9. Plass i La Liga 2015/2016: Celta Vigo

Celta Vigo greide seg meget greit i fjor, hvor de endte på en 8. plass på tabellen. Utifra overgangsvinduet ser det ikke ut som de kan håpe på å bryte seg inn i en Europa League plass, men at de heller ikke vil falle særlig langt ned under 10. plass heller. Særlig var det den dribleglade vingen Nolito som viste seg frem forrige sesong, hvor han skapte ekstremt mye for laget, hvor han scoret hele 13 mål for laget i en vingposisjon. Det var viktig at de klarte å beholde ham, for han blir viktig for laget offensivt. Det blir spennende å se i hvilken retning Celta Vigo vil utvikle seg.

sergio alvarezPå keeperplassen har vi Sergio Alvarez, som er den faste keeperen til laget. Han er en solid keeper man kan stole på. Han har spilt i klubben siden 2011, og har 63 kamper. I bakhånd har vi Ruben Blanco, som er en ung keeper.

På høyre back spiller Hugo Mallo, som i en alder av 24 år er blitt en rutinert spiller. Han har vært i Celta i hele sitt liv, hvor han har 165 kamper. Vi har også Jonathan Castro, som kan spille både på venstre og høyre back, men det blir vanskelig å ta plassen til Mallo. På midtstopperplassen spiller Andreu Fontas, som har vokst opp i Barcelona akademiet. Sergio Gomez er en annen spiller som vokste opp hos Barcelona, hvor han spilte 22 kamper i fjor. Så har vi Gustavo Cabral, som er en argentiner med mye rutine fra den argentinske ligaen. Han er en leder der bakerst, og kommer fort til å spille fast i år. Vi har også en unggutt i David Costas, som har vokst opp i akademiet, og er bare 20 år. De håper han skal utvikle seg til noe stort. På venstrebacken har vi Carles Planas, som er enda en spiller som kommer fra Barcelona akademiet. De ligger å hente sine spillere derifra. Han håper å få spille mer enn han gjorde i fjor, med 11 kamper.

På midtbanen har de først og fremst mistet noen viktige spillere. Krohn-Dehli har gått til Sevilla, hvor dansken er en god teknisk spiller som tilførte mye fremover. Oubina har også forlatt dem, hvor han gjorde en god jobb som en defensiv midtbanespiller. Alex Lopez er den siste som dro, hvor midtbanespilleren vil savnes. Likevel har de en del gode midtbanespillere igjen. Den serbiske defensive midtbanespilleren Radoja ser nå ut til å få rollen som ankeret, hvor han er en meget duellsterk spiller. Pablo Hernandez er en offensiv midtbanespiller som liker å skape ting offensivt. Levy Madinda er en spiller fra Gabon som er ganske talentfull, men hvor han håper han vil spille flere kamper nå. På vingene er det mye krutt, hvor den største er Nolito. Han var meget god i fjor, hvor han scoret mye mål, og var meget god til å passere folk med sine driblinger. Han fikk til og med sin landslagsdebut for Spania etter sine prestasjoner. Det var meget viktig at de beholdt han. Fabio Orellana er en chilensk ving, som bidrar nolitomye offensivt for laget. De har også fått inn Augusto Fernandez, som har mye rutine fra både Argentina og Frankrike. De har også hentet inn en meget spennende spiller i Daniel Wass, hvor dansken kan spille både høyre kant og høyre back. Han er meget rask, og har en meget god døballfot, hvor han scoret mange mål på frispark i sin tid i Evian.  De har fortsatt en del offensive kvaliteter i laget som fort kan erstatte de som har dratt.

På topp har de mistet den veldig talentfulle unggutten Santi Mina, som bare er 19 år, men scoret 7 mål for laget i fjor, noe som er meget godkjent. De fikk derimot mye penger fra Valencia for han. Inn har de hentet tilbake Iago Aspas, hvor Aspas hadde en lang karriere i Celta Vigo tidligere med ganske bra suksess. Han har ikke vært særlig god i Sevilla eller i Liverpool i mellomtiden, så de håper han kan skinne igjen nå. I tillegg har de hentet inn den karismatiske svensken John Guidetti, som var med på det famøse EM-gullet til Sverige i u21 EM. Han har ett potensiale til å bli en stor målscorer, hvor han jobber hardt og er god foran mål, men han har vært i mange klubber han ikke har lykkes i. Han håper at han nå endelig skal lykkes helt. De har også mistet en som scoret en del mål i Larrivey, som scoret 11 mål forrige sesong. Han var en stor targetspiss som kriget inn en del mål for laget. De er nok skuffet over å se at han har dratt til midt-østen.

Spillere inn:  

Aspas (Sevilla), Wass (Evian), Guidetti (Man City)

Spillere ut:

Oubina (lagt opp), Krohn-Dehli (Sevilla), Charles (Malaga), Mina (Valencia), Alex Lopez (S. Wednesday, lån), Larrivey (Baniyas)

Celta Vigo har på papiret en god nok stall til å klare nok en sesong midt på tabellen, hvor de har erstattet de som har dratt ganske bra. Men det blir meget vanskelig å klare noe høyere enn det. Det er litt usikkerhet rundt spissene om de skal klare å levere, men de har potensiale til det. De har en spillestil med offensive og tekniske spillere som er morsomme og se på, så man får håpe at de fortsetter slik i år. Nolito kommer til å bli den viktigeste spilleren, hvor hans offensive bidrag er svært viktige for det Celta skaper fremover. Det blir spennende og se hvordan han nå linker opp med de nye spissene. Den unge spilleren som slår til blir fort David Costas, som er en ung midtstopper på bare 20 år som har vokst opp i akademiet. Vi tror altså at Celta Vigo nok en sesong ender midt på tabellen, hvor de ender på en 9. plass.

Share