Tips til Eliteserien Fantasy – serierunde 5

Den fjerde serierunden og en double gameweek er over, og de som gjorde sin planlegging og traff på sine spillervalg fikk mest sannsynlig en stor poengsum. Nå er det tid for å gjøre nye valg i en ordinær serierunde med 8 kamper. Rosenborg er tilbake på vinnersporet og spillere derifra er interessante igjen, mens Strømsgodset sliter og bringer mye usikkerhet.

GILLI ROLANTSSON, BRANN – PRIS: 6.6, EIERANDEL: 17.6%

Velges også denne uken, satt opp som forsvarsspiller men spiller på venstrekanten offensivt. Møter dog en vanskelig motstander i Sarpsborg, men Brann har vist at de takler tøffe bortekamper som i 1-1 kampen mot Strømsgodset. Står med 1 assist og 2 clean sheet på sine 3 første kamper. Spilt to 90 minuttere og 77 min sist mot KBK, ble byttet ut mot Marengo der. Skal fortsatt være fast på laget.

KRISTJAN FLOKI FINNBOGASON, START – PRIS: 6.1, EIERANDEL: 9.1%

Den islandske spissen står med 2 scoriner så langt mot henholdsvis Tromsø og Sandefjord, hadde også en målgivende mot Tromsø. Targetspiss som det meste går igjennom i Start sitt angrep, har hatt mange sjanser til å score og assistere flere ganger i løpet av sine 3 spilte kamper. Er nok fortsatt spissen som starter på topp selv om de har Bringaker og Salvesen i bakhånd, men kan tenkes at Salvesen erstatter han utover i andre omgang med tanke på kampbilde, noe som skjedde i den første kampen mot Tromsø. Han er en arbeidssom spiss som kan gi ett skjørt og svaiende Vålerenga-forsvar trøbbel i denne runden i ett offensivt og ungt Start-lag.

GJERMUND ÅSEN, TROMSØ – PRIS: 7.1, EIERANDEL: 20.5%

Alle som hadde Åsen på sitt lag i dobbelrunden bør være ekstremt fornøyd, for trønderen samlet 30 poeng over to kamper mot Ranheim og Strømsgodset med 2 mål og 3 målgivende. I ett offensivt Tromsø-lag som spiller ballbesittende fotball i sin 3-backslinje var Åsen fantastisk i sin offensive rolle. Til denne runden skal han og Tromsø opp imot et Stabæk som lekker bakover og absolutt er mulig å score på. Spørsmålstegnet blir hvilken tilstand banen er i og om den åpner for offensiv fotball eller om det tas hensyn, men Åsen er ett meget bra valg til en billig penge.

RUNDENS KAPTEIN: MARCUS PEDERSEN, STRØMSGODSET – PRIS: 10.4, EIERANDEL: 25.8%

Strømsgodset slet veldig med det offensive spillet sist mot Tromsø på bortebane, men på hjemmebane vet vi at de er meget sterke. Det var heller ikke lenge siden de storspilte mot Vålerenga, nå må de slå tilbake nå etter en meget dårlig kamp. Marcus Pedersen har vært farlig på Marienlyst med 2 mål i første kamp mot Stabæk og en heading i stolpen mot Brann, samt 2 scoringer mot Vålerenga, tar også straffer. Møter ett Odd her som har løftet seg litt i det siste, men de er ett lag som i mange lagdeler mangler tempo og vil få slite mot spillere som Nguen og Ulland Andersen.

RUNDENS USIKRE: BASSEL JRADI, STRØMSGODSET – PRIS: 9.5, EIERANDEL: 23,5%

Jradi er en av Strømsgodset sine beste spillere, men har slitt med å finne formen igjen etter å ha vært ute. Fikk gult kort sitt og bytta ut til pause, Skullerud ønsker å se bedre takter av dansken fremover. Kanskje er det en mulighet for at han benkes eller tas ut tidlig hvis det ikke presteres, Pellegrino kom inn sist og scoret mål, Mos har fått noen minutter på en uvant venstrekant. Spillere som Pedersen og Nguen bør tenkes på først fra Godset før Jradi og Ulland Andersen eventuelt finner formen igjen.

 

Share