Tippeligatipset 2016: 8. Plass Lillestrøm

Lillestrøm slet veldig med økonomiske problemer i fjor, men fikk likevel en grei 8.plass på tabellen. Mange unggutter sto frem for laget, noe som var en bonus. Nå håper islandske Runar Kristinsson å ta laget enda ett steg videre. Man ser også på overgangene at det ikke er mye penger i kassa, men det er likevel en del spennende i denne stallen som kan gi fansen håp om en god sesong.

17 jan 2016 Treningskamp Lillestrøm 1 – 0 Ullensaker / Kisa
26 jan 2016 Treningskamp Grasshopper 3 – 3 Lillestrøm
05 feb 2016 Treningskamp Lillestrøm 2 – 0 Fredrikstad
13 feb 2016 Treningskamp Lillestrøm 2 – 0 Sarpsborg 08
20 feb 2016 Treningskamp Lillestrøm 1 – 2 Newcastle United
29 feb 2016 Treningskamp Bodø / Glimt 0 – 1 Lillestrøm

origiPå keeperplassen er det ganske solid, hvor Arnold Origi er en av de beste keeperne i Tippeligaen. Jacob-Faye lund er i bakhånd.

I forsvaret spiller Simen Mikaelsen på høyreback, men kan også spille midtstopper. Håkon Skogseid er også hentet inn på høyreback, hvor han har mye rutine, særlig fra Viking. Frode Kippe er selvfølgelig midtstopperen, hvor legenden fortsatt spiller for klubben i sitt hjerte. Marius Amundsen er også midtstopper, og vil prøve å lage en god duo med Kippe. På venstreback blir det Ole Martin Rindarøy som spiller, hvor han er på lån fra Molde. De vil savne Stian Ringstad, som var en solid spiller for dem før han dro til Braga.

På midtbanen har de hentet inn en del spillere. Basel Jradi er kommet fra Strømsgodset, hvor vingen ikke lyktes der. Malaury Martin er kommet fra Sandnes Ulf, hvor den kontroversielle franskmannen har en meget god dødballfot. Marius Lundemo sees på som den store stjernen, hvor han er ett lokalt talent med meget stort potensiale. Dessverre for han ødelegger skader altfor mye. Jørgen Kolstad er nok en unggutt som viste seg frem litt i fjor. Mohamed Ofkir er nok en spennende ving, hvor han fort kan vise seg frem offensivt i år. Bonke Innocent er også en ving som har offensivt potensiale. Finnur Orri Margeirsson, islendingen på midtbanen har dratt tilbake til Island.

knudtzonPå topp har vi islendingen Arni Vilhjalmsson, hvor spissen ikke lyktes veldig i fjor, men håper på noe annet i år. Men Fred Friday hadde en meget god sesong, hvor den dribleglade nigerianeren scoret respektable 11 mål. De har også Erling Knudtzon, som er en meget rask spiss, men ofte roter i avslutningene.

Trener Runar Kristinsson har ledet laget ok, men en klubb som Lillestrøm tenker kanskje å være litt høyere på tabellen. Men de økonomiske forutsetningene ødelegger selvfølgelig litt for han. Men man kan peke på de islandske spillerne han har hentet, hvor de ikke har slått helt til. Han håper nå at de mange ungguttene han har vil slå til.

INN:
Martin Falkeborn (Egersund)
Erik Brenden (Nybergsund)
Emil Ødegaard (egen juniorstall)
Petter Mathias Olsen (egen juniorstall)
Bassel Jradi (lån fra Godset)
Ole Martin Rindarøy (lån fra Molde)

ringstadUT:
Stian Ringstad (Braga)
Joachim Osvold (kontrakt utløpt, RW Essen)
Simen Nordermoen (kontrakt utløpt)
Johan Andersson (kontrakt utløpt)
Finnur Orri Margeirsson (KR Reykjavik)
Lum Rexhepi (HJK Helsinki)
Michael Timisela (kontrakt utløpt)
Markus Brændsrud (lån til Strømmen)
Fredrik Krogstad (lån Ull/Kisa)

Nøkkelspilleren til Lillestrøm bli Marius Lundemo, hvor han er en meget viktig del av midtbanen. Han har ett meget bra overblikk for spillet og har stor arbeidskapasitet. Dessverre kan skader ødelegge for unggutten som vist speides på av mange store klubber. Spilleren som får sitt gjennombrudd blir fort Kolstad, hvor unggutten må ta en del tak på midtbanen i en tynn stall.

Vi tror Lillestrøm ikke kan få til så veldig mye med sine økonomiske problemer, men de har noen spennende spillere som kan utvikle seg videre. De har mye fart og trykk fremme på banen, hvor Friday og Knudtzon nesten garanterer scoringer. På midtbanen er det en del spørsmålstegn, hvor det er en del utskiftninger, og det er vanskelig og se hvem som skal styre midtbanen. Frode Kippe er en legende i klubben, men det er spørs hvor god han er nå i en så høy alder, hvor farten hans er ett stort problem. Det er en del spørsmålstegn knyttet til Lillestrøm, men vi tror at de ender på en respektabel 8. plass.

Share