Tips til Eliteserien Fantasy – Runde 8

GILLI ROLANTSSON, BRANN – PRIS: 6.8, EIERANDEL: 22,1%

Det er ett ‘must’ for tiden å ha Brann-spillere i forsvar med måten de stenge igjen forsvarsrekka på og henter ‘clean sheets’. Rolantsson kan også gi poeng offensivt, har vært brukt på venstreback de siste kampene men flyttes fort opp til ving igjen siden Kristiansen ser ut til å være tilbake fra skade. Mot et fintspillende Tromsø er det muligheter å skape sjanser i ett Brann-lag som er ekstremt solide og er fulle av selvtillit, har vært det gjennom hele sesongen. Har bare sluppet inn 2 mål i hele år.

SAM JOHNSON, VÅLERENGA – PRIS: 8.8, EIERANDEL: 13%

Vålerenga sin nye spiss har startet sesongen bra med sitt nye lag med 5 mål på 7 kamper. Var meget god mot Ranheim sist med 2 scoringer, har vist seg som en goalgetter inne i boksen. Møter ett sterkt defensivt Haugesund her, men de var heldige sist som holdt nullen mot Start som skapte mange store sjanser. Det offensive spillet til Vålerenga har mye potensiale med Juklerød og Ejuke, hvor samspillet mellom dem og Johnson begynner å sitte bra. Vålerenga har også ett ganske fint program fremover med Sandefjord, Stabæk, Tromsø og LSK.

RUNDENS KAPTEIN: ALEXANDER SØDERLUND, ROSENBORG – PRIS: 11.4, EIERANDEL: 7,3%

Rosenborg har ikke sprudlet offensivt denne sesongen, men de har hatt mange tøffe bortekamper hvor de har prioritert det defensive. Nå tar de imot Ranheim i ett lokaloppgjør på Lerkendal, ett Ranheim som har vært fantastiske offensivt, men som vist mot Vålerenga og Brann har de store svakheter bakover. De har sluppet inn 12 mål på 7 kamper, 5 værst i ligaen. På en tung gressmatte på Lerkendal er det gode sjanser for at Søderlund får seg noen målpoeng i ett RBK som må jakte Brann på tabeltopp. Sist kamp spilte også Bendter hengende bak Søderlund som var toppspissen p.g.a alle midtbaneskadene de har, noe som kan gjøre Søderlund til ett enda mer interessant valg.

RUNDENS USIKRE: MARCUS PEDERSEN, STRØMSGODSET – PRIS: 10.9, EIERANDEL: 35,8

Det har stilnet for Pedersen etter hat-tricket mot Odd for 2 runder siden, 0 scoringer mot RBK og Haugesund etter det. Kommer til få sjanser og har vist frem frustrasjon ved å få på seg unødvendige gule kort. Han kommer nok til å levere utover i sesongen, men med et bortesvakt Godset som skal møte Bodø/Glimt på Aspmyra blir det ikke lett å score, særlig med Godsets spill som ikke har satt seg helt enda.

Share