Tippeligatipset 2015: 9. plass Sarpsborg

Med ny trener på plass, så skal Sarpsborg nå nye høyder i Tippeligaen. Laget fra Østfold gjorde en grei sesong i fjor, og endte til slutt opp på en åttende plass. Vi tror ikke at laget kommer så mye lengre ned på tabellen i år heller. Geir Bakke som var assistenten til Tor Ole Skullerud i to år i Molde kan være riktig mann på riktig sted tror vi.

kerrDuwayne Kerr vokter målet for Sarpsborg i år, og med nesten to meter over bakken er det en solid mann sarperne har i mål. Klubben er på jakt etter en andrekeeper, og det spørs om de får dette på plass i løpet av sesongen.

Den bakre rekken til Sarpsborg er kanskje den sterkeste delen av dette laget. Joachim Thomassen spiller venstreback, og er en solid back. På høyreback finner vi dansken Claes Kronberg som putta 5 mål i fjor og hadde 5 assists. En viktig brikke også framover på banen. I midtforsvaret finner vi rutinerte Kjetil Berge på 33 år, som har spilt 8 år i Sarpsborg. Makkeren hans er Ole Christian Heieren Hansen. Mye rutine her også i 28-åringen som er kaptein for Sarpsborg. I tillegg til Berge og Hansen er det to til som kjemper om stopperplassene. Dette er Martin Thømt Jensen og Andreas Nordvik.

ernemannMidtbanen til Sarpsborg er også ganske sterk sammen med forsvaret. På venstrekanten har Sarpsborg foretatt en forsterkning ved å ha hentet inn Liridon Kalludra fra Kristiansund BK. 23-åringen kan bli en viktig spiller på kant for Sarpsborg i årets sesong. På høyrekanten finner vi Kristoffer Tokstad, også 23 år. Spilte 27 kamper i fjor, og kan forventes mye spilletid hvis han opprettholder prestasjonene fra i fjor. På midten finner vi 19 år gamle Anders Trondsen og rutinerte Steffen Ernemann på 32 år.

Bojan Zajic er en ganske interessant spiller, men ikke en man kan stole på foran mål. Zajic har vært i varierende form, men plutselig kan han slå til å score mye mål. Martin Wiig er derimot en spiller man kan stole litt mer på foran mål. Zajic scoret bare seks mål i fjor, og det må nok litt mer til skal Sarpsborg klare en niende plass som vi har tippet på i år.

Tippeligaen 2015 blir interessant, og Sarpsborg er et lag vi for all dem må regne med å se en del av i år. Laget kunne kanskje trengt en ny spiss, men hvem vet når man har en spiller som Bojan Zajic der framme. Vi tipper at Sarpsborg ender som nummer 9 på tabellen.

Share