1. Plass i Serie A 2015/2016: Juventus

Juventus var suverene nok en gang i fjor, hvor de nok en gang løftet scudettoen. Men i tillegg hadde de en meget imponerende reise i CL, hvor de slo ut Real Madrid i semifinalen, men tapte mot Barcelona i finalen. De har mistet noen spillere, som ofte Juventus gjør hver sesong, men de har skaffet seg gode nok erstattere til at man nok en gang vil si at Juventus skal vinne ligaen igjen. Hvis de ikke vinner ligaen vil nok mange bli overrasket, for laget deres er meget solid fra keeper til angrep. 

Bakerst hagiorgio chiellinir vi selvsagt Gianluigi Buffon, som er en levende legende i klubben. Han er en skikkelig ledertype, som styrer forsvaret sitt med jernhånd. Han er også kjent for sin store innlevelse i kamper. Han begynner å dra på årene, men er fortsatt en av verdens beste keepere.

Forsvaret er også meget solid, hvor man bytter på å spille 5 eller 4. Bonucci og Chiellini er lederne der bak, hvor de er ekstremt konsentrerte i hver eneste kamp, og gir alt i alle dueller. Bonucci har til og med dukket opp med noen scoringer forrige sesong. I bakhånd har de også Barzagli, som gjør en solid jobb. Ogbonna har nå dratt, hvor de har hentet det unge talentet Rugani, og har Caceres i bakhånd, som også kan spille høyreback. På backene har vi Evra og Lichsteiner, som begge har mye arbeidskapasitet, og løper opp og ned på begge sidene. Begge er også kjent for sitt temperament og harde taklinger som kan føre til gule kort.

På midtbanen har vi først og fremst Paul Pogba. Han har enda ikke forsvunnet, selv om storklubbene ligger langflate etter han. Han er meget god teknisk, og har en rå fysikk og direkte stil. Dessverre for Juventus har nå Pirlo dratt, hvor de håper at Pogba kan gjenskape noe av det han gjorde, ved å styre midtbanen. Vidal har de også mistet, som var meget god for dem i fjor, både offensivt og defensivt. Marchisio spiller nesten hver eneste kamp, og er alltid solid. Han har stor arbeidskapasitet, og har ett godt langskudd. Pereyra er også en viktig spiller som skaper mye offensivt. De har også fått inn Khedira, som er en god signering for laget, selv om han dessverre har blitt skadet.

mario mandzukic

 

På topp er det en del spennende. Mandzukic har de hentet inn fra Atletico Madrid, og han blir nok en viktig targetmann og krigespiss for laget. Rundt han kan man finne Dybala, som er en meget ung og teknisk argentiner som kan skape mye. De har også Morata som hadde mange gode prestasjoner i fjor, og Zaza har også kommet inn, som var imponerende som spiss for Sassuolo i fjor. De har også Llorente der fremme, hvor de nå nesten har for mange spisser, hvor noen sikkert kommer til å dra. De ser ut til å ha erstattet tapet av Tevez ganske greit.

 

Spillere inn:  

Dybala (Palermo), Khedira (Real Madrid), Mandzukic (Atletico Madrid), Rugani (Empoli), Isla (QPR), Spinazzola (Vicenza), Leali (Cesena), Magnusson (Cesena), Pasquato (Pescara), Rossi (Cordoba), Bouy (Panathinaikos), Neto (Fiorentina), Sorensen (Hellas Verona), Zaza (Sassuolo). 

Spillere ut:

Pepe (released), Romulo (Verona), Tevez (Boca Juniors), Matri (AC Milan), Rubinho (released), Storari (Cagliari), Pirlo (New York City FC), Ogbonna (West Ham), Marrone (Carpi), Vidal (Bayern)

Det er meget overraskende om Juventus ikke vinner ligaen igjen, hvor de har erstattet de som har forlatt dem meget bra. De andre lagene ser ikke ut til å kunne nærme seg den gamle damen enda. Allegri har gjort det meget bra med Juventus, hvor særlig formen i Europa har vært meget bra, og hans evne til å forandre formasjoner når det trengs har vært sett på som bra. Pogba blir fort den viktigeste spilleren, for han er motoren på midtbanen. Det unge talentet blir Dybala, som fort får sitt store gjennombrudd nå som han er i en storklubb og kan utfolde seg. Vi tror at Juventus ender på 1. plass.

Share