Tippeligatipset 2015: 16. plass Mjøndalen

Mjøndalen rykket opp fra førstedivisjon i fjor etter å ha slått Brann 4-1 sammenlagt. Brann måtte ta den tunge veien ned, mens Mjøndalen rykket opp en divisjon for tredje gang på ni år. I 2006 spilte klubben i tredjedivisjon, og etter det har klubben vært igjennom et eventyr ledet av Vegard Hansen og Kenneth Carlsen.

Det var nok ikke mange som trodde at Mjøndalen skulle klare opprykk før rundene mot Brann. Etter de to kampene var det ingen tvil om hvem som var det beste laget.

sundliI år tror vi at Mjøndalen kommer til å få det tøft. Klubben har ikke så mange spillere å velge i, og skulle man få noen skader er man på tynn is. At laget har en rutinert keeper i Ivar Andreas Forn tror vi ikke hjelper Mjøndalen. Verken forsvar, midtbane eller spissplass er imponerende, men man kan ikke forvente stort mer av et lag med et så lavt budsjett.

Forsvaret til Mjøndalen kommer mest sannsynlig til å bestå av Joachim Olsen Solberg på venstre backplass og Karanveer Grewal på høyre backplass. I midtforsvaret er det Ulrik Arneberg og Morten Sundli som kommer til å regjere i kommende sesong. Verken Arneberg eller Sundli har god fart, så dette er en svakhet i midtforsvaret til Mjøndalen.

Vamouti Diomande og Magnus Sylling Olsen kan trolig skape en del hodebry for motstanderlagene sine forsvarsrekker. Diomoande spiller på venstrekant, mens Sylling Olsen er på høyrekanten til Mjøndalen. Begge disse to har god fart, og kan være med å utfordre framover. På midtbanen spiller tidligere Molde-spiller Christian Gauseth og Stian Aasmundsen.

gausethAngrepsrekken til Mjøndalen er kanskje den mest interessante, og kan nok score en del mål i løpet av sesongen. Tim Nilsen er hentet inn fra Sogndal, hvor han scoret 5 mål i fjor på 10 kamper fra start. Sammen med Sanel Kapidzic, så utgjør de angrepsrekken til Mjøndalen. Kapidzic scoret 16 mål for Mjøndalen i fjor, og var dermed lagets toppscorer. En viktig spiller som var med på å sikre opprykk i fjor.

Vi tipper Mjøndalen på en 16. plass i år, og tror at laget fra Nedre Eiker får det tøft i øverste divisjon. Laget har ikke vært oppe i øverste divisjon i Norge siden 1992, og med så få forsterkninger siden i fjor er det lite trolig at laget klarer å holde plassen. Klubben har dårlig økonomi, og man vet at man ikke kan hente spillere fra øverste hylle. Det er derfor lite trolig at klubben forsterker stallen så mye utover i sesongen.

Disse to spillerne er ny hos Mjøndalen i år:

Michael Stilson (27) og Tim Nilsen (22).

Share