1. plass i Premier League: Chelsea

I fjor endte Chelsea som nummer 3 på tabellen. De endte fire poeng bak seriemesteren som ble Manchester City. Jose Mourinho var fornøyd med å slå seriemester to ganger i fjorårssesongen, men Jose Mourinho var ikke fornøyd med plasseringen Chelsea fikk i årets sesong, og var heller ikke fornøyd med at det ikke ble et eneste trofe for Chelsea i fjorårssesongen så det må endres på foran neste sesong. Jose Mourinho har tatt mange trofe med mange lag og Premier Leaguetittelen blir nok en av de titlene de kommer til å kjempe om denne sesongen. De kan fort komme langt i Champions League i år også er det jo det at Jose Mourinho har ikke vunnet Champions League med Chelsea å det kunne vært en god opplevelse å fått gjort det også i Chelsea.

Keeperplassen i Chelsea denne sesongen kan bli veldig interessant. Petr Cech har vært en fantastisk førstekeeper for Chelsea i hele ti sesonger. Thibaut Courtois har spilt tre sesonger i Atletico Madrid på utlån fra Chelsea å har spilt bare bedre og bedre i Atletico Madrid og er for tiden en av verdens beste keepere, det store spørsmålet er skal de beholde Courtois å la han kjempe mot Petr Cech eller skal de selge en av de to. Petr Cech fortjener rett og slett å være der etter at han har bidratt mye for klubben i 10 sesonger, samtidig er det dumt å gi slipp å en keeper som Thibaut Courtois som kommer til å bli kåret til verdens beste keeper om noen år. Fordelen for Jose Mourinho kunne vært at de fikk ta keeperduellen mellom seg. Mark Schwarzer blir uansett den bakerste mannen i køen. Dette blir nok sannsynligvis hans siste år som keeper på toppnivå også.

Forskjellen på forsvaret i år fra i fjor er at David Luiz er solgt fra Chelsea til Paris SG. Chelsea fikk mye penger for David Luiz å det kan nok fort skje at det kommer et kjøp i forsvarsrekken. Gary Cahill hadde en fantastisk sesong for Chelsea i fjor der han gjorde utrolig mye rett, samtidig var Chelsea det laget som slapp inn minst mål i fjorårssesongen i Premier League. John Terry og Gary Cahill blir nok midtstopperne for Chelsea denne sesongen, mens Branislav Ivanovic er nok høyreback også blir Cesar Azpilicueta venstreback. Blir fort den samme bakre firer som var i fjorårssesongen for Chelsea. Filipe Luis har signert for Chelsea og det er nok en sterk signering av Chelsea denne sesongen, han kommer fra Atletico Madrid.

Midtbanen til Chelsea blir veldig spennende denne sesongen. Hvis vi ser sentralt på midten så har de gitt slipp på en legende av en spiller som Frank Lampard, men de har brukt skikkelige penger for å erstatte han med å kjøpe Francesc Fabregas til klubben. Fabregas kan være spilleren som bidrar slik at Chelsea kan stå med Premier League troféet denne sesongen. Det offensive til Chelsea er det jo også mye fantastisk på midtbanen. Du har jo spillere som Eden Hazard som hadde et solid år i fjor for Chelsea, også har du en Oscar som startet ganske bra i fjorårssesongen for Chelsea, men som etter jul var litt mer tam, også blir det spennende å se om spillere som Marko Marin og Victor Moses får være i klubben eller om de blir solgt. Eden Hazard scoret 14 seriemål i fjor for Chelsea og var den beste offensive spilleren til Chelsea i fjorårssesongen.

Spissplassen til Chelsea blir interessant denne sesongen. Jose Mourinho klaget i fjor å sa at han hadde ingen spiss som kunne score mål for han. Han lånte ut Romelu Lukaku til Everton. Mens Samuel Eto´o fikk bare en sesong, men imponerte ikke så mye akkurat. Fernando Torres har ikke vært i nærheten i noen sesonger i Chelsea og Jose Mourinho bør vurdere og kanskje kvitte seg med han, men Jose Mourinho har sagt at Fernando Torres blir også i klubben denne sesongen. Demba Ba er solgt fra Chelsea. Romelu Lukaku ble også solgt denne sesongen, han er klar for Everton der han var på låneopphold i fjor. Chelsea har brukt mye penger på å få en klassespiss til klubben også. Diego Costa signerte for Chelsea å bøttet inn mål i fjor for Atletico Madrid som vant serien i Spania og tapte Champions League-finalen mot Real Madrid. Diego Costa spilte 35 seriekamper i fjor for Atletico Madrid å endte tilslutt opp med å score 27 seriemål for klubben. Diego Costa kan fort være den spissen som Jose Mourinho trenger for at det skal bli gull på Chelsea denne sesongen. Didier Drogba er hentet tilbake til Chelsea for å bidra denne sesongen.

Vårt tips denne sesongen er at Chelsea tar seriegullet i Premier League. Chelsea kommer til å ha en imponerende sesong, og har brukt pengene sine smart denne sesongen. Francesc Fabregas kommer til å blomstre i Chelseadrakten, og er en fantastisk signering for Chelsea denne sesongen.

Spillere inn: Francesc Fabregas, Diego Costa, Mario Pašali?, Filipe Luis, Didier Drogba, Mario Pasalic
Spillere ut: Frank Lampard, David Luiz, Tomas Kalas (lån), Wallace (lån), Thorgan Hazard (lån), Christian Cuevas (lån), Ashley Cole, Demba Ba, Ryan Bertrand (lån), Gael Kakuta (lån), Patrick van Aanholt, Bertrand Traore (lån), Romelu Lukaku, Sam Hutchinson, Oriol Romeu (lån)

 

Share