10. Plass i La Liga 2015/2016: Espanyol

Espanyol havner nesten alltid på midten av tabellen hver eneste sesong, hvor de særlig er meget solide på hjemmebane. Det blir meget spennende og se hvordan de gjør det i år, hvor de har mistet en del viktige spillere. De har ikke erstattet dem helt enda, hvor det skal mye til og erstatte spillere som var så viktige. Sergio Garcia, Kiko Casilla, Christian Stuani og Diego Colotto drar alle sammen. Espanyol laget er kjent for å jobbe meget hardt og ha en god arbeidsvilje i sine kamper, noe de håper vil gjøre opp for tapet av alle sine viktige spillere. De har hentet opp ganske mange unge spillere fra sitt akademi, hvor de nå kanskje vil prøve å satse på unge istedenfor aldrende spillere, som de har en tendens til å ha gjort før.

På keeperplassen vil de savne Kiko Casilla som har dratt til Real Madrid, hvor de har fått in Francesco Bardi, som kommer på lån fra Inter. Bardi er en ung keeper som de håper vil utvikle seg i klubben. I tillegg er det to andre unge keepere, som heter Parreno og Lopez. Det er uvanlig å ikke ha en mer eldre keeper i stallen, hvor erfaring som keeper er meget viktig.

På venstrebacken har vi Juan Fuentes, som spiller ganske fast. Han har en fortid i Cordoba, hvor han har over 100 kamper. I bakhånd har vi Victor Delgado, som kommer fra deres akademi, og er ett talent på bare 22 år. Han vil håpe på en del spilletid i år. Så har vi Ruben Duarte, som er hentet opp fra akademiet i år, hvor han kan spille både venstreback og midtstopper. Hector Moreno er en av midtstopperne, hvor mexicaneren har mye erfaring fra landslaget, i tillegg til nederlandsk fotball. Han er en spiller victor sanchezmed mye duellstyrke, og er meget viktig i den bakre fireren til Espanyol. Ved sin side har han ofte Alvaro Soberon, som kom fra Zaragoza i 2014. Han var så å si fast på laget i fjor. På høyrebacken har vi Javi Lopez, som er kapteinen i klubben. Han har spilt der siden 2009, og har 149 kamper for klubben. Han er en ledertype som det er viktig å ha i laget. Vi har også Anaitz Arbilla som kan komme inn som cover.

På midtbanen har vi Victor Sanchez, som er en defensiv midtbanespiller. Han kriger og takler i dypet av midtbanen. Han har også en fortid i Barcelona sitt akademi som ung. Salva Sevilla begynner å dra på årene, men er en midtbanespiller som er pasningssikker på midtbanen. Abraham Gonzalez er en midtbanespiller med en lang fortid i lavere divisjoner i Spania, men har nå spilt i Espanyol siden 2013. Han begynner også å dra på årene, men gjør fortsatt en god jobb for laget. Jose Canas kom fra Swansea i 2014, og spilte nesten alle kampene for Espanyol i fjor. Han er kjent for å gå inn hardt i sine taklinger, hvor han ofte får for mange gule kort. På vingen har vi Paco Montanes, som har en del fart fremover, men var skuffende i forhold til målpoeng i fjor. De har også nå fått inn en ving fra Villareal, ved navn Hernan Perez. Vingen fra Paraguay var på lån i Valladolid i fjor, og gjorde det greit, og Espanyol håper at han skal slå til for dem. De har også hentet inn noen spillere fra akademiet, som er Marc Caballe og Joan Jordan. Forhåpentligvis vil de få en del kamper slik at de kan utvikle seg.

felipe caicedoPå topp ser det ut som det er en del mangler for laget. Særlig er tapet av Sergio Garcia tungt å ta for laget. Han var meget god foran mål, hvor han ble lagets toppscorer med 14 mål, men i tillegg var han involvert i mye av spillet ellers fremover. Det kan fort bli vanskelig og erstatte han. I tillegg har de mistet Christian Stuani, som scoret 12 mål for laget. Han var en targetspiss som ofte styrte innlegg i mål. De har heldigvis igjen Felipe Caicedo, som er en ganske lik type som Stuani. Han er meget sterk i lufta, og er ikke redd for å kaste seg inn på innlegg. Han scoret 9 mål i fjor, så det er viktig å beholde han. De har fått inn Thievy Bifouma på lån fra Almeria, som kan være en grei spiss og ha. Han har meget stort fart, og kan skape en del fremover.

 

Spillere inn:  

Bifouma (Almeria, lån ferdig), H. Perez (Villareal), Bardi (Inter), Burgui (RM Castilla), Enzo Roco (O’Higgins), Gerard Moreno (Villareal)

Spillere ut:

Colotto (gratis), Sergio Garcia (Al Rayyan), L. Vazquez (Real Madrid), Christian Stuani (Middlesbrough), Kiko Casilla (Real Madrid)

Espanyol er nå blitt ett ganske stabilt lag på midten av tabellen, men det er litt bekymringer nå siden de har mistet så mange mål i Stuani og Garcia. Men det er mange spillere der med mye erfaring, som vet hvordan det er å spille i La Liga. De har også hentet opp en del unge spillere, som fort kan komme til å slå til og hjelpe laget mye. Caicedo kan også fort ta opp ansvaret og score tosifret eller mer denne sesongen. De offensive vingene må derimot ta opp hansken, og begynne å levere mer for laget. Den viktigeste spilleren blir Caicedo, hvor hans arbeid foran mål blir meget viktig. Han er også en stor og sterk spiller, som kan holde ballen oppe med sin fysikk og hjelpe laget på den måten. Men han trenger å erstatte i alle fall noen av målene til de som har dratt. Unggutten som kan slå til er Ruben Duarte, som allerede har noen kamper for førstelaget, men kan få flere i år. Vi tror altså at Espanyol ender på 10. plass.

Share