Stephen Dobbie frigitt, Jerome Thomas frigitt

wilfried zahaVi tror at Wilfried Zaha kommer til å få en fantastisk sesong for Crystal Palace. Wilfried Zaha er fremdeles en ungspiller og kan fremdeles komme seg på samme nivå som han var i opprykks sesongen. Men den spilleren som kommer til å være den aller beste på banen blir nok Yohan Cabaye. Ikke et kjempeopphold i PSG der han ble satt litt i annen rekke. Men han er en fantastisk spiller som gjør medspillerne sine god, og er fantastisk selv.

Vi tror at Crystal Palace vil få nok en god sesong under Alan Pardew. Crystal Palace imponerte i fjor da Alan Pardew tok over som manager. Pardew har vært smart i overgangsvinduet og skaffet seg spillere som Cabaye og Bamford. Vi tror at Crystal Palace ender som nummer 12 i Premier League denne sesongen.

Share