Tippeligatipset 2016: 3. plass Odd

Odds Ballklubb er nok et lag man må regne med kjemper helt i toppen i år, og Dag-Eilev Fagermos menn er nok interessert i å revansjere fjorårets 4. plass. Vi tippet Odd på en femteplass i fjor, og var dermed ikke så veldig langt unna den faktiske plasseringen.

Odd sine treningskamper:

25.01: Odd – Litex 0-2

27.01: CSKA Moskva – Odd 0-2

05.02: Strømsgodset – Odd 1-2

08.02: Häcken – Odd 0-2

11.02: Elfsborg – Odd 3-1

17.02: Rosenborg – Odd 1-0

05.03: Odd – Lillestrøm 1-1

 

Dag Eilev-Fagermo og Odd har en solid stall og bør være kapabel til å kjempe i toppen av Tippeligaen i år. Treningskampene til Odd viser noen solide resultater, blant annet mot CSKA Moskva, Strømsgodset og Häcken. På den annen side har de tapt mot Rosenborg, Elfsborg og Litex. Fokuserer Fagermo mer på egne prestasjoner i år enn på andre lag, så er ikke en tredjeplass så svært usannsynlig.

Rafik Zekhnini er en spiller som Fagermo har troen på i årets sesong, og han mener blant annet at han er et større talent enn Martin Ødegaard. Hvem som er et størst talent av disse skal ikke vi legge oss bort i, men det er ingen tvil om at Zekhnini er en spiller vi kommer til å se mye av i årets Tippeliga. Han har fått ett år ekstra på beina, og vil nok bli en sentral brikke i årets Odd-lag.

zekhnini

Odds Ballklubb har en god økonomi, og det kan tale til deres fordel. Klubben er ikke avhengig av å selge spillere utover i sesongen, selv om det nok kan komme bud på enkelte spillere som er for godt til å takke nei til.

Sondre Rossbach kommer etter all sannsynlighet til å vokte buret for Odd i år, og tidligere i vinter signerte han en ny treårskontrakt med klubben. Viljar Myhra er Odd sin backup på keeperplass.

rossbach

Odd har et sterkt forsvar, og det kommer nok til å bli viktig i denne sesongen. Klarer Odd å stoppe motstanderne og unngå mange baklengs, så vil nok klubben kunne kjempe i toppen. Espen Ruud tar nok høyreback, mens Thomas Grøgaard vil ta venstreback-plassen. Steffen Hagen er en sikker brikke i midtforsvaret, og den andre plassen kommer Lars-Kristian Eriksen og Fredrik Semb Berge til å kjempe om. Lars-Kristian Eriksen hadde en strålende sesong i fjor, og det skal bli hardt for Semb Berge å ta plassen, men det er muligheter dersom han får vist seg fram på trening og i kamper framover.

Midtbanen til Odd er også sterk, og her har de spillere som Jone Samuelsen, Fredrik Nordkvelle og Fredrik Oldrup Jensen. Ardian Gashi og Oliver Berg er greie å ha i backup. Midtbanen til Odd er sterk, og kommer naturligvis til å bli en sentral del av Odds prestasjoner framover.

På angrepsplass Har Odd Olivier Occean som scoret 15 mål i fjorårets sesong. Frode Johnsen har lagt opp, og var en grei spiller for Fagermo å ha mot slutten av kamper som en joker. Bentley hadde 15 målpoeng i fjorårets sesong, og selv om prestasjonene varierte litt, så vil det nok være en spiller som vi ser mye av i årets sesong. På venstresiden må vi heller ikke glemme Rafik Zekhnini, som har et svært stort potensial.

UT:

Mathias Fredriksen (Frigitt, Mjøndalen)

Frode Johnsen (Lagt opp)

Emil Jonassen (Bodø Glimt)

Jonathan Lindseth (Mjøndalen)

Ulrik Flo (Utløpt lån, Silkeborg IF)

Pape Pate Diouf (Utløpt lån, Molde)

Håvard Storbæk (Sandefjord)

Jarkko Hurme (Utløpt kontrakt)

 

INN:

John Kitolano (Egen juniorstall)

Erik Eikeng (Egen juniorstall)

Zakaria Messoudi (FC Montreal), mangler foreløpig arbeidstillatelse

Fredrik Semb Berge (Brøndby)

Joakim Våge Nilsen (Haugesund)

Sigurd Haugen (Sandnes Ulf)

Henrik Kjelsrud Johansen (Tilbake fra låneopphold i Fredrikstad)

 

Vi tror at Odds Ballklubb kommer til å kjempe i toppen i år, selv om det skal bli hardt å hamle opp med Molde og Rosenborg. Fagermo har en sterk stall, så en tredjeplass for Oddrane vil nok ikke være uoppnåelig. Klubben har et sterkt forsvar, og midtbanen er også meget god. Det kan tale til fordel for Odd i årets sesong.

Share