Tippeligatipset 2015: 13. plass Start

Start hadde en god avslutning på 2013 sesongen, da de tok to strake seire. Start endte som nummer 9 på tabellen og foran 2014 sesongen hadde de nok store ambisjoner om å komme like høyt på tabellen og utvikle seg videre til å komme høyere på tabellen. Men det ble ikke slik for Start i 2014 sesongen. Start begynte ganske så greit i serien, men utover i sesongen ble det tøffere og tøffere. Helt på slutten av sesongen vant de ikke noen av de siste fire seriekampene de hadde. Start endte tilslutt som nummer 12 på tabellen.

Start har vært veldig opp og ned i treningskampene i vinter. Start åpnet treningskampene med å slå Midtjylland 1-0. Men de neste kampene fikk de kjørt seg skikkelig å gikk på tap mot Aalborg og mot Jerv. Etter kampen mot Jerv slo de skikkelig tilbake å tok en overlegen seier mot Brann som rykket ned til 1. Divisjon i fjor. Start vant kampen tilslutt 3-0. Start spilte uavgjort mot Aalesund og tapte 1-0 mot Odd i den neste kampen. Etter tapet mot Odd svarte de skikkelig på å slå Bodø/Glimt hele 6-0. Start spilte åtte treningskamper foran Tippeligasesongen. Start stod tilslutt med 3-1-4 på de åtte kampene. Start hadde en god målforskjell på de kampene og den står på 13-8.

opdalKeeperplassen denne sesongen skal nok en gang gå til Håkon Opdal. Håkon Opdal spilte ikke mer 20 seriekamper i fjor, han hadde en periode der han sleit med en skade. Håkon Opdal er en viktig sisteskanse for et lag som Start som trenger en god keeper bak som kan å styre laget. Håkon Opdal har tross alt vært med å bli seriemester med Brann i 2008. Ingvar Jónsson er andrekeeper denne sesongen for Start. Terje Reinertsen har lagt opp som fotballspiller og er dermed ikke med i Start eller noe annet lag denne sesongen.

Jesper Mathisen som er den viktigste spilleren bak i forsvarsrekken i Start. Han hadde ingen god sesong i fjor der han var skadet mesteparten av sesongen, og han endte bare opp med fire seriekamper for Start i 2014 sesongen. Start har mistet gode spillere i forsvar også. Amin Nouri har kontrakten gått ut med og Glenn Andersen har signert for Jerv og er på vei til å legge opp om ikke alt for mange år. Start har ikke akkurat noe stor stall denne sesongen, og må prøve å unngå å få mye skader og unngå å få en langtidsskade på Jesper Mathisen denne sesongen.

børufsenStart har ikke akkurat den bredeste midtbanestallen denne sesongen. En spiller som Espen Børufsen som har vært i Start siden 2006. Børufsen har spilt 195 seriekamper for Start så langt i karrieren. Børufsen scoret tre seriemål for Start i fjor og fikk spille 23 seriekamper. Seyi Olofinjana har ikke fått ny kontrakt med Start og skal ikke vært i Start i denne sesongen. Andreas Hollingen skal være på lån i Start denne sesongen fra Molde.

Ernste Asante hadde en sterk sesong i fjor for Start å scoret hele åtte seriemål i fjor. Asante er ikke lenger i Start og har gått til Stabæk foran denne sesongen. Zlatko Tripic som hadde en god sesong i fjor i Start, men som uansett ikke presterte godt nok foran mål. Tripic stoppet på seks seriemål i fjor og er nå klar for Greuther Fürth. Tripic burde sikkert ha notert seg for over ti scoringer i fjor, men han er klar for en ny start i Fürth. Espen Hoff har vært en god periode i Start nå. Espen Hoff står med 118 seriekamper for Start og har vært i gode Tippeligaklubber ellers i karrieren sin.

Mons Ivar Mjelde har vært trener i Start en god stund nå. Mjelde har gjort Start til et godt lag i Tippeligaen igjen, men i fjor fikk de slite kraftig. Start var ikke langt over nedrykksstreken i fjor. Mjelde kan fort få en tøff sesong i vente, og må fort belage seg på å kjempe om å berge plassen denne sesongen. Mjelde må fort bruke unggutter denne sesongen, og det er mange av de unge guttene som kan ta steget og hjelpe Start å berge seg denne sesongen.

Start sin beste lagoppstilling: 4-4-2

Keeper: Håkon Opdal

Forsvar: Alex DeJohn, Jesper Mathisen, Michael Christensen, Rolf Daniel Vikstøl

Midtbane: Kristoffer Ajer, Gudmundur Kristjansson, Solomon Owello, Espen Børufsen

Angrep: Espen Hoff, Matthias Vilhjalmsson

hoffVi tror at Espen Hoff kommer til å få en god sesong som han vanligvis bruker å få i løpet av en sesong. Espen Hoff er fremdeles en spiller som kan prestere godt på sitt beste og kan være en spiller som scorer mange mål for Start denne sesongen. Kristoffer Ajer er en spiller som vi har troen på denne sesongen. Ajer er bare 16 år gammel og er en spiller som kan nå langt. Kristoffer Ajer spilte syv seriekamper i fjor for Start og han noterte seg også for en scoring. Ajer er et ungt talent og kan bli en særdeles viktig spiller.

Spillere inn: Ingvar Jónsson, Eirik Wichne, Alex DeJohn, Ole Martin Rindarøy (lån), Andreas Hollingen (lån), Emil Dahle (lån)
Spillere ut: Alexander Lind, Glenn Andersen, Amin Nouri, Terje Reinertsen, Seyi Olofinjana, Zlatko Tripic, Ernste Asante

Vi tror Start kommer til å få en tøff sesong. Start sliter med pengeproblemer, og de har mistet mange spillere foran denne sesongen. Zlatko Tripic og Ernste Asante scoret mest mål i fjor for Start og er nå borte fra klubben. Start måtte kvitte seg med en del spillere for å spare penger. Vi tror derfor at Start kommer til å få en tøff sesong, vi tror de ender opp som nummer 13 på tabellen denne sesongen.

Share