10. Plass i Premier League 2015/16: Stoke

Stoke hadde en god sesong i fjor under Mark Hughes. Stoke har prestert mye bedre de siste årene, og har begynt å spilt fin fotball. Under Tony Pulis var så å si alle spillerne 180 cm høye og det handlet om høye baller, dødballer og mål. Mark Hughes har fått inn litt mer ballspillere som er glad i å holde på ball, utfordre. Stoke har forandret spillestilen helt. Stoke endte i fjor som nummer ni på tabellen med godt over 50 poeng totalt. Stoke tok tilslutt 54 poeng totalt i Premier League over 38 seriekamper. Stoke har handlet inn de siste årene spillere som kan å spille fotball. Mame Biram Diouf er et bevis på at det har gått riktig vei for Stoke fremover på banen. En spiller som Bojan hentet de også inn i fjor, noe som også var en god signering for Stoke, men uflaksen var stor da Bojan ble skadet.

jack butlandKeeperplassen i fjor gikk til Asmir Begovic som spilte mesteparten av kampene for Stoke. Begovic spilte 35 seriekamper for Stoke i fjor og er nå solgt til Chelsea. Jack Butland fikk prøve seg i tre seriekamper for Stoke i fjor og får vel prøve seg som førstekeeper denne sesongen. Butland er en ung og lovende keeper og kommer til å takle presset med å ta over plassen til en keeper som Asmir Begovic. Stoke har signert en keeper som Shay Given, en keeper som har rikelig med erfaring som fremdeles er en god keeper. Shay Given blir nok andrekeeper for Stoke denne sesongen.

Stoke har forsterket seg i forsvaret. Glen Johnson har de klart å fått gratis fra Liverpool. Johnson hadde utgående kontrakt med Liverpool og har nå signert for Stoke. Glen Johnson har vært en spiller som har vært med på mye i Liverpool, han har tidligere vært i klubber som Chelsea og Portsmouth. Ryan Shawcross spilte 32 seriekamper i fjor for Stoke og scoret to mål. Shawcross er den førende forsvarsspilleren og har gode egenskaper som midtstopper. Marc Wilson fikk sine kamper i fjor han også. Marc Wilson spilte totalt 27 seriekamper for Stoke. Stoke har mange forsvarsspillere som er kjent for å pådra seg mye gule kort utover i sesongen. Ryan Shawcross er en av de som pådro seg syv i fjor. De to andre er Phil Bardsley som pådro seg seks gule kort i fjor. Mens en spiller som Erik Pieters spilte 31 seriekamper i fjor for Stoke og klarte på de kampene å pådra seg åtte gule kort totalt.

charlie adamSteven N´Zonzi som hadde en god sesong i fjor for Stoke spilte alle 38 kampene i Premier League. Han scoret tre mål og la en målgivendepasning for Stoke i fjor. N´Zonzi spilte sin siste sesong og er nå klar for Sevilla. Stoke har samtidig fått låne en spiller fra Chelsea denne sesongen. Marco van Ginkel skal være på lån for Stoke ut sesongen. Charlie Adam hadde som vanlig en god sesong for Stoke. Charlie Adam var involvert i mye fremover på banen i fjor også, og hadde kanskje Premier League sitt flotteste mål. Charlie Adam spilte 29 seriekamper i fjor for Stoke der han noterte seg for syv seriemål. Glenn Whelan var også en spiller som fikk mange kamper for Stoke i fjor på midtbanen. Men Whelan noterte seg for null scoringer på sine 28 seriekamper. Stephen Ireland fikk en liten opptur igjen i fjor når han fikk spille 17 seriekamper for Stoke. Han hadde noen gode kamper og la tre målgivendepasninger på de 17 seriekampene han fikk. Steve Sidwell hadde ikke akkurat sin beste sesong i Stoke der han bare spilte 12 seriekamper totalt. Marko Arnautovic spilte 29 seriekamper for Stoke i fjor og scoret et seriemål, han var en del involvert og la fem målgivendepasninger totalt.

mame biram dioufAngrepsplassen til Stoke er det litt å velge i. Mame Biram Diouf var vel den spissen som presterte best i fjor, han spilte 34 kamper for Stoke og scoret 11 seriemål. Mame Biram Diouf var involvert i tre målgivendepasninger også for Stoke i fjorårets sesong. Stoke har signert en spiller som Joselu på spissplass også. Joselu spilte på Hannover i fjor der det var han som scoret målene for Hannover. Joselu endte opp med åtte mål på 30 seriekamper for Hannover. Peter Crouch og Jonathan Walters er også to spisser som scorer brukbart med mål i løpet av en sesong. I fjor scoret Peter Crouch og Jonathan Walters åtte mål hver. Walters spilte 32 seriekamper, mens Crouch spilte 33 seriekamper.

Mark Hughes har vært manager for mange lag i sin managerkarriere. Mark Hughes startet som landslagssjef for Wales. Mark Hughes prøvde seg etterpå som manager for Blackburn noe som han taklet bra. Manchester City gikk turen til etterpå, der ble det mer en nedtur for Hughes. Fulham var han kun i en sesong, mens i QPR var det ingen lett oppgave å ta over. Hughes tok over Stoke i 2013, og har siden da gjort det bra med Stoke. Dette er hans tredje sesong som manager for Stoke City. I Stoke har Mark Hughes en seiersprosent på 39,8. Han har gjort Stoke til et lag som kjemper midt på tabellen.

joseluSpillere inn: Jakob Haugaard (Midtylland), Philipp Wollscheid (Bayer Leverkusen), Joselu (Hannover 96), Marco van Ginkel (Chelsea, lån), Shay Given (Aston Villa gratis), Glen Johnson (Liverpool gratis), Ibrahim Afellay (Barcelona gratis)

Spillere ut: Thomas Sørensen frigitt, Wilson Palacios frigitt, Andy Wilkinson frigitt, Steven Nzonzi (Sevilla), Asmir Begovic (Chelsea)

Vi tror at Mame Biram Diouf vil være den viktigste spilleren for Stoke denne sesongen, det var han fort i fjor også da han scoret hele 11 seriemål og la tre målgivendepasninger. Mame Biram Diouf har vært en god spiss over flere sesonger nå, og er en spiss som fremdeles kan score mer enn 11 seriemål i løpet av en sesong hvis alt klaffer. Glen Johnson er en spiller å se opp for som er hentet gratis. Han har vært en klasseback i flere sesonger og kan fint være det i en klubb som Stoke. Glen Johnson har tross alt landskamper for England.

Vi tror at Stoke vil få en god sesong i år også. Stoke har skaffet seg noen gode spillere som skal ta steget videre denne sesongen. Jack Butland skal ta over plassen for Asmir Begovic i mål noe som blir interessant å følge denne sesongen. Glen Johnson og Ibrahim Afellay er også to spillere som blir spennende å følge. Vi tror at Stoke får en god sesong og at de tilslutt ender som nummer 10 på tabellen.

Share