10. Plass i Serie A 2015/2016: Udinese

Udinese hadde kanskje en litt skuffende sesong i fjor, men man skal vel kanskje ikke forvente altfor mye av en klubb med så lite ressurser. De endte på 16. plass, men var langt unna nedrykk poengmessig. Som vanlig er det Di Natale som lager målene for dem fremover, og de stoler på han nok en sesong. De har fått ny trener i Stefano Colantuono, med en fortid i Atalanta, som de håper skal løfte laget til nye høyder. 

emanuel baduPå keeperplassen er det ganske solid, hvor Karnezis gjør en bra jobb. Han er gresk landslagskeeper med 29 landskamper. De har også stortalentet Scuffet på utlån til Como.

Også Udinese spiller med en fembackslinje, hvor Danilo er den store lederen bak der. Brasilianeren er meget fysisk sterk og går inn i duellene. Molla Wague er på lån fra Granada, hvor han kan slite med å spille seg inn fast. Domizzi er en meget aggressiv midtstopper, som fort drar på seg ett kort eller to, og mangler fart. Heurtaux er nok en spiller fra Granada som de har, som er en av få med litt fart der bak. Ivan Piris fra Paraguay vil også håpe på spilletid. På høyre vingback har vi Widmer, som er ett ungt talent fra Sveits. Han har mye fart, og kommer ofte til gode innlegg på sidene. Faraoni, hentet fra Watford, er backupen. På venstre har vi Pasquale, som begynner å dra på årene men fortsatt kan gjøre en god jobb. De har også hentet inn Irakiske Ali Adnan, som var så god under u20 VM for en stund siden. Han er ett talent det blir spennende å følge.

På midtbanen finner vi Badu, hvor ghaneseren er en boks til boks spiller med veldig mye arbeidskapasitet. Iturra er hentet inn fra Granada, hvor han mangler fart, men styrer mye i dypet av midtbanen. Guilherme er en brasilianer som også liker å styre spillet med sine pasninger. De vil nok savne Allan som har dratt til Napoli, for han gjorde en ekstrem ryddejobb defensivt med sin arbeidskapasitet. Pinzi er en legende i klubben, hvor han har spilt der siden 2000. Kone fra Hellas spiller litt lengre fremme, hvor han har ett bra langskudd. Lucas Evangelista er en spennende unggutt som har offensive ferdigheter bak spissen. Men kanskje enda større er antonio di nataletalentet til Bruno Fernandes, som er en portugisisk 20-åring, som allerede har 55 kamper for Udinese, og kan utvikle seg til noe stort.

På topp er det selvfølgelig Antonio Di Natale, som bøtter inn mål hver sesong. Selv om han nærmer seg 40, har han alltid den evnen til å være på rett sted til rett tid og score. De har også Cyril Thereau, som scoret ganske greit med mål i fjor (10), hvor han er en targetspiss på topp. De har også lånt inn Zapata fra Napoli, som kan bli spennende, hvor han er meget fysisk sterk og har gode avslutningsferdigheter.

 

Spillere inn:  

Nico Lopez (Verona), Brkic (Cagliari), Zielinski (Empoli), Rovini (Empoli), Jaadi (Latina), Ma. Alhassan (Latina), Naldo (Getafe), Faraoni (Perugia), Benussi (Verona), Douglas (Atletico Mineiro), Kelava (Spartak Trnava), Verre (Perugia), Torje (Konyaspor), Merkel (Grassopphers), Ali Adnan (Caykur Rizespor), Mlinar (Aarau), Romo (Mineros), Coeff (Mouscron), Camigliano (Cittadella), Mori (Ascoli), Edenilson (Genoa), Iturra (Granada)

Spillere ut:

Scuffet (lån, Como), Pereyra (Juventus), Vydra (Watford), Nyom (Watford), Naldo (Sporting CP),  Brkic (Carpi, lån), Gabriel Silva (Capri, lån)

Udinese er ett lag med lite ressurser, men de drar meget godt nytte av samarbeidet med Granada og Watford. De har hentet en del gode spillere fra de klubbene som forsterker dem. De har også noen gode unge spillere, særlig med Bruno Fernandes, som kan få sitt gjennombrudd i år med godt offensivt spill. Det skal en del til for at Udinese kommer i nedrykksfare, særlig hvis deres viktigeste spiller Di Natale fortsetter og bøtte inn som han alltid gjør. Vi tror Udinese ender på 10. plass.

Share