11. Plass i La Liga 2015/2016: Rayo Vallecano

Rayo Vallecano hadde en god sesong i fjor, hvor de sjarmerte mange med meget god fotball. De er meget naive, hvor de ofte satser alt i angrep, men det har fungert for dem forrige sesong. Det var i hovedsak på grunn av Alberto Bueno, som var ekstremt effektiv foran mål, hvor han blant annet scoret 4 mål i en kamp. Spissen har nå dessverre for dem forlatt dem til fordel for Porto, noe som svekker laget meget kraftig. De har også mistet mange andre spillere som var viktige for dem forrige sesong, så det blir spennende og se om de greier og opprettholde plasseringen fra forrige sesong. Forhåpentligvis fortsetter de å spille den meget underholdende og offensive fotballen de gjorde over forrige sesong. 

På keeperplassen har vi David Cobeno, som har spilt i klubben siden 2008, og har over 130 kamper for klubben. Han har en fortid i akademiet til Real Madrid. Han blir nok keeperen de fortsatt satser på, hvor de har Antonio Rodriguez i bakhånd.

På høyrebacken har de Tito, som har spilt i klubben siden 2009. Han er nok førstevalget på den posisjonen. På midtstopperplassen har vi Amaya, som begynner å dra på årene. Han har mye rutine, men er en spiller som ikke har stor fart. De har også hentet inn Jose Dorado fra Villareal som de håper vil forsterke den bakre fireren. De har også hentet inn unggutten Diego Llorente på lån fra Real Madrid’s akademi, som de håper vil utvikle seg bra. På venstrebacken har vi Nacho, som fort blir fast på den siden. Han har en fortid fra b-laget til Rayo, men har nå spilt seg inn på førstelaget. Denne lagdelen blir fort ett problem for Rayo, hvor farten er det store problemet. De har mistet Baraul baena som var på lån fra Porto forrige sesong, som er en meget stor, sterk og rask midtstopper. De har også ikke lengre Emiliano Insua som spilte venstre back, som hadde en fortid i klubber som Liverpool og Atletico Madrid.

På midtbanen har de hentet inn en fra Mali ved navn Ousseynou Cisse, som kommer fra 3 år i Dijon på andre nivå i fransk fotball. Han er en defensiv midtbanespiller, men kan også spille som midtstopper. Deretter har vi Raul Baena, som er enda en defensiv midtbanespiller. Han har vært i klubben siden 2013, og gjør en god jobb dypt på midtbanen. Trashorras er kapteinen på laget, og han har noen ferdigheter som er større enn mange andre på laget. Han begynner å dra på årene, og har ikke veldig mye fart, men han har en meget god teknikk og en god pasningsfot. Han har en meget god døballfot på både frispark og cornere, og styrer alt som er på midtbanen. Når man ser at han har erfaring fra akademiet til Barcelona som ung, skjønner vi fort hvor han har lært ting fra. Vi har også Jozabed på midtbanen, som ble hentet fra Jaen i 2014, og spilte en del kamper forrige sesong. Pozuelo er også en spennende spiller, som er en offensiv midtbanespiller. Han er en meget teknisk spiller, med en fortid i Swansea og Betis. På høyrevingen har de hentet inn en ny spiller, og hans navn er Patrick Ebert. Han hentes gratis, og har en fortid i Valladolid hvor han scoret 9 mål på 36 kamper. Vi har også Lass Bangoura, som er en meget rask spiller, og meget direkte i stilen. Han var på lån i Granada forrige sesong, men det var han skuffende, med 0 mål på 14 kamper. På venstre har vi Alexandre Lopera som spilte noen få kamper i fjor.

manuchoPå topp har de mistet Bueno, og da må andre stå frem. Vi har først Miku, som kom fra arabisk fotball i 2015. Han er venezuelansk, og har 50 landskamper. Vi har også Bebe, som mange vil huske som en av de verste signeringene Alex Ferguson gjorde i sin tid som Manchester United trener. Han var på lån forrige sesong i Cordoba, men scoret 0 mål på 18 kamper. Rayo håper de kan få mer ut av han. De har også hentet inn Zhang Chengdong fra kinesisk fotball, som fort blir reservespiss. For de har Manucho på topp, og han blir fort fast på laget. Han spilte 27 kamper for laget i fjor, og scoret 5 mål. Han er en meget sterk targetspiss, og har 52 landskamper for sitt land Angola, og 22 mål.

 

Spillere inn:

Cisse (Dijon), Dorado (Villareal), Bebe (Benfica, lån), Diego Llorente (Real Madrid Castilla, lån), Chengdong (Beijing Guoan), Ebert (Spartak Moscow)                                              

Spillere ut:

Bueno (Porto), Kakuta (Chelsea, lån ferdig), Baptistao (Atletico Madrid, lån ferdig), Aquino (Villareal, lån ferdig), Ba (Porto, lån ferdig), E. Insua (Atletico, lån ferdig)

Rayo hadde en god sesong i fjor i forhold til hvilken stall de har, men det var Bueno som bar det meste på skuldrene sine. Når han har dratt, og de ikke har fått inn en ny erstatter, blir det meget vanskelig og kopiere fjoråret. Med deres stil som innebærer å kaste nesten alt i angrep, er det ett stort tap å miste en så effektiv spiss som Bueno, hvor de ar avhengig av å score en del mål, for de kommer fort til å slippe inn en del. De har derimot noen meget spennende midtbanespillere, med offensive kvaliteter. De har også mistet noen spillere i det bakre leddet. Men en innøvd spillestil og en manager i Paco Jemez som er meget dyktig og motiverende gjør at det skal mye til for at det blir nedrykk for laget. Vi tror at Rayo igjen sånn ca. lander midt på tabellen, hvor de tilslutt ender på 11. plass.

Share