Tippeligatipset 2015: 5. plass Odd

Odd endte i 2013 som nummer syv på tabellen og det så bra ut foran 2014 sesongen, men problemet til Odd i alle år har vært at de ikke har prestert godt både i vår og høstsesongen, de har vært gode i en spesiell periode endte i vår eller høsten. Når høsten har vært fantastisk og våren vært så dårlig at de har kjempet om nedrykk etter våren, men at det har snudd i slutten på sesongen. Odd i 2014 imponerte mye. De vant mesteparten av kampene sine med mange mål å spilte etter hvert en god fotball utover sesongen. Odd hadde andreplassen i lommen, men helt på slutten av sesongen gikk Rosenborg forbi de på tabellen. Odd endte i fjor som nummer tre i Tippeligaen og de tapte mot Molde i cupfinalen å fikk sølv i cupen.

Odd tapte alle sine kamper på La Manga i en turnering. Odd har spilt uavgjort mot lag som Mjøndalen, Aalborg og Hønefoss før de har tatt en del seire på rad mot lag som Vålerenga, Strømsgodset, Start og Lillestrøm. Odd har scoret 14 mål på de siste fire kampene. Odd har vært gode den siste tiden i treningskampene og mot et lag som Lillestrøm scoret de hele seks mål. Kampen mot Strømsgodset endte med 5-3 seier til Odd. Odd har spilt hele tolv treningskamper foran årets Tippeligasesong. Odd tok seks strake seire i de siste seks kampene. Odd står med 6-3-3 på de tolv kampene og med en målforskjell på 26-18.

rossbachKeeperplassen til Odd denne sesongen kommer til å gå til Sondre Rossbach. André Hansen har dratt til Rosenborg foran denne sesongen. Sondre Rossbach har vært noen år i førstelaget til Odd. Sondre Rossbach er ikke mer enn 19 år gammel og med den historien Odd har av keeperen så kan Sondre Rossbach fort bli en suksess i Odd. Rune Jarstein og Andre Hansen er to tidligere keepere som Odd har laget. Viljar Myhra blir andrekeeper for Odd denne sesongen.

Odd hadde håpet før sesongen at de kunne få tilbake Fredrik Semb Berge. Semb Berge var aktuell på lån tilbake til Odd, men det var Molde som hentet han på lån, noe som Fagermo ikke likte i det hele tatt. Semb Berge har vært den beste midtstopperen til Odd de siste sesongene. Espen Ruud har kommet tilbake til Odd og kan være en viktig spiller i forsvaret denne sesongen. Han har erfaringen og har blitt litt eldre. Steffen Hagen er kaptein for Odd og vi får nok se han spille midtstopper for det meste sammen med Lars Kristian Eriksen.

Midtbanen til Odd er ikke akkurat noe dårlig. Odd har Jone Samuel på midtbanen som har vært med landslaget det siste året å fått spilt kamper. Jone Samuelsen hadde kanskje sin beste sesong i fjor da han noterte seg for ni seriemål og åtte assist på 28 seriekamper. Ardian Gashi har vært noen år i Helsingborg å kom til Odd i sommeren i fjor. Fikk ikke så mye spilletid for Odd i fjor, men kan fort få en del denne sesongen. Gashi på sitt beste er det gøy å se på. Gashi har blitt en ganske rutinert spiller. Fredrik Nordkvelle ble ingen suksess i Bergen og Brann som er nå nede i 1. Divisjon, men Fagermo har fått fra potensialet i gutten. Nordkvelle var god i mange kamper i fjor å skapte mange farligheter fremover på banen. Mangler kanskje litt på avslutningsegenskapene enda, men han er en spiller som kan bidra mye for Odd denne sesongen også. Fredrik Oldrup Jensen hadde en god sesong i fjor for Odd der han spilte 29 av 30 seriekamper, han scoret et mål i fjor, men la også tre målgivende pasninger. Han er bare 21 år gammel og er fremdeles ung og har mye å lære.

johnsenAngrepsrekken til Odd denne sesongen er veldig sterk uansett om de har mistet Herolind Shala som gikk til Sparta Praha. Shala bidro mye i fjor for Odd å scoret ni seriemål totalt i Tippeligaen. Odd har fått hentet en spiss som har vært der før. Oliver Occean er hentet hjem til Skien og Odd på lån. Occean har vært god i treningskampene og har scoret mange mål for Odd. Bentley hadde selv en god sesong i fjor. Han scoret totalt fire mål i serien og hadde tre målgivende pasninger. Vi må jo ikke glemme toppscoreren i serien for Odd i fjor. Frode Johnsen scoret totalt elleve seriemål for Odd i fjor. Frode Johnsen scoret også seks cupmål for Odd i fjor. Frode Johnsen har hatt en god karriere og han står med 292 seriekamper i Tippeligaen totalt, og på de kampene har han scoret hele 130 seriemål. Det er ikke mer enn 17 bak Per Kristoffersen som har scoret femte mest mål i Tippeligaen totalt.

Dag-Eilev Fagermo har vært trener i Odd helt tilbake til 2008. Odd har blitt et lag som har satset mye på ungdommer den siste tiden, noe som vi ser godt i Odd. Odd har kanskje vært det mest ledende laget i Tippeligaen til å satse på ungdommer de siste årene sammen med Strømsgodset som er veldig gode på spillerutvikling på yngre spillere. Vi må også nevne at Odd bare har tre utlendinger i stallen foran denne sesongen.

Odd sin beste lagoppstilling: 4-3-3

Keeper: Sondre Rossbach

Forsvar: Espen Ruud, Lars Kristian Eriksen, Steffen Hagen, Emil Jonassen

Midtbane: Jone Samuelsen, Fredrik Oldrup Jensen, Fredrik Nordkvelle

Angrep: Bentley, Frode Johnsen, Oliver Occean

samuelsenVi tror at Jone Samuelsen kommer til å få en lite god sesong i år som han gjorde i fjor. Jone Samuelsen kommer til å være den spilleren i Odd som kommer til å prestere best denne sesongen. Vi tror at Sondre Rossbach kommer til å få sitt skikkelige gjennombrudd denne sesongen. Rossbach bør bli soleklart førstekeeper for Odd denne sesongen, og en er et ungt talent som kommer til å stå godt i mål for Odd denne sesongen.

Spillere inn: Espen Ruud, Oliver Occean (lån), Oliver Berg

Spillere ut: André Hansen, Herolind Shala, Christer Kleven, Snorre Krogsgård, Henrik Kjeldsrud Johansen (lån)

Vi tror at Odd kommer til å skuffe litt mer denne sesongen enn de gjorde i fjor. I fjor endte Odd som nummer tre på tabellen. De ble forbigått i siste serierunde. Odd denne sesongen skal være litt svekket med at de har mistet spillere som Herolind Shala og André Hansen. Sondre Rossbach trenger tid for å bli en god keeper og Oliver Occean er egentlig i Odd til i sommer, men låne kan strekke seg over et helt år. Vi tror derfor at Odd kommer på en femteplass denne sesongen.

Share