10 unge norske fotballtalenter som kan slå gjennom (2023)

Fotball er en sport som krever talent og hardt arbeid for å lykkes. Mange unge spillere drømmer om å bli de neste stjernene på banen, men bare noen få klarer å nå toppen. I denne artikkelen skal vi se på noen av de mest lovende fotballtalentene i Norge, og hva som gjør dem så spennende å følge med på.

Kristoffer Askildsen

Kristoffer Askildsen er en pasningssterk og teknisk midtbanespiller som har imponert i Serie A for Sampdoria. Den 20 år gamle Stabæk-gutten ble hentet av den italienske klubben i 2019, og har siden etablert seg som en fast del av laget. Askildsen har også debutert for A-landslaget, og blir sett på som en av de mest kreative spillerne i sin generasjon.

Emil Konradsen Ceide

Emil Konradsen Ceide er en rask og driblesterk ving som har vært en nøkkelspiller for Rosenborg de siste sesongene. Den 20 år gamle trønderen har også vært ønsket av Haiti, landet til hans morfar, men har valgt å representere Norge. Ceide har spilt for alle aldersbestemte landslag, og står med fire mål på ni kamper for U21-landslaget.

Noah Jean Holm

Noah Jean Holm er en målfarlig og fysisk sterk spiss som har tatt steget fra RB Leipzig til Stade Reims i Ligue 1 hvor han nå er på utlån fra Rosenborg (Reims har opsjon på kjøp). Den 20 år gamle sønnen til den danske treneren David Nielsen har også vært ettertraktet av Danmark, men har valgt å spille for Norge. Holm har scoret mål for alle aldersbestemte landslag, og fikk sin debut for A-landslaget i november 2021.

Osame Sahraoui

Osame Sahraoui er en leken og kreativ ving eller midtbanespiller som har herjet for Vålerenga i Eliteserien. Den 20 år gamle Oslo-gutten har også vært på radaren til flere utenlandske klubber, blant annet Ajax og Manchester City. Sahraoui har spilt for alle aldersbestemte landslag, og ble tatt ut til A-landslagets januarleir i 2021.

Oscar Bobb

Oscar Bobb er en teknisk og hurtig høyreving som har utviklet seg i akademiet til Manchester City. Den 18 år gamle Oslo-gutten ble hentet fra Lyn i 2017, og har siden markert seg som et av de største talentene i England. Bobb har spilt for alle aldersbestemte landslag, og scoret blant annet et vakkert mål mot Frankrike i U19-EM-kvalifiseringen i 2021.

Sivert Mannsverk

Sivert Mannsverk er en duellsterk og ballsikker midtbanespiller som har gått fra Sogndal til Molde. Den 21 år gamle kapteinen ble kåret til årets spiller i OBOS-ligaen i 2020, og ble hentet av Molde som erstatter for Fredrik Aursnes. Mannsverk har også blitt en nøkkelspiller for U21-landslaget, og har fått skryt av landslagssjef Ståle Solbakken.

Foto: Peter Fiskerstrand, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Selma Pettersen

Selma Pettersen er en pasningssterk og venstrebeint stopper som har imponert i Toppserien for Stabæk. Den 18 år gamle Kolbotn-jenta ble lånt ut til Øvrevoll Hosle i 1. divisjon i fjor høst, der hun gjorde det så bra at hun fikk debuten for J19-landslaget. I vinter ble hun hentet av Stabæk, der hun har startet alle kampene så langt.

Tobias Fjeld Gulliksen

Tobias Fjeld Gulliksen er en målfarlig og arbeidsom spiss som har vært en sensasjon for Strømsgodset i Eliteserien. Den 18 år gamle Drammen-gutten fikk sitt gjennombrudd i fjor høst, da han scoret fem mål på seks kamper. I år har han fortsatt å levere, med fire mål på de første seks kampene. Gulliksen har også spilt for alle aldersbestemte landslag.

Cathinka Friis Tandberg

Cathinka Friis Tandberg er en rask og driblesterk ving som har vært en nøkkelspiller for Lyn i Toppserien. Den 17 år (snart 18) gamle Oslo-jenta har vært fast inventar på laget siden hun var 15 år gammel, og har vist seg frem med flere flotte scoringer og assist. Tandberg har også spilt for alle aldersbestemte landslag, og ble tatt ut til A-landslagets januarleir i 2021.

Emie Olsen

Denne norske fotballspilleren er bare 19 år gammel (fyller 20 4. juli 2023) og spiller for den finske klubben Seinäjoen Jalkapallokerho (SJK). Olsen gikk plutselig fra spill på femte nivå i Norge til proffspill i Finland. Han har vært på utlån på nivå 3 i Finland, men har nå returnert til SJK. Trenerne i SJK har et ønske om at Emie Olsen skal være fast på laget i 2023, så her er en spennende spiller å følge med på.

Share